رياست معیشت بدیل

mail-admin

ديدگاه:

طوريکه همه اگاهي دارند افغانستان کشوري است، که از لحاظ ستراکچر اقتصادي منحيث يک کشور زراعتي شناخته شده و بيشترين فيصدي نفوس کشور در سکتور زراعت، بخش مالداري و ساير عرصه هاي مرتبط به آن اشتغال دارند. پديده­ کشت کوکنار در کشور ما بنابر دلايل مختلف در ولايات متعدد افزايش يافته است، محو کشت کوکنار و جايگزين سازي محصولات بديل زراعتي از اهداف ملي و کشوري را تشکيل مي­‌دهد که از طريق سکتور زراعت و ساير بخش‌‍‌هاي مرتبط به ان با ايجاد پروژه‌هاي بديل معيشت براي دهاقين، باغداران و مالداران در هم‌کاري با ساير سکتورهاي زير بنائي اقتصادي و اجتماعي و وزارت‌هاي مشمول مي‌توان در مبارزه با مواد مخدر پرداخت.

استراتيژي:

  1. ارتقاء سطح درآمد دهاقين، باغداران و مالداران كشور از طريق ترويج كشت بديل كوكنار و فعاليت­‌هاي باغداري، مالداري‌ و موادغذايي، آگاه و مطمئين ساختن زارعين از مضرات كشت كوكنار، جلب حمايت بزرگان ديني و قبيلوي كه منجر به عوايد متناسب به نياز خانواده دهقان باشد.
  2. پیشبرد کارهای انکشافی ازطریق نباتات طبی ، صنعتی زراعت درمناطق خشک ، باغداری میکانیزه ، زراعت محافظوی ، گل خانه ، تبلیغات ونشرات زراعت مفیده ازطریق نمایشات ونشرات ترویج زراعت.

هدف:

  1. تحقيق و  تشخيص پروژه‌­هاي بديل كشت كوكنار در هم‌كاري تنگاتنگ رياست‌هاي سکتوري وزارت زارعت، مالداري و مواد غذايي براساس قابليت تطبيق، مفيديت، حاصل‌دهي و قابليت قبولي آن از نگاه كلتوري و مهارت­‌هاي تطبيقي آن براي دهاقين مناطق تحت كشت كوكنار مطابق به مشخصات اقليمي، جغرافيائي و پوتنسيل‌هاي اقتصادي و زراعتي هر منطقه.
  2. تامين ارتباط و هماهنگي و انسجام فعاليت‌هاي پروژه‌هاي بديل زراعتي، مالداري و مواد غذائي ميان رياست‌هاي سکتوري وزارت زراعت، مالداري و مواد غدايي و وزارت‌هاي مشمول در امر مبارزه با مواد مخدر، موسسات بين المللي و ساير نهادهاي هم‌کار.
  3. متيقن ساختن دهاقين، باغداران و مالداران در جهت زرع نباتات و محصولات مفيده با انصراف داوطلبانه آنان از کشت کوکنار .
  4. حمايت دهاقين با ارايه بديل‌هاي كشت كوكناراجراي خدمات زراعتي در عرصه هاي مختلفه زراعت و مالداري در جهت تقويت درآمد اقتصادي آنان.

ماموريت:

رياست بديل معيشت منحيث يک رياست تحقيق كننده، تشخيص‌دهنده، هماهنگ کننده و انسجام دهنده فعاليت­‌هاي،پروژه‌هاي بديل زراعتي، مالداري و مواد غذائي غرض محو کشت کوکنار در چوکات مقام وزارت زراعت، آبیاری و مالداري مطابق به نيازمندی‌ها و ايجابات شرايط زراعتي کشور گنجانيده شده است كه محور اصلي فعاليت­‌های رياست را نكات ذيل تشكيل مي‌دهد.

  1. تحقيق و تشخيص پروژه­‌هاي بديل كشت كوكنار از نگاه قابليت تطبيق و قبولي، اهميت اقتصادي و مهارت­‌هاي آسان كشت آن توسط زارعين. اين تحقيق و تشخيص شامل كارهاي تحقيقاتي كه ساير بخش­‌هاي ريسرچ وزارت انجام مي‌دهد، نمي­‌گردد.
  2. دريافت بديل كشت كوكنار تنها مربوط به كشت بديل نه بوده، رياست تلاش دارد در ابعاد وظيفوي وزارت زراعت، آبیاری و مالداری بديل براي زارعين، كه مصروف كشت كوكنار اند بديل معيشيت ارائیه نمايد.
  3. هماهنگ كننده و انسجام دهنده پروژه­‌هاي بديل كشت كوكنار كه پس از تحقيق فوق براي مناطق مختلف تحت كشت كوكنار تثبيت و توسط بخش­‌هاي مرتبط ترويج وزارت عملي مي‌گردد. اين هماهنگي شامل ايجاد زمينه‌هاي‌ تفاهم و جلب هم‌كاري وزارت­‌ها، مؤسسات غيردولتي، تمويل كنندگان و مؤسسات بخش خصوصي كه در بخش علاقمند اند نيز مي‌گردد.

وظايف:

به رويت چهار برنامه ماسترپلان زراعتی، وظايف ذيل را می‌توان برای رياست بديل معيشت تدوين نمود:

  1. استقامت‌دهی مبارزه علیه مواد مخدر در تمام پروگرام‌های وزارت زراعت، آبیاری و مالداری.
  2. تهیه رهنمودها در مورد پروسیجر ادغام همه جانبه مبارزه با مواد مخدر برای ارتقای زراعت مشروع به سطح ماسترپلان زراعتی.
  3. شمولیت امر مبارزه با مواد مخدر( زراعت مشروع) در پلان تطبیقی و سرمایه گذاری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری.
  4. تنظیم یا میزان سازی خوب عملکردهای وزارت زراعت و آبیاری.
  5. اعظمی ساختن اثرات مبارزه با مواد مخدر توسط بهتر تطبیق نمودن فعالیت‌های مربوطه.
  6. دريافت و ترويج نباتات مفيده و با ارزش و راه‌هاي بهتر بديل زراعتي، شناسایي و تطبيق آن در هم‌کاري با رياست‌هاي سکتوری غرض برداشت محصول با کميت و کيفيت و قيمت بيشتردر مقابل نبات کوکنار.
  7. ايجاد و ارايه پروژه‌هاي معيشت بديل در عرصه‌هاي مختلف زراعت، مالداري و مواد غذایي به شمول جنبه‌هاي توليدي و خدماتي پروژه در سر تا سر کشور .
  8. توافق دهاقين در جهت زرع نباتات مفيده و قيمتي و انصراف ايشان از کشت کوکنار.
  9. استماع از مشکلات و پيشنهادات دهاقين غرض تطبيق پروژه‌هاي ضروري و لازمي ارايه شده از طرف نمايندگان دهاقين، باغداران، مالداران و ارجاع آن به شعبات اجرايوي و موسسات مربوطه.
  10. ترتيب و طرح فهرست‌هاي مطالعاتي براي پروژه‌هاي معيشت بديل زراعتي.
  11. ايجاد زمينه‌هاي لازم و درست غرض دريافت وجوه مالي براي پروژه‌هاي ارائه شده از موسسات دونر .
  12. استفاده از تجارب کشور هاي موفق در عرصه محوه کشت کوکنار و در يافت جنبه هاي تطبيقي و عملي آن در کشور و پيشنهاد آن به مقامات مربوطه.
  13. تدوين و اجراء‌ پروگرام‌های ارتقاء آگاهی زارعين از مضرات كشت كوكنار، و مفيديت كشت و فعاليت بديل.
  14. جلب حمايت بزرگان روحانی و قبيلوی در جهت سوق دادن زارعين به كشت بديل كوكنار از طریق تدویر نشست های مردمی در مناطق مختلف.
  15. يافتن فورم اجتماعی جهت حمايت پاليسی دولت در جايگزينی كشت و فعاليت بديل كوكنار در مناطق مختلفه كشور.
  16. ايجاد فضائی اعتماد ميان دولت و زارعين ازطريق ترويج پروگرام كشت و فعاليت بديل كوكنار.
  17. ايجاد و تأمين هماهنگی ميان ریاست های سکتوری وزارت زراعت ادارات ذیربط ، مؤسسات غير دولتی و تمويل كننده در جهت اجراء پروژه های بديل كشت كوكنار.
  18. درخواست پروژه های که بتواند در راستای بدیل، ایجاد بدیل کشت کوکنار مفید واقع گردد از ریاست های سکتوری وزارت و ارائیه آن به موسسات دست اندر کار در بخش ایجاد بدیل معیشت.
  19. پیگیری ازصورت تطبیق پروژه های معیشت بدیل ریاست های محترم سکتوری وزرات، موسسات و نهاد های دست اندرکار در بخش معیشت بدیل.
  20. کار در جهت تطبیق پروژه معیشت بدیل با ریاست های سکتوری وسایر پروژه های ارایه شده از طرف موسسات همکار.
  21. ارایه گذارشات از اجراات بعمل آمده در عرصه های مختلف کاری بطور کتبی در اوقات معین به ریاست محترم پلان و مقامات محترم رهبری وزارت زراعت.

