وزارت زراعت به بیش از ۱۴هزار دهقان، ۱.۱ میلیارد افغانی قرضه می‌دهد

naim.rezai
یکشنبه ۱۴۰۰/۳/۹ - ۱۴:۱۴
وزارت زراعت به بیش از ۱۴هزار دهقان، ۱.۱ میلیارد افغانی قرضه می‌دهد

۹ جوزای ۱۴۰۰
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، به ۱۴هزار و ۳۰۰ دهقان، از طریق صندوق انکشاف زراعت ۱.۱ میلیارد افغانی قرضه می‌دهد. این قرضه‌ها برای دوره‌های سه و پنج‌ ساله داده می‌شود.
تفاهم‌نامه اعطای این قرضه‌ها، امروز با حضور داکتر انوارالحق احدی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، میان داکتر ایمل آرمان رییس صندوق انکشاف زراعت، ADF، و مسوولان «اولین بانک قرضه‌های کوچک، اکسس افغانستان، فینکا افغانستان و شرکت طرح نو»، از موسسات مالی ارایه‌دهنده قرضه‌های زراعتی، در وزارت زراعت به امضا رسید.
داکتر انوارالحق احدی، در مراسم امضای این تفاهم‌نامه‌ها گفت که از این قرضه‌‌ها چهار سکتور مشخص زراعتی مستفید می‌شوند. آقای احدی افزود: «امروز ما چهار قراردادی امضا می‌کنیم که در نتیجه آن ۱.۱ میلیارد افغانی به چهار موسسه مالی مختلف داده می‌شود. از این موسسات، دو موسسه قرضه‌های کوچک به دهقانان یا نهادهایی که به سکتور زراعت ارتباط می‌دهند.» وزیر زراعت هم‌چنین افزود: «پنج‌صد میلیون افغانی به اولین بانک قرضه‌های کوچک، سه میلیون افغانی به اکسس افغانستان، به فینکا صد میلیون افغانی و به شرکت طرح نو هم حدود دوصد میلیون افغانی قرضه داده می‌شود. به صورت عموم بیشتر از چهارده‌‌هزار دهقان این قرضه‌ها مستفید خواهند شد.»
وزیر زراعت، آبیاری و مالداری گفت این موسسات مالی که از صندوق انکشاف زراعت در نتیجه امضای این تفاهم‌نامه‌ قرض می‌گیرند، هرکدام به دهقانان و فعالیت‌های مربوط به زراعت، قرضه‌های کوچک‌تر فراهم می‌کنند.
در همین‌حال، داکتر ایمل آرمان رییس صندوق انکشاف زراعت، می‌گوید که این نهاد پس از آغاز به فعالیتش تاکنون، ۱۳.۲ میلیارد افغانی قرضه را منظور کرده است. او گفت که از این مبلغ، بیشتر از ۱۰.۴ میلیارد افغانی به ۵۵هزار و ۶۶ دهقان در ۳۲ ولایت قرضه داده شده است.
آقای آرمان افزود که این قرضه‌ها در عرصه‌های مختلف از جمله تجارت‌های زراعتی، کوپراتیف‌ها و انجمن‌های زراعتی و مالداری، میانجی‌های مالی، فارم‌های مالداری، ماهی‌پروری، مرغداری، پروسس‌کننده‌گان و صادرکننده‌گان میوه‌ تازه و خشک، فابریکه‌های تولید آرد، شرکت‌های تولیدی تجهیزات زراعتی، مغازه‌ها و واردکننده‌گان کود کیمیایی و سایر متشبثان عرصه زراعت توزیع شده است. او تاکید کرد دهقانان و مشتثبین زراعتی که تاکنون از قرضه‌های صندوق انکشاف زراعت مستفید شده‌اند، عواید و تولیدشان بین بیست‌ویک تا بیست‌وپنج درصد افزایش یافته است.
با این‌حال، محمدشفیع امین‌زاده، مسوول یکی از مرغ‌داری‌ها نیز که از قرضه‌های صندوق انکشاف زراعت مستفید شده، می‌گوید که اعطای قرضه‌های مختلف از سوی وزارت زراعت، فعالیت‌ها در سکتور مالداری و زراعتی را بهبود بخشیده است. او گفت که خیلی از شرکت‌های زراعتی و مالداری که دچار ضعف و مشکلات بودند، با قرضه‌های صندوق انکشاف زراعت استوار و سرپای‌ خود ایستاده شده‌اند. محمدشفیع امین‌زاده گفت که شرکت مرغ‌داری او در کابل، پس از اخذ قرضه قادر شد تا میزان تولیداتش را بلند ببرد و اکنون قادر است روزانه تا پنج‌هزار جوجه مرغ تولید کند.
صندوق انکشاف زراعت، به عنوان یک نهاد غیربانکی در سال ۱۳۸۹ با هزینه صد میلیون دالری از کمک‌های ایالات متحده امریکا به منظور دسترسی دهقانان و شرکت‌های فعال در عرصه‌ی زراعت و مالداری به قرضه‌های بزرگ و کوچک، تحت رهبری وزارت زراعت تاسیس شد. ارایه خدمات قرضه‌دهی به دهقانان، مشتبثان زراعتی از طریق میانجی‌های مالی و اعطای قرضه به صورت مستقیم به متقاضیان به منظور رشد و بهبود زراعت از مسوولیت‌های عمده‌ی این صندوق به شمار می‌رود.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۴/۴/۲۱ - ۱۵:۱۲
Background image

برگزاری جلسه پلان عمل احیا و حفاظت از جنگلات در وزارت زراعت

۲۱ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
جلسه‌ای به منظور بررسی و تنظیم پلان عمل احیا و حفاظت از جنگلات کشور، در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری تحت ریاست مولوی بازمحمد فیضان، معین آبیاری و منابع طبیعی این. . .

شنبه ۱۴۰۴/۴/۲۱ - ۱۴:۳۰
Background image

دیدار فنی از ساحات زراعتی قریه قلعه نورخان ولایت پروان

۲۱ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
کارمندان فنی و مسلکی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پروان از باغ‌ها و زمین‌های زراعتی قریه قلعه نورخان ساحه خلازیی دیدار نمودند. این برنامه به اساس هدایت رهبری. . .

شنبه ۱۴۰۴/۴/۲۱ - ۱۱:۵۰
Background image

افتتاح مسلخ معیاری مواشی در شهر کهنه تالقان ولایت تخار 

۲۱ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
یک باب مسلخ معیاری و عصری در منطقه شهر کهنه تالقان ولایت تخار  توسط شرکت خصوصی اعمار و به بهره‌برداری سپرده شد. این مسلخ با در نظرداشت اصول صحی و حفظ محیط زیست ساخته. . .

BACK TO NEWS