پلان کاری پیش بینی شده امریت معیشت بدیل ریاست عمومی ترویج زراعتی سال ۱۳۹۷

دانلود پلان  

توحید گزارشات کاری ریاست معیشت بدیل ازبابت سال ۱۳۹۷

پلان تطبيقي مرحله به مرحله اصلاحات :

رياست بديل معيشت براساس تفاهم ميان وزارت‌هاي محترم مبارزه بامواد مخدر، زراعت و آبياري و کميسيون محترم اصلاحات اداري و خدمات ملکي در نيمه دوم سال ۱۳۸۴در چوکات وزارت محترم زراعت گنجانيده شدهږ رئيس بديل معيشت از بست رتبه اول از طريق رقابت آزاد بعد از سپري نمودن امتحان طي پيشنهاديه وزارت مورخ ۱۳۸۴/۶/۲۰ زراعت و آبياري، تایيد کميسيون محترم اصلاحات اداري و خدمات ملکي و هم‌چنان منظوري مقام عالي رياست دولت تقرر حاصل نموده، که با تکميل بست اول مرحله اول تطبيقي اصلاحات اداري تکميل و مرحله دوم که عبارت از استخدام کارمندان از رتبه سوم، چهارم و پنجم مي‌باشد و نيز با ساير مشخصات و معيارهاي تعين شده غرض تطبيق از طريق پروسه اصلاحات اداري به آن کميسيون محترم اصدار يافته چون رياست بديل معيشت داراي تشکيل محدود مي‌باشد، بنآ مراحل بعدي تطبيقي اصلاحات اداري را ايجاب نمي‌نمايد و تاريخ پروسه، رقابت آزاد از بست‌هاي سوم الي پنجم بعد از طي مراحل ساختار کلي رياست بديل معيشت و تصويب آن از طريق آن کميسيون محترم آغاز مي‌يابد.

دربخش پروژه‌ها:

  • اخذ و پروژه جدید بنام SLWM وSARM  از دفتر ایتالین کوپریشن IADC  و ارجاع آن غرض امضاء به     وزارت‌های مالیه و وزارت زراعت آبیاری مالداری.
  • منظوری پروژه مرغداری از جانب کشور هندوستان به ارزش 5.6 میلیون دالر امریکایی و فرستادن سافت ویر پروژه به ریاست دفتر مقام محترم وزارت.
  • تداوم روندکاری تدارکات پروژه تقویت انکشاف بدیل در ۱۳ ولایت از بودجه INL و تطبیق از طریق UNODC.
  • تداوم کار پروژه فود زون کندهار KFZ و آغاز کار اعمار ساختمان کانال های آبیاری در ولسوالی‌های ژیری و پنجوای ولایت کندهار.
  • تدویر در نشست پیرامون آگاهی‌دهی ضررهای کشت و استعمال مواد مخدر در سطح ریاست عمومی ترویج و انکشاف زراعت.
  • تفاهم با موسسات خصوصی UNODC  به تقاضای مردم در ولایت کندز صورت گرفت .
  • ترتیب پلان مالی ربع اول سال 1397 پروژه SARD.
  • طی مراحل پلان تدارکاتی و مالی پروژه SARD برای سال 1397تعدیل آن  و پس از ان فعالیت باغات پسته و پیوند باغات پسته در ولسوالی‌های کرخ، زنده جان، گذره و غوریان ولایت هرات.
  • کار روی ترتیب پروپوزل حمایت از انکشاف پایدار زراعت دهات مارکیتی SARD با دفتر ایتالین کوپریشن و دفترFAO  و ارسال آن به وزارت مالیه.
  • کار روی انتقال نقشه‌های سروی دیزاین و ساختمان کانال‌های آبیاری سروی شده از جانب پروژه فود زون کندهار KFZ به معینیت آبیاری وزارت.
  • کارروی پیشبرد ورکشاپ های استقامتدهی مبارزه علیه مواد مخدر درپروژه های SNPP2 و AAIP.
  • ترتیب گزارش ربع دوم پروژه SARD و ارسال هارد و سافت آن به مقام محترم وزارت.
  • ترتیب پروپوزل مرغداری به ارزش 5.6 میلیون دالر امریکایی و ارسال آن به ریاست پلان و از آنطریق به وزارت اقتصاد و بلوسیله به جانب کشورهندوستان غرض منظوری.
  • کار روی پروژه SARM در ولایت هرات و بامیان و ترتیب بودجه تخمینی برای سال 1398 مالی.
  • کار روی پروژه UNODC غرض نظارت از پروژه‌های متذکره با تیم UNODC وزارت مبارزه علیه مواد مخدر.
  • کارروی پروژه SARD و ترتیب بودجه تخمینی برای سال مالی 1398 وارسال آن به ریاست مالی وزارت.
  • ترتیب پلان نظارتی پروژه SARD برای ربع سوم سال مالی 1397.
  • تعقیب متباقی بودجه و برای وسط سال مالی 1397 از ریاست مالی برای سال مالی 1397 به ارزش 41.783 میلیون دالرامریکایی.
  • تدویر ورکشاپ‌های آگاهی‌دهی مبارزه علیه مواد مخدر در پروژه‌های انکشافی ولایت بغلان، ننگرهار، بلخ و لوگر.
  • نظارت از پروژه‌های انکشافی UNODC در ولایت پکتیکا، پکتیا، بامیان و نیمروز.
  • تدویر جلسات همآهنگی با وزارت مبارزه علیه مواد مخدر.
  • تداوم روند کاری تدارکات پروژه تقویت انکشاف بدیل در 13 ولایت از بودجه INL و تطبیق از طریق UNODC .
  • تداوم کار با ریاست آبیاری وزارت پروژه فود زون  KFZ ولایت کندهار در جهت ساختمان کانال‌های آبیاری در ولسوالی‌های  ژیری و پنجوای ولایت کندهار.
  • تدویر در نشست پیرامون آگاهی‌دهی اضرار کشت و استعمال مواد مخدر در سطح ریاست عمومی ترویج و انکشاف زراعت.
  • تطبیق پلان مالی ربع سوم سال 1376 پروژه SARD و فعالیت‌های مندرجه در ربع سوم غرض تطبیق در ولسوالی‌های کرخ و زنده‌جان، گذره و غوریان ولایت هرات.
  •   مشاهدات و بازدید از پروژه UNODC عندال‌موقع.

در بخش همآهنگی:

  • اشتراک در جلسات دو دوره، هماهنگی کاری پروژه KFZ .
  • اشتراک در جلسات ترتیب پروژه‌های ولایتی از طریق کمیسیون‌های تخنیکی کمیسیون عالی مبارزه با مواد مخدر.
  • اشتراک در جلسات آمادگی برای تحلیل از هفته ملی مبارزه با مواد مخدر .
  • اشتراک در جلسات تخنیکی ریاست عمومی ترویج غرض انجام ترتیب طرزالعمل‌های تخنیکی نظارت ترویجی.
  • ارایه پریزنتیشن برای کارمندان اداره غرض چگونگی شمولیت اهداف مبارزه با مواد مخدر پروژه‌های انکشافی.
  • معرفی کارمندان معیشت بدیل در سروی معیشت‌های خانواده‌های فقیر ولسوالی‌های بلخ از طریق دفترFAO.
  • ترتیب اسنادهای ورکشاپ‌ها وارایه آن به کارمندان آمریت معیشت بدیل.
  • اشتراک در جلسه همآهنگی پروژه فود زون ولایت کندهار در وزارت مبارزه علیه مواد مخدر.
  • اشتراک در نشست به آغاز روز جهانی هفته همبستگی جهانی مبارزه علیه مواد مخدر در کاخ شورای وزیران.
  • اشتراک در جلسه گزارش‌دهی بودجه انکشافی مقام وزارت به طور منظم حسب هدایت.
  • اشتراک جهت آگاهی عامه پیرامون اضرار کشت کوکنار برای دهاقین از طریق ورکشاپ برای کارمندان  ساحوی.
  • دایر نمودن ورکشاپ 3 روزه در تالار کنفرانس وزارت زراعت.
  • رویداد جلسه اداری روسا تحت ریاست جلالتماب وزیر صاحب زراعت در رابطه به ګزارش روسا و آمرین.
  • در رابطه به 3 ورق فیصله جلسه کمیته صلح ولایتی ولایت کندز.

در رابطه به 10 ورق گزارشات جلسات کمیسون فرعی ولایتی مبارزه علیه مواد مخدر.

  • اشتراک در جلسات گروپ‌های تخنیکی ترتیب پلان‌های فرعی ولایات و ولسوالی‌های تحت کشت کوکنار با وزارت مبارزه علیه مواد مخدر.
  • اشتراک در جلسات کمیسیون عالی مبارزه با مواد مخدر و ارایه موضوعات جانب وزارت زراعت به آن کمیسیون.
  • ترتیب اجندای برای کنفرانس ملی نقش ترویج درانکشاف بدیل با همکاری وزارت مبارزه علیه مواد مخدرودفترUNODC.
  • اشتراک در جلسات پروژه SARD و SARM غرض ترتیب پلان‌های تطبیقی پروژه‌های متذکره و ارسال های 1397 و1398.

در بخش ارتقای ظرفیت‌:

  • تدویر ورکشاپ شامل سازی اهداف مبارزه با مواد مخدر در ولایات هرات و بلخ برای بیش از 80 تن.
  • تدویر ورکشاپ آگاهی‌دهی از اضرارمواد مخدر در بخش GDEAM طی پنج یوم در کتاب‌خانه وزارت.
  • ارسال لست کارمندان غرض شمولیت کورس‌های لسان و کمپیوتر و تدوام آن.
  • سفر به ولایات تخار، کندز و قندهار غرض آگاهی‌دهی در مراسم‌های نمایشات زراعتی به دهاقین و اشتراک کننده گان.
  • سفر به کشور هندوستان ITEC غرض فراگیری دانش کوده های کیمیاوی و عوامل زراعتی غرض کشت مشروع.

    بخش اداری:

  • ارسال مکاتیب به 34 ادارات زراعت ولایات غرض تدویر ورکشاپ ها ، نشست ها از طریق واحد های دومی در سطح ولایات و واحد های دومی در سطح ولسوالی ها از طریق خود ادارات و موسسات همکار
  • در رابطه به اجراآت قرار دادن لوایح در دیوار ریاست پیرامون کشت کوکنار.
  • در رابطه به یک کاپی پروپوزل وارجاع آن به دفترمربوطه.
  • در رابطه به جلسات خارج از وزارت ارسال و مرسول مکاتیب واصله و ارجاع به مرجع ذیربط .
  • ترتیب فایلنگ برای سال 1397 .
  • در رابطه به یک کاپی پروپوزل وارجاع آن به دفترمربوطه.
  • در رابطه به کمیته اقتصادی شورای وزیران.
  • ارسالی مکاتیب درخواست مبالغ سه ربع باقیمانده برای پروژه SARD درسال مالی 1397 بریاست مالی زراعت تدارکات وFAO .
  • در مورد اداره مرکزی ثبت احوال تذکره  نفوس.
  • ارسال جوابیه های مکاتیب ولایت ارزگان غرض درخواست کود وتخم به ولسوالی های ارزگان.
  • ارسال مکاتیب برای وجه عندالموقع به شعبات ذیربط.
  • اجرای مکاتیب ارسالی وارجاع آن به ریاست های سکتوری یومیه.
  • ترتیب فایلنگ ومکاتیب درفهرست اوراق دفتر.
  • ارسال مکاتیب به 34 ادارات زراعت ولایات غرض تدویر ورکشاپ ها ، نشست ها از طریق واحد های دومی در سطح ولایات و واحد های دومی در سطح ولسوالی ها از طریق خود ادارات و موسسات همکار .
  • در رابطه به اجراآت قرار دادن لوایح در دیوار ریاست پیرامون کشت کوکنار.
  • در رابطه به یک کاپی پروپوزل وارجاع آن به دفترمربوطه.
  • در رابطه به جلسات خارج از وزارت بریاست دفتر پذیرش ارایه می گردد.

پلان کاری عملیاتی پیش بینی شده ریاست معیشت بدیل سال مالی ۱۳۹۸

دانلود پلان  

توحید گزارشات کاری ریاست معیشت بدیل ازبابت سال ۱۳۹۸

دربخش پروژه ها :

  • اخذ دوپروژه جدید بنام SLWM وSARM  درولایات هرات وبامیان ازدفترایتالین کوپریشن IADC  وارجاع آن غرض امضا وزارت های مالیه ووزارت زراعت آبیاری ومالداری.
  • منظوری پروژه مرغداری ازجانب کشور هندوستان به ارزش 5.6 میلیون دالر امریکایی وفرستادن سافت ویرپروژه به ریاست دفترمقام محترم وزارت.
  • تداوم روند کاری پروژه تقویت انکشاف بدیل در ولایات کشوراز بودیجه آنفارم و تطبیق ازطریق OFWMP
  • تداوم کار پروژه  OFWMP و آغاز کار اعمار ساختمان کانال های آبیاری در ولسوالی های کشور.
  • تدویر در نشست پیرامون آگاهی دهی اضرار کشت و استعمال مواد مخدر در سطح ریاست عمومی ترویج و انکشاف زراعت.
  • در رابطه به تفاهم با موسسات خصوصی NHLP تقاضای ولایت کندز صورت گرفت.
  • ترتیب پروپوزل ها ونهایی سازی پروژه SLWM وSARD  ازدفترایتالین کوپریشن وارسال آن به وزارت مالیه.
  • درخواست تمدید پروژه سارد ازسیبتمبر سال 2019 تا اپریل 2020 ازدفتر ایتالین کوپریشن.
  • انجام مطالعات روی پروژه مرغداری ودرخواست تمویل ازجانب کشور هندوستان.
  • انجام مطالعات برای پروژه های جدیدSARM  برای سال های 2020 2022 با وزارت مالیه
  • ارسال پروپوزل های مطالعاتی به دفترOFWMP وRMLSP غرض تدویرمطالعات سروی پروژه ها.
  • ترتیب پلان های مالی تدارکات پروژه SARD برای سال 1398 وارسال آن بشعبات ذیربط.
  • طی مراحل پلان تدارکاتی ومالی پروژه SARD برای سال 1398 وبعد ازتعدیل فعالیت باغات پسته وپیوند باغات پسته درولسوالی های کرخ ، زنده جان ، گذره وغوریان ولایت هرات.
  • کارروی ترتیب پروپوزل حمایت ازانکشاف پایدارزراعت ودهات مارکیتی SARD با دفتر ایتالین کوپریشن ودفترFAO  وارسال آن به وزارت محترم مالیه وترتیب اجندا غرض دریافت سرویس خدماتی ازجانب FAO بلوسیله درخواست مقام محترم وزارت ازFAO .
  • کارروی انتقال نقشه های سروی دیزان وساختمان کانال های آبیاری سروی شده ازجانب OFWMP به معینیت آبیاری وزارت.
  • همکاری های لازم با ادارات دفترUNODC  پیرامون تطبیق پروژه های معیشت بدیل در18 ولایات کشور که پروژه های الی اخیر سال 2020 درولایات تطبیق میگردد.
  • کارروی پیشبرد ورکشاپ های استقامتدهی مبارزه علیه مواد مخدر درپروژه های SNPP2 و AAIP.
  • ترتیب گزارش ربع دوم پروژه SARD وارسال هارد وسافت آن به مقام محترم وزارت.
  • ترتیب پروپوزل مرغداری به ارزش5.6 میلیون دالر امریکایی وفرستادن آن به ریاست پلان وازآنطریق به وزارت اقتصاد وبلوسیله به جانب کشورهندوستان غرض منظوری.
  • کارروی پروژه SARM درولایات هرات وبامیان وترتیب بودجه تخمینی برای سال 1398 مالی.
  • بازدید از پروژه هایUNODC غرض نظارت ازپروژه های متذکره باتیم مشترک UNODC به ولایت هرات.
  • کارروی پروژه SARD وترتیب بودجه تخمینی برای سال مالی 1398 وارسال آن به ریاست مالی وزارت.
  • ترتیب پلان نظارتی پروژه SARD برای ربع سوم سال مالی 1398.
  • تعقیب متباقی بودجه وبرای وسط سال مالی 1397 ازریاست مالی برای سال مالی 1398 به ارزش 41.783 میلیون دالرامریکایی.
  • تدویرورکشاپ برای کارمندان انکشافی ولایات 60 دهاقین وکارمندان تخنیکی پروژه SNAPP-2.
  • تدویر ورکشاپ آگاهی دهی از اضرارمواد مخدر دربخش GDEAM درطی پنج یوم درکتابخانه وزارت.
  • تدویرورکشاپ های آگاهی دهی مبارزه علیه مواد مخدر درپروژه های انکشافی ولایت بغلان ، ننگرهاروبلخ.
  • کارروی پیشبرد ورکشاپ های استقامتدهی مبارزه علیه مواد مخدر درپروژه های SNPP2 و AAIP, FAO,OFWM,.
  • تدویرورکشاپ استقامتدهی مبارزه علیه مواد مخدر درولایات بلخ وبغلان از طریق پروژه OFWM.
  • تدویرورکشاپ های آگاهی دهی پروژه های معیشت بدیل جهت بلند بردن سطح دانش کارکنان بخش های انکشافی برای شامل سازی اهداف مبارزه علیه مواد مخدر درپروژه های انکشافی.

دربخش همآهنگی:

  • اشتراک کارمندان آمریت معیشت بدیل با دفترUNODC  غرض نظارت پروژه های ACTED درولایت بلخ ، سنمگان وجوزجان.
  • اشتراک درکمیته هیات رهبری پروژه های SARD, SARM , SLWM از دفترایتالین کوپریشن.
  • اشتراک آمریت معیشت بدیل درجلسات کمیته تخنیکی مبارزه علیه مواد مخدر درآنوزارت بطور تداوم.
  • اشتراک درجلسات زراعت الکترونیک CALL CENTERE مرکزوزارت.
  • اشتراک در جلسات ترتیب پروژه های ولایتی از طریق کمیسیون های تخنیکی کمیسیون عالی مبارزه با مواد مخدر.
  • آجندای ومواد درسی پروگرام پروژه های CBARD, CPMO, CNAPP2, CLAP وشریک ساختن آن با مسوولین پروژه ها.
  • تدویرورکشاپ شامل سازی اهداف مبارزه با مواد مخدردرولایات هرات وبلخ برای بیشتر از 80 تن.
  • اشتراک در جلسات آمادگی برای تحلیل از هفته ملی مبارزه با مواد مخدر در وزارت مبارزه با مواد مخدر .
  • اشتراک در جلسات تخنیکی ریاست عمومی ترویج غرض انجام ترتیب طرزالعمل های تخنیکی نظارت ترویجی .
  • ارایه پریزنتیشن برای کارمندان اداره غرض چگونگی شمولیت اهداف مبارزه با مواد مخدر پروژه های انکشافی.
  • معرفی کارمندان معیشت بدیل درسروی معیشت های خانواده های فقیرولسوالی های بلخ ازطریق دفترFAO.
  • ترتیب اسنادات ورکشاپ ها وارایه آن به کارمندان آمریت معیشت بدیل.
  • اشتراک درجلسه ریاست معیشت بدیل با نماینده واحد تحقق وارزیابی افغانستان ARDU وبحث پیرامون همآهنگی وچگونگی تقویت وتنوع ساختن کشت مشروع درافغانستان ودریافت راه های تشویق دهاقین به ترک نمودن کشت کوکنار درکشور.
  • اشتراک رئیس معیشت بدیل درجلسه ROUN TABLE DISCUSSION واحد تحقق وارزیابی افغانستان پیرامون معرفی تحقیق روی گزارش از مواد مخدر وبی نظمی به مرحله ثبات وصلح درکشور که درهوتل سرینا دایرگردیده بود.
  • اشتراک درجلسه با دفترUNODC  پیرامون تطبیق پروژه های معیشت بدیل درپروگرام های معیشت بدیل و تدویر ورکشاپ های شامل سازی اهداف مبارزه علیه مواد مخدر درپروژه های انکشافی به سطح ولایات وموضوعات کاری بحث صورت گرفت.
  • همآهنگی به بخش INL با سفارت ایالات متحده امریکا جهت تدویرجلسه وهماهنگی تحقق معیشت بدیل به اشتراک ریاست معیشت بدیل وپروژه های CBARD, INL, UNODC, ROP بحث روی پیرامون تقویت هماهنگی ساختن وتطبیق پروژه های معیشت بدیل وزارت زراعت آبیاری ومالداری.
  • اشتراک رئیس معیشت بدیل درکنفرانس ملی رشد زراعت وترتیب هدف پالیسی واستراتیژی وزارت زراعت آبیاری ومالداری تدویرگردید.
  • هماهنگی با معاونیت ملکی مبارزه علیه مواد مخدر وزارت امورداخله به هدف انتقال اجناس دفتری مدیران عمومی ریاست معیشت بدیل واحد های دومی وانتقال آن به ریاست های زراعت آبیاری ومالداری ولایات.
  • همآهنگی وارتباطات دوامدار با تدویر کننده گان جلسه گروپ متخصیصین بخش انکشاف بدیل درتایلند وهمچنان مسوولین بخش معیشت بدیل اداره محترم UNODC براشتراک جلسه وکنفرانس معیشت بدیل درکشورشاهی تایلند برگزارگردید.
  • ارایه پریزنتیشن برای کارمندان اداره غرض چگونگی شمولیت اهداف مبارزه با مواد مخدر پروژه های انکشافی.
  • معرفی کارمندان معیشت بدیل درسروی معیشت های خانواده های فقیرولسوالی های بلخ ازطریق دفترFAO.
  • ترتیب اسنادات ورکشاپ ها وارایه آن به کارمندان آمریت معیشت بدیل.
  • اشتراک درجلسه همآهنگی پروژه فودزون ولایت کندهار دروزارت مبارزه علیه مواد مخدر.
  • اشتراک درنشست به آغازروزجهانی هفته همبستگی جهانی مبارزه علیه مواد مخدر درکاخ شورای وزیران.
  • اشتراک درجلسه گزارشدهی بودجه انکشافی مقام وزارت بطورمنظم حسب هدایت.
  • دایر نمودن ورکشاپ 3 روزه در تالار کنفرانس وزارت زراعت آبیاری ومالداری ولایت بغلان ومزارشریف از طریق موسسه آنفارم.
  • دیداروملاقات با مشاوراداری وزارت درمورد تعین دفاترکاری ریاست معیشت بدیل وهمکاری محترم محمد انور اکبر.
  • همآهنگی با نهاد های ذیربط به ریاست زراعت آبیاری ومالداری ولایات مربوطه.
  • انتقال وسایل دفتری ریاست معیشت بدیل از وزارت مواد مخدراسبق به وزارت زراعت آبیاری ومالداری.
  • ترتیب وتنظیم نمودن دفاترکاری ریاست معیشت بدیل ووسایل کاری آن.
  • اشترک درجلسه پلان گزاری محومزارع کوکنار دروزارت امورداخله وتطبیق پروژه های معیشت بدیل همزمان با پروسه محو مزارع کوکنار.
  • تدویرجلسه با دفترمحترم UNODC پیرامون نحوه تطبیق پروژه های معیشت بدیل درولایات دررابطه به نظارت وارزیابی پروژه های معیشت بدیل بحث صورت گرفت.
  • ملاقات با رئیس اداری روی مشکلات دفترهای ورفع کمبودات از قبیل وسایل وضرورت آن.
  • شریک ساختن موضوعات تکنالوژی وارایه خدمات انترنیتی برای کارمندان ریاست معیشت بدیل با رئیس تکنالوژی معلوماتی صحبت صورت گرفت.
  • اشتراک درجلسه کاری ریاست عمومی ترویج وانکشاف زراعت دررابطه به پلان کاری وسایرموارد بحث صورت گرفت.
  • همآهنگی های لازم با معینیت ملکی مبارزه علیه مواد مخدر وبا کاشناس معین ولایتی مبارزه علیه مواد مخدر تعهد وزارت امورداخله غرض انتقال وسایل وتجهیزات دفتری معیشت بدیل از ریاست های اسبق مبارزه علیه مواد مخدر به ریاست های زراعت آبیاری ومالداری ولایات وفیصله کمیسیون عالی درادغام وزارت مبارزه علیه مواد مخدربه 34 ولایات کشور.
  • تدویرجلسه با آمریت جندر وزرات وبحث روی پیرامون چگونگی تطبیق پروژه غرض توانمند سازی اقتصادی زنان وتشویق دهاقین به کشت مشروع.
  • ملاقات رئیس معیشت بدیل با جلالتماب وزیرزراعت آبیاری ومالداری جهت انتقال ریاست معیشت بدیل ووزارت اسبق مبارزه علیه مواد مخدربه وزارت زراعت واظهار امتنان رئیس معیشت بدیل از همکاری های وزرات زراعت درپروسه ادغام وزارت مبارزه علیه مواد مخدر.
  • ترتیب کارت های هویت وشامل شدن کارکنان ریاست دربست های شان ازطریق ریاست منابع بشری.
  • ملاقات با عبدالولی کریمی نماینده وزارت محترم امورداخله درکمیته عالی ادغام وزارت مبارزه علیه مواد مخدر وبحث روی پروسه انتقال کارکنان ریاست معیشت بدیل.
  • اشتراک درجلسه همآهنگی پروژه فودزون ولایت کندهار دروزارت مبارزه علیه مواد مخدر.
  • اشتراک درنشست به آغازروزجهانی هفته همبستگی جهانی مبارزه علیه مواد مخدر درکاخ شورای وزیران.
  • اشتراک درجلسه گزارشدهی بودجه انکشافی مقام وزارت بطورمنظم حسب هدایت.
  • اشتراک جهت آگاهی عامه پیرامون اضرار کشت کوکنار برای دهاقین از طریق ورکشاپ برای کارمندان  ساحوی.
  • اشتراک یکتن کارمند جهت بازدید پروژه های UNODC به ولایت بدخشان.
  • اشتراک یکتن ازکارمند جهت تدویرورکشاپ زعفران درولایت بلخ.

دربخش ارتقای ظرفیت:

  • اشتراک کارمندان جهت خریداری پرچون به ریاست تهیه وتدارکات.
  • اشتراک کارمندان برای فراگیری آموزش درورکشاپ زعفران.
  • معرفی یکتن ازکارمندان هیات منتخبه جهت تدویرورکشاپ زعفران.
  • معرفی یکتن کارمند به ورکشاپ آموزشی زعفران درولایت بلخ.
  • اشتراک کارمندان درجلسات وورکشاپ ها درداخل وخارج از وزارت.
  • اشتراک درورکشاپ آموزشی دفترداری انستیتوت خدمات ملکی برای کارمندان رسمی.
  • ارسال لست کارمندان غرض شمولیت کورس های لسان وکمپیوتر.
  • معرفی کارمندان درپروسه نظارت وارزیابی پرژه های معیشت بدیل درولایات بامیان، میدان وردک، پروان، هلمند، پنجشیر، ننگرهاروهرات ازطریق دفترUNODC درحال تطبیق.

دربخش اداری:

  • ترتیب مکتوب پروژه SARM به ریاست مالی وارجاع آن به وزارت محترم مالیه جهت اخذ فند.
  • اجراات گزارشات پروژه ها به ریاست پلان ، آمریت حمایت برنامه ، مقام وزارت و به دفترتحریرات ریاست جمهوری.
  • ارسال مکاتیب به 34 ادارات زراعت ولایات غرض تدویر ورکشاپ ها ، نشست ها از طریق واحد های دومی در سطح ولایات و واحد های دومی در سطح ولسوالی ها از طریق خود ادارات و موسسات همکار
  • ارسال و مرسول مکاتیب واصله و ارجاع آن به مرجع ذیربط .
  • ترتیب وتنظیم نمودن فایلنگ دفاتربرای سال 1398 .
  • ترتیب یک کاپی پروپوزل وارجاع آن به دفترآمریت معیشت بدیل ریاست عمومی ترویج وانکشاف زراعت.
  • ترتیب پروپوزل وارجاع آن به کمیته اقتصادی شورای وزیران.
  • ارسالی مکاتیب درخواست مبالغ سه ربع باقیمانده برای پروژه SARD درسال مالی 1398 بریاست مالی زراعت تدارکات وFAO .
  • ترتیب وطرح معیشت بدیل غرض ارائیه آن به شورای عالی کاهش فقروارائیه پرزینتیشن به شورای عالی کاهش فقر درآینده ارائیه خواهد گردد.
  • ترتیب پرنسیب کاری ریاست معیشت بدیل وارجاع آن غرض تائیدی به ریاست عمومی ترویج درروشنایی پروسه وتطبیق پروژه های معیشت بدیل.
  • ارسال مسوده لایحه وظایف جهت مروروآغازفعالیت های شان.
  • ترتیب مکاتیب وارسال آن به وزارت امورداخله پیرامون انتقال وسایل دفتری ریاست معیشت بدیل درمرکز وولایات کشور.
  • ترتیب کانسیب نوت بسته های تشویقی معیشت بدیل غرض دونریابی وارسال آن به ریاست عمومی ترویج وارجاع آن به کشورقطر.
  • ترتیب پروسه کاری ریاست وآمریت های معیشت بدیل وارسال آن به ریاست منابع بشری.
  • ترتیب فورم های بازنگری وظیفوی وارجاع آن به ریاست منابع بشری.

پلان کاری عملیاتی پیش بینی شده ریاست معیشت بدیل سال مالی ۱۳۹۹

دانلود پلان  

گزارش کاری  ریاست معیشت بدیل  ازبابت سال مالی ۱۳۹۹

بخش پروژه‌ها:

  • تهیه و ترتیب طرح های تقویت عواید روستایان از طریق انکشاف زراعت ، آبیاری و مالداری.
  • تهیه و ترتیب پلان عملیاتی برنامه باز گشت و ادغام پسا صلح مرتبط به وزارت زراعت ،آبیاری و مالداری و ارسال آن به وزارت محترم عودت مهاجرین
  • تهیه و ترتیب طرح ارزش زنجیره محصولات زراعتی و مالداری معیشت بدیل و ارسال آن به معینیت آبیاری و منابع طبی
  •  تهیه و ترتیب طرح بسته های تشویقی معیشت بدیل برای ترویج نباتات مشروع و تشویق دهاقین به ترک کشت کوکنار.
  •  تهیه و ترتیب پلان مالی طرح ارزش زنجیره محصولات زراعتی و مالداری معیشت بدیل و ارسال آن به مقام محترم معینیت آبیاری و منابع طبیعی.
  • نهایی سازی پلان تطبیقی طرح معیشت بدیل و ارزش افزایی محصولات زراعتی .
  • سفر دو تن از کارمندان این ریاست به ولایات بدخشان و تخار جهت جمع آوری معلومات و  نیاز سنجی و خواسته های دهاقین در آن متذکره و شامل سازی آن در پروژه ها و برنامه های بعدی در بخش تطبیق پروژه های معیشت بدیل.
  • نظارت توسط کارمندان ریاست از پروژه های معیشت بدیل که به همکاری اداره UNODC در ولایات هرات وهلمند تطبیق میگردد.
  • نظارت توسط کارمندان ریاست از پروژه های معیشت بدیل که به همکاری اداره UNODC درولایات بلخ، سمنگان وجوزجان تطبیق میگردد.
  • نظارت  توسط کارمندان ریاست از پروژه های معیشت بدیل که به همکاری اداره UNODC درولایات بامیان ومیدان وردگ تطبیق میگردد.
  • نظارت  توسط کارمندان ریاست از پروژه های معیشت بدیل که به همکاری اداره UNODC درولایات پروان وپنجشیرتطبیق میگردد.
  • نظارت  توسط کارمندان ریاست از پروژه های معیشت بدیل که به همکاری اداره UNODC درولایات نیمروز وننگرهارتطبیق میگردد.
  • سفر کارمندان ریاست جهت نظارت ازپرژه های معیشت بدیل به ننگرهار که ازطریق دفترCBARD تطبیق میگردد.
  • سفر حمیدالله کارمند این ریاست به ولایات لوگر ولغمان جهت نظارت از پروسه توزیع تخم های اصلاح شده بذری.
  • انجام مطالعات برای پروژه های جدیدSARM  برای سال های 2020 2022 با وزارت مالیه.
  • کارروی پروژهSARM  درولایات هرات وبامیان وترتیب بودجه تخمینی برای سال 1399 مالی.
  • ترتیب پروپوزل پروژه مرغداری در7 ولایت کشور وآماده گی برای گفتگو با سفارت کبرای هندوستان مقیم کابل غرض تمویل پروژه یاد شده.
  • ترتیب پروپوزل پروژه استفاده متداوم آب وواترشیت درولایات بامیان وهرات با دفترFAO مقیم وزارت وارسال آن به دفتر ایتالین کوپریشن مقیم کابل.
  • ترتیب پلان مالی وتدارکاتی پروژه SARM درولایات هرات وبامیان وارسال آن به ولایات هرات وبامیان وریاست های مالی وحسابی وتدارکاتی.
  • ترتیب مکاتیب متعدد وارسال غرض درخواست No Cost پروژه سارد به وزارت محترم مالیه.
  • ترتیب مکاتیب متعدد وارسال آن به اداره کمک های وزارت محترم مالیه دررابطه به انتخاب واحد تخنیکی پروژه SARM برای سال مالی 1399
  • تعقیت امورتدارکاتی ومالی پروژه تقویت انکشاف زراعت ودهات SARM با ریاست های زراعت هرات ومالی وحسابی.
  • تطبیق 75% بودجه پروژه SARM در ولایات هرات وبامیان به وجه احسن.
  • ترتیب رهنمود تدارکاتی مرحله وار ورهنمود لست مشخصات تخنیکی برای تجهیزات گروپ مالداری دربخش لبنیات وارسال آن به ریاست زراعت ولایت بامیان.
  • درخواست لست مشخصات تخنیکی ازبابت تجهیزات زنجیره ارزش انجیر از اداره تدرکات ریاست زراعت ولایت هرات.
  • جمع آوری معلومات فعالیت ها و دستآورد های پروژه های معیشت بدیل که به همکاری دفتر UNODC و   CBARD    درولایات تحت پوشش برنامه ها تطبیق گردیده است و یا درحال تطبیق میباشدو ارسال آن به ریاست محترم عمومی ترویج زراعتی و ریاست عمومی پلان و پالیسی.
  • جمع آوری معلومات در مورد سهمگیری خانم ها در پروژه های انکشافی در بخش معیشت بدیل از طریق پروژه های UNODC  و CBARD   درولایات کشور و ارسال آن به  ریاست محترم عمومی ترویج زراعتی و ریاست عمومی پلان و پالیسی.
  • همکاری در ترتیب پلان عمل مبارزه علیه مواد مخدر در بخش معیشت بدیل با وزارت محترم امور داخله .
  • تهیه گزارش و تهیه پرزنتیشن معیشت بدیل شامل دیدگاه ، اهداف ، دستاورد ها و فعالیت های اساسی آینده و ارسال آن به معینیت محترم زراعت و مالداری غرض شریک سازی به مقام محترم وزارت .
  • تهیه مسوده طرح دوم تقویت عواید شریک سازی این مسوده طرح با معینیت محترم زراعت و مالداری معینیت محترم ابیاری و منابع طبیعی و ریاست محترم دفتر مقام و بحث روی چگونگی شریک سازی آن با دفتر مشاوریت مقام عالی ریاست جمهوری در بخش زراعت .
  • بررسی مودل ترویجی پروژه مصئونیت غذایی و معیشت خانواده ها در ولایت بامیان که این پروژه در چهار ولسوالی این ولایت  که در 6 معیشت از جمله کچالو، باغداری، مرغداری ، سبزخانه ها، مالداری و گندم فعالیت می نمایند .
  • ترتیب پلان مالی و تطبیقی پروژه SARM  برای سال مالی 1400 وارسال آن به ریاست مالی و حسابی و ریاست عمومی پلان وهماهنگی برنامه ها.
  • ترتیب پلان چهار ماهه تطبیقی  پروژه SLWM  و ارسال آن به دفترمحترم ایتالین کوپریشن مقیم کابل.
  • انجام مطالعات روی تمدید پروژه های معیشت بدیل دفتر UNODC در سطح ولایات با استناد به تجارب بدست آمده از نظارت پروژه های UNODC  توسط کارمندان آمریت بررسی مزیت نسبی پروژه ها.
  • انجام امور تخنیکی پروژه SARM و SARD با دفتر FAO-SARD مقیم وزارت عندالموقع.
  • انجام مطالعات از نباتات مشروع در ولایات کنرها و ننگرهای به همکاری اداره های زراعت و لایات یاد شده

بخش همآهنگی:

  • تدویر جلسه با مشاور معینیت مبارزه علیه مواد مخدر وزارت امور داخله و بحث پیرامون عدم انتقال وسایل و تجهیزات دفتری مدیران معیشت بدیل حدود 15 ولایت از فیصله جلسه دوازدهم کمیته عالی ادغام وزارت مبارزه عله مواد مخدر تا حال .
  • شریک سازی طرح معیشت بدیل و ارزش افزایی محصولات با پلان تطبیقی آن به ریاست محترم دفتر مقام .
  • دریافت مشکل مدیران معیشت بدیل ولایات فاریاب و غزنی و ارجاع آن به مراجع مربوط غرض حل مشکلات کاری شان .
  • تدویر جلسه با مسول نظارت و ارزیابی پروژه CBARD و بحث روی چگونگی تطبیق بهتر پروژه های برنامه رشد زراعت و انکشاف روستایی در ولایات فراه ، بادغیس و ننگرهار و چگونگی تطبیق بهتر رساندن پیام های آگاهی عامه غرض جلوگیری از کشت کوکنار و ترویج کشت حلال .
  • اشتراک در جلسه کمیته تخنیکی کاری تحت ریاست محترم وزیر زراعت و انکشاف دهات که پیرامون هدایات مصوبه جلسات کابینه گزارش ها ارایه گردید و رییس معیشت بدیل گزارش خویش را پیرامون نهایی سازی طرح انکشاف و نباتات پلی دار ارایه نمودند .
  • تدویر جلسه با واحد تحقیق و مطالعات افغانستان ( AREU ) پیرامون چگونگی دیزاین و تطبیق پروگرام CARD-F  و هم چنان بحث روی موثریت و پایداری این پروگرام در ساحات تطبیق شده .
  • تدویر جلسه با مسؤلین اداره ACE و هماهنگ نمودن فعاالیت ها وپلان های  آن اداره
  • انتخاب 5 ولایت و 8 ولسوالی به طور مشترک با اداره محترم FAO و وزارت باز سازی و انکشاف دهات برای تحت پوشش قرار دادن آنها از طریق پروژه GAFSP که از طرف دولت سویس تمویل میگردد .
  • اشتراک در جلسه تخنیکی تهیه پلان عمل ملی مبارزه علیه مواد مخدر که در مقر وزارت امور داخله به ریاست معین مبارزه علیه مواد مخدر وزارت امور داخله و معینان و روسای تمام وزارت ها و ادارات دولتی حضور داشتند ارایه گردید درین جلسه نظریات و دیدگاه های ریاست معیشت بدیل وزارت زراعت بطور واضح ارایه گردید .
  • تدویر جلسه با نماینده گان واحد تحقیق و ارزیابی افغانستان AREU و بحث روی تهیه تفاهم نامه همکاری MOU بین وزارت زراعت ، آبیاری و مالداری و واحد تحقق و ارزیابی افغانستان ، مسوده این تفاهم نامه ترتیب گردید و از طریق ریاست معیشت بدیل به ریاست محترم عمومی پالسی و پلان ارسال گردید تا از حیثیت ارتباط نهایی گردد
  • نشست مشورتی با تیم نظارتی معینیت مبارزه علیه مواد مخدر و بحث پیرامون چگونگی تعدیل قانون مبارزه علیه مواد مخدر و مسکرات ، ترتیب پالیسی ملی مبارزه علیه مواد مخدر و استراتیژی معیشت بدیل ، تا در روشنایی اسناد تقنینی به شکل موثر و منظم بتوان علیه مواد مخدر مبارزه نمائیم .
  • اشتراک در جلسه روئسا و معین تخنیکی وزارت تحت ریاست جناب محترم انورالحق احدی وزیر زراعت و ارایه اهداف ریاست معیشت بدیل و ارایه گزارش تهیه طرح معیشت بدیل و زنجیره ارزش افزائی محصولات زراعتی و مالداری .
  • هماهنگی با ریاست محترم هماهنگی کمک ها وزارت محترم مالیه پیرامون چگونگی تطبیق پروژه SARM در سال مالی 1400 در ولایت های هرات و بامیان .
  • تدویر جلسه با رییس و مسئول پروژه های همکاری های ایتالیا در سفارت آن کشور و بحث روی چگونگی تطبیق موثر پروژه SARM طی سال های 2021 الی 2022 .
  • سفر به ولایت نیمروز جهت راه حل مشکلات  که بین اهالی قریه جات و دفتر داکار به میان آمده بود و دوباره آغاز کار پروژه های معیشت بدیل که بعد از ملاقات هبا ادارات ولایتی و ریاست محترم اقتصاد در آن ولایت صورت گرفت.
  • همکاری های لازم با ادارات دفترUNODC  پیرامون تطبیق پروژه های معیشت بدیل در18  ولایات کشور که پروژه های الی اخیر سال 2020 درولایات تطبیق میگردد.
  • اشتراک در جلسات تخنیکی ریاست عمومی ترویج غرض انجام ترتیب طرزالعمل های تخنیکی نظارت ترویجی
  • شریک ساختن کانسیب نوت بسته های تشویقی معیشت بدیل غرض دونریابی به ریاست عمومی ترویج وارجاع آن به کشورقطر.
  • ارایه پریزنتیشن برای کارمندان اداره غرض چگونگی شمولیت اهداف مبارزه با مواد مخدر پروژه های انکشافی.                                                        
  • همآهنگی به بخش INL با سفارت ایالات متحده امریکا جهت تدویرجلسه وهماهنگی تحقق معیشت بدیل به اشتراک ریاست معیشت بدیل وپروژه های CBARD, INL, UNODC, ROP بحث روی پیرامون تقویت هماهنگی ساختن وتطبیق پروژه های معیشت بدیل وزارت زراعت آبیاری ومالداری.
  • اشتراک رئیس معیشت بدیل درکنفرانس ملی رشد زراعت وترتیب هدف پالیسی واستراتیژی وزارت زراعت آبیاری ومالداری.
  • هماهنگی با معاونیت ملکی مبارزه علیه مواد مخدر وزارت امورداخله به هدف انتقال اجناس دفتری مدیران عمومی ریاست معیشت بدیل واحد های دومی وانتقال آن به ریاست های زراعت آبیاری ومالداری ولایات.
  • همآهنگی وارتباطات دوامدار با تدویر کننده گان جلسه گروپ متخصیصین بخش انکشاف بدیل درتایلند وهمچنان مسوولین بخش معیشت بدیل اداره محترم UNODC براشتراک جلسه وکنفرانس معیشت بدیل درکشورشاهی تایلند برگزارگردید.
  • تدویرجلسه با دفترمحترم UNODC پیرامون نحوه تطبیق پروژه های معیشت بدیل درولایات دررابطه به نظارت وارزیابی پروژه های معیشت بدیل بحث صورت گرفت.
  • اشتراک درجلسه با دفترUNODC  پیرامون تطبیق پروژه های معیشت بدیل درپروگرام های معیشت بدیل و تدویر ورکشاپ های شامل سازی اهداف مبارزه علیه مواد مخدر درپروژه های انکشافی به سطح ولایات وموضوعات کاری بحث صورت گرفت
  • تدویر جلسه با UNODC پیرامون تدویر ورکشاپ های شامل سازی اهداف مبارزه علیه مواد مخدر در برنامه ها و پروژه های انکشافی شرکای کاری به سطح ولایات به خصوص ولایات نیمروز ، ننگرهار ، کندهار و بدخشان و هم چنان بحث روی ترتیب پلان کاری جامع معیشت بدیل و انکشاف بدیل برای سال های آینده .
  • تدویر جلسه با UNODC و بحث پیرامون تهیه و تدارک وسایل و تجهیزات برای مرکز تماس و دهاقین و تعلیمات و تبلیغات زراعتی.
  • دیداروملاقات با مشاوراداری وزارت درمورد تعین دفاترکاری ریاست معیشت بدیل وهمکاری محترم محمد انور اکبر.
  • اشترک درجلسه پلان گزاری محومزارع کوکنار دروزارت امورداخله وتطبیق پروژه های معیشت بدیل همزمان با پروسه محو مزارع کوکنار.
  • ملاقات با رئیس اداری روی مشکلات دفترهای ورفع کمبودات از قبیل وسایل وضرورت آن.
  • شریک ساختن موضوعات تکنالوژی وارایه خدمات انترنیتی برای کارمندان ریاست معیشت بدیل با رئیس تکنالوژی معلوماتی صحبت صورت گرفت.
  • همآهنگی های لازم با معینیت ملکی مبارزه علیه مواد مخدر غرض انتقال وسایل وتجهیزات دفتری معیشت بدیل از ریاست های اسبق مبارزه علیه مواد مخدر به ریاست های زراعت آبیاری ومالداری ولایات وفیصله کمیسیون عالی درادغام وزارت مبارزه علیه مواد مخدربه 34 ولایات کشور.
  • تدویرجلسه با آمریت جندر وزرات وبحث روی پیرامون چگونگی تطبیق پروژه غرض توانمند سازی اقتصادی زنان وتشویق دهاقین به کشت مشروع.
  • ملاقات رئیس معیشت بدیل با جلالتماب وزیرزراعت آبیاری ومالداری جهت انتقال ریاست معیشت بدیل ووزارت اسبق مبارزه علیه مواد مخدربه وزارت زراعت واظهار امتنان رئیس معیشت بدیل از همکاری های وزرات زراعت درپروسه ادغام وزارت مبارزه علیه مواد مخدر.
  • ملاقات با عبدالولی کریمی نماینده وزارت محترم امورداخله درکمیته عالی ادغام وزارت مبارزه علیه مواد مخدر وبحث روی پروسه انتقال کارکنان ریاست معیشت بدیل.
  • تدویر ورکشاپ آموزشی تحت عنوان چهار چوب معیشت پایدار و اضرار مواد مخدر در پروژه های انکشافی برای کارمندان ریاست های زراعت ، آبیاری و مالداری وریاست های همکار ولایت نیمروز
  • تدویر ورکشاپ آموزشی تحت عنوان چهار چوب معیشت پایدار و اضرار مواد مخدر در پروژه های انکشافی برای کارمندان ریاست های زراعت ، آبیاری و مالداری وریاست های همکار ولایت ننگرهار.
  • تدویر ورکشاپ آموزشی تحت عنوان چهار چوب معیشت پایدار و اضرار مواد مخدر در پروژه های انکشافی برای کارمندان ریاست های زراعت ، آبیاری و مالداری وریاست های همکار ولایت بلخ.
  • تدویر ورکشاپ آموزشی تحت عنوان چهار چوب معیشت پایدار و اضرار مواد مخدر در پروژه های انکشافی برای کارمندان ریاست های زراعت ، آبیاری و مالداری وریاست های همکار ولایت هرات.

بخش ارتقای ظرفیت:

  • ترتیب اسناد آموزشی قرارداد ها ورهنمود های توزیع واستفاده تجهیزات برای ریاست های زراعت بامیان وهرات.
  • ترتیب اسناد رهنمود تدارکاتی برای تدارک تجهیزات لبنیات برای ولایت بامیان وارسال آن ازطریق ریاست محترم امورولایات.
  • ترتیب نصاب آموزشی برای تدویرورکشپ آگاهی رسانی چهارچوب معیشت پایدار درولایات کاپیسا وپروان ازطریق دفترUNODC
  • ترتیب جدول نیازسنجی آموزش تخنیکی وفنی ریاست معیشت بدیل وارسال آن به آمریت انکشاف اداره ریاست منابع بشری وزارت.
  • ترتیب فورم نیاز سنجی  آموزشی کارمندان در بخش ضرورت های آموزشی و ارسال آن به آمریت آموزش و ارتقای ظرفیت.
  • ترتیب نصاب آموزشی برای تدویرورکشاپ های چهارچوب معیشت پایدار ولایات کندهار وبدخشان.
  • ترتیب پاورپاینت ها غرض معرفی پروژه SARM برای کارمندان ادارات زراعت ولایت هرات وبامیان.
  • ارسال نیازهای آموزشی فنی وتخنیکی وکارمندان به آمریت برنامه ها ریاست عمومی ترویج.
  • ترتیب نصاب آموزشی تخنیکی برای انجیرولبنیات برای پروژه های SARD وSARM  .
  • اشتراک در ورکشاپ پلانگذاری برای فعالیت های پروژه های HFLS و FAO طی سه یوم در وزارت .
  • اشتراک در ورکشاپ ترتیب فارمت های گذارش دهی از انستیتوت خدمات ملکی

بخش اداری:

  • تهیه و ارسال گزارش های ربع اول ، دوم و سوم سال مالی 1399 ریاست معیشت بدیل به ریاست محترم عمومی ترویج زراعتی .
  • ارسال لست ولایات و مدیران عمومی معیشت بدیل به معینیت مبارزه علیه مواد مخدر که تا هنوز وسایل دفتری خویش را از وزارت محترم امور داخله تسلیم نشده اند و اعلام همکاری مشاوریت محترم معینیت مبارزه علیه مواد مخدر در این راستا .
  • معرفی یک تن از کارشناسان معیشت بدیل برای اشتراک در ورکشاپ مشوره دهی و نظر خواهی راجع به پلان گذاری آنلاین در وزارت .
  • ارایه گزارش فعالیت های شش ماهه معیشت بدیل وزارت زراعت، به جلسه هماهنگی مبارزه علیه مواد مخدر با حضور داشت وزیر محترم امور داخله ، معین مبارزه علیه مواد مخدر و معینان وزارت های انکشاف دهات ، کار و امور اجتماعی ، اطلاعات و فرهنگ ، احصاییه و معلومات ، اداره ملی محیط زیست و روسایی بخش های مختلف مبارزه علیه مواد مخدر وزارت محترم امور داخله که در تالار جلسات مقام محترم وزارت امور داخله برگزار شده بود .
  • شریک ساختن پلان مالی و تدارکاتی پروژه سارم به سفارت ایتالیا در کابل به منظور دریافت منظوری کشور تمویل کننده برای تطبیق فعالیت های آن پروژه در ولایات بامیان و هرات و هم چنان تطبیق فعالیت های نظارتی و آموزشی پروژه .
  • ارایه نظریات بخش معیشت بدیل پیرامون تدویر کنفرانس منطقوی و بین المللی مبارزه علیه مواد مخدر بنابر مکتوب ریاست محترم همکاری های امنیتی و امور سرحدی وزارت امور خارجه دولت جمهوری اسلامی افغانستان
  • تهیه گزارش دو ماهه فعالیت ها و دست آوردهای معیشت بدیل به معینیت زراعت و مالداری جهت اشتراک در جلسه گزارش دهی وزارت امور داخله تحت ریاست وزیر امور داخله .
  • دریافت منظوری تمدید پروژه SARD الی 30سپتمبر سال 2021 از دفتر ایتالین کاپوریشن که این پروژه در ولایت هرات تطبیق میگردد.
  • ارسال پیشنهادات  به وزارت مالیه  غرض انتخاب واحد تخنیکی پروژه SARM که در این پیشنهادات از سه گزینه تذکر به عمل آمده بود . اول تطبیق پروژه ها از طریق پروسه داوطلبی برای انتخاب MSC ، دوم تطبیق پروژه از طریق FAO ، سوم تطبیق پروژه از طریق خود وزارت و واحد های دومی آن در ولایات .
  • انتقال دفاتر سوانح 45 تن از کارمندان مرکزی و ولایتی از وزارت اسبق مبارزه علیه مواد مخدر به وزارت زراعت ، آبیاری و مالداری.
  • اجراات گزارشات پروژه ها به ریاست پلان ، آمریت حمایت برنامه ، مقام وزارت و به دفترتحریرات ریاست جمهوری.
  • ارسال مکاتیب به 34 ادارات زراعت ولایات غرض تدویر ورکشاپ ها ، نشست ها از طریق واحد های دومی در سطح ولایات و واحد های دومی در سطح ولسوالی ها از طریق خود ادارات و موسسات همکار
  • ترتیب پرنسیب کاری ریاست معیشت بدیل وارجاع آن غرض تائیدی به ریاست عمومی ترویج درروشنایی پروسه وتطبیق پروژه های معیشت بدیل.
  • ترتیب مکاتیب وارسال آن به وزارت امورداخله پیرامون انتقال وسایل دفتری ریاست معیشت بدیل درمرکز وولایات کشور.
  • ارایه معلومات در مورد اهداف کاری ریاست معیشت بدیل به تیم مشول بازنگری تشکیل برای سال 1399 و ترتیب لایحه وظایف  ریاست ،  آمریت ها ، کاشناسان و سایر کارمندان ریاست و ارسال آن به ریاست منابع بشری
  • معرفی دو تن از کارکنان ریاست معیشت بدیل در پروسه نظارتی مشترک پروژه های معیشت بدیل ولایت ننگرهار که به همکاری دفتر مبارزه علیه موتد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد تطبیق می شود .
  • معرفی دو تن از کارکنان ریاست معیشت بدیل غرض اشتراک در نظارت مشترک از تطبیق پروژه های معیشت بدیل به ولایت بامیان و هم چنان این تیم موظف شدند تا اسناد تدارکاتی پروژه SARM که شامل پروژه پروسس محصولات حیوانی یا لبنیات می شود را نیز طی مراحل و برای تطبیق کننده آن پروژه در آن ولایت آموزش های لازم را ارایه نمایند .
  • معرفی دو تن از کارکنان ریاست برای نظارت مشترک از پروژه های معیشت بدیل ولایت پکتیکا از تاریخ 18 الی 21 اکتوبر 2020 .
  • معرفی کارکنان ریاست به اشتراک در نظارت های مشترک پروژه های معیشت بدیل به همکاری UNODC در ولایات بدخشان ، تخار ، نیمروز، پروان ، پنجشیر ، بلخ، سمنگان جهت بررسی چگونگی تطبیق موثر پروژه ها و تاثیرات آن بالای کاهش و یا جلوگیری از کشت کوکنار در ساحات تحت پوشش پروژه ها .
  • ترتیب ، تکمیل وارسال گزارشات ربعوار،ماهوار،شش ماهه پروژه های تطبیق شده SARM در ولایات هرات وبامیان به ریاست عمومی پلان وهماهنگی برنامه ها.
  • تعقیب اجرای تخصیصات  از قراردادهای واصله پروژه  SARM از ولایات بامیان وهرات با ریاست مالی وحسابی برنامه سوم و درخواست لست مشخصات تخنیکی  وفورمه های آویز رسید پول به مستوفیت های ولایات یاد شده.
  • تعقیب هدایات مقام مقام محترم معینیت امور زراعتی ومالداری و ریاست محترم معیشت بدیل در امورتخنیکی واداری پروژه های سارم وسارد وقتاً فوقتاً.
  • ترتیب کارت های هویت وشامل شدن کارکنان ریاست دربست های شان ازطریق ریاست منابع بشری.
  • ارسال معلومات تطبیق پروژه های معیشت بدیل UNODC به ریاست محترم پلان و پالیسی .
  • انتقال وسایل دفتری ریاست معیشت بدیل از وزارت مواد مخدراسبق به وزارت زراعت آبیاری ومالداری.
  • ترتیب مکتوب پروژه SARM به ریاست مالی وارجاع آن به وزارت محترم مالیه جهت دریافت بودجه.
  • ارسال و مرسول مکاتیب واصله و ارجاع آن به مرجع ذیربط .
  • ترتیب وتنظیم نمودن فایلنگ دفاتربرای سال 1399 .
  • ارسال مسوده لایحه وظایف کارمندان ریاست  جهت مرور وآغازفعالیت های شان.
  • ترتیب پروسه کاری ریاست وآمریت های معیشت بدیل وارسال آن به ریاست منابع بشری.
  • ترتیب فورم های بازنگری وظیفوی وارجاع آن به ریاست منابع بشری.
  • انکشاف دیتابیس پروژه های معیشت بدیل.

فعالیت های اجرا شده در سال مالی 1399 توسط اداره UNODC در19ولایات کشور.

  • اعمار یک بند آبگردان ویک باب ذخیره آب درولسوالی کلفگان ولایت تخار.
  • ترمیم یک کانال آبیاری به طول 2.5 کیلومتر در ولسوالی چال ولایت تخار.
  • اعمار یک باب ذخیره آب و یک بند آبگردان درولسوالی  چال ولایت تخار.
  • اعمار 12 باب ساختمان کوچک آبیاری درولایت نیمروز.
  • احیا کانال آب درولایت جوزجان.
  • احداث 245 جریب باغات پسته و بادام درولایت کندهار،هلمند وارزگان.
  • توزیع مجدد نهال های سیب برای 300 دهقان جهت تاسیس 300 جریب باغات سیب درولایت پکتیکا.
  • ایجاد آبیاری قطره ای برای 80 جریب باغات ستروس در ولسوالی های کوزکنر،گوشته،رودات وسرخرود ولایت ننگرهار که در سابق در این ساحات کشت کوکنار وجود داشت.
  • اعمار 10 باب سبزخانه برای 5 مرد و5 خانم در ولایت نیمروز.
  • برای 2580 مستفیدشونده گان انتخاب شده کودکیمیاوی وتخم های نباتا تیلی درولایات بلخ وجوزجان توزیع شد.
  • برای 19 تن دهاقین وسایل تولید زراعتی در ولایت نیمروز توزیع گردیده است.
  • توزیع وسایل وقفس های چوچه مرغ ها وهمچنان آموزش ها درمورد پرورش مرغ ها برای صد تن خانم در ولایات تخار وبدخشان.
  • توزیع وسایل زراعتی مانند(لباس،موزه،قیچی شاخه بری،دوا پاش ،کراچی دستی وغیره) برای 500 تن از دهاقین درولایت ننگرهار.
  • ایجاد 10 عددقطعه نمایشی نباتات تیلی درولایات چوزجان وسمنگان.
  • ایجاد یک مرکز پروسس لبنیات درولایت میدان وردک.
  • تدویر 5 جلسه آگاهی دهی اضرار موادمخد توسط علمای دینی در ولایات تخاروبدخشان
  • راه اندازی روزمزرعه درولایات بخشان وتخار.
  • به تعداد 12250 تن دهاقین مرد و زن دربخش های مختلف امراض زراعتی ،پرورش نباتات،بسته بندی،جمع آوری واداره وتجارت آموزش های فنی ومسلکی دیده است درمورد اداره تجارت آموزش دیدند.
  • ارتقا ظرفیت بریا شرکت های که درجهت پروسس ، علامت گذاری بسته یندی وبازاریابی مبوه جات ستروس فعالیت میکنند.

فعالیت های اجرا شده در سال مالی 1399 توسط پروژه CBARD ولایات ننگرهار،بادغیس وفراه

  • اعمار 556 باب گلاخانه های تجاارتی درولایات ننگرهار،بادغیس وفراه.
  • اعمار 478 گلخانه های کوچک در ولایات ننگرهار ،بادغیس وفراه.
  • اعمار 24 باب کشمش در ولایات بادغیس وفراه.
  • اعمار 56 پروژه آبیاری زراعتی در ولایات ننگرهار ،بادغیس وفراه.
  • اعمار 10 باب سرد خانه ها در ولایت بادغیس .
  • ایجاد یک باب مرکز آموزشی برای دهاقین در ولایت ننگرهار.

دست آوردها و نتائج حاصل شده از اجراآت :

  • داشتن پروپوزلهای متعدد دربخش های (ارزش زنجیره محصولات زراعتی و مالداری معیشت بدیل ،بلند بردن عواید روستایی ،لبنیات، مالداری).
  • تطبیق پروژه انکشاف بدیل در 15 ولایات کشور به همکاری اداره محترم UNODC.
  • تطبیق پروژه های معیشت بدیل در ولایات ننگرهار،بادغیس وفراه.
  • منظوری بودجه پروژه SARM واغاز فعالیت این پروژه در ولایات بامیان وهرات.
  • بلند بردن ظرفیت مسلکی وفنی 12250 تن دهاقین وافراد بی بضاعت درولایات کشور.
  • بلند بردن ظرفیت کاری کارمندان ریاست از طریق تدویر ورکشاپ های مسلکی.
  • تقویت هماهنگی باادارات ذیربط  ملی وبین المللی.
  • تطبیق پروژه های معیشت بدیل جهت بلند بردن اقتصاد مشروع دهاقین کشور .
  • داشتن یک دیتابس دقیق از پروژه های معیشت بدیل که درحال دیزاین،تطبیق وانجام گردیده است.

مشکلات وموانع کاری موجود در اجراآت انجام شده:

  • نبود امنیت دربعضی ازمناطق که پروژه های معیشت بدیل درآن تطبیق میگردد.
  • نبود وسایل دفتر از قبیل قرطاسیه باب ،تجهیزات دفتر وغیره.
  • ضعیف بودن انترنت

پیشنهادات (حاوی راﮤ حل ها ) برای بهبود امور:

  • تهیه نمودن لوزام دفتری از قبیل قرطاسیه باب تجهیزات وغیره موارد ضروری.
  • برگزاری کورس های آموزشی درمطابقت با مسلک کارکنان جهت ارتقاء ظرفیت.      
  • رسیده گی به قطع برق وفعال ساختن انترنت منظم تا ازسکتگی درامورات رسمی این ریاست جلوگیربه عمل آید.

پلان کاری تطبیقی پیشبینی شده ریاست معیشت بدیل بابت سال مالی ۱۴۰۰

دانلود پلان