پرداخت ۳۰۸ میلیون قرضه‌ی زراعتی منظور شد

mail-admin
پرداخت ۳۰۸ میلیون قرضه‌ی زراعتی منظور شد

۲۷ حوت ۱۳۹۹
کمیته‌ی منظوری قرضه‌های زراعتی، پس از پیش‌کش معلومات و ارائه‌ی پاسخ‌های قناعت‌بخش به پرسش‌های اعضای کمیته، پرداخت قرضه‌های به ارزش ۳۰۸ میلیون افغانی را منظور و تأیید کرد.
نشست کمیته‌ی منظوری قرضه‌های صندوق انکشاف زراعت، به ریاست شیرشاه امیری، معین زراعت و مالداری و رییس کمیته‌ی منظوری قرضه‌ها و با حضور مسوولان صندوق انکشاف زراعت و دیگر مسوولان بلندپایه‌ی آن راه‌اندازی شده بود.
تیم فنی صندوق انکشاف زراعت، شش درخواست قرضه را به کمیته پیش‌کش و سپس راجع به فعالیت‌های درخواست‌کننده‌گان، معلومات کامل داد.
به صورت عموم، شش مورد قرضه به صورت جداگانه پذیرفته شد. اولین قرضه از این بسته به یک کمپنی تجارتی است. این کمپنی کشمش را از باغداران خریداری می‌کند و به خارج از کشور انتقال می‌کند. قرضه‌ی دوم و سوم به ۵۶ کوپراتیف زراعتی در ولایت بامیان منظور شد تا کود سیاه و تخم کچالو را خریداری کنند و به حدود یک هزار و ۲۰۰ دهقان توزیع کنند تا آنان به کاروبارشان وسعت بدهند.
قرضه‌ی چهارم و پنجم به دو فابریکه‌ی کارتن‌سازی داده می‌شود. این فابریکه‌ها مواد خام مختلف را خریداری می‌کنند تا از آن برای محصولات زراعتی کارتن تولید کنند. قرضه‌ی ششم به یک کارخانه‌ی ساخت ماشین‌های خرمن‌کوب داده می‌شود تا مواد خام را خریداری کند و از آن، خرمن‌کوب گندم (تریشر) بسازد.
صندوق انکشاف زراعت می‌گوید که دهقانان را در شرایط بد فعلی فراموش نکرده است و می‌کوشد قرضه‌های مورد نیاز آنان را در وقت معین، برای‌شان فراهم کند.
صندوق انکشاف زراعت یک نهاد مالی غیردولتی است که در زیر چتر وزارت زراعت، آبیاری و مالداری فعالیت می‌کند.
این صندوق از آغاز کارش تا این دم، ۱۲.۶ میلیارد افغانی قرضه را منظور کرده است. چنان‌که این صندوق به فروشنده‌گان، کوپراتیف‌ها، انجمن‌های زراعت و مالداری، متشبثان متوسط، گاوداری‌ها، ماهی‌پروری‌ها، مرغداری‌ها، صادرکننده‌گان میوه‌های تازه و خشک، تولیدکننده‌گان وسایل زراعتی، مغازه‌ها، واردکننده‌گان کودهای کیمیایی، تاجران بخش زراعت، ۱۰ میلیارد افغانی وام داده است.
از این خدمات، در ۳۲ ولایت ۵۳ هزار و ۷۸۲ دهقان به صورت مستقیم بهره‌مند شده‌اند.
همین اکنون صندوق انکشاف زراعت، از تمویل‌کننده‌گان پیش‌تاز بخش زراعت شمرده می‌شود که دفتر مرکزی آن در کابل و دفترهای ساحه‌ای آن در ولایت‌های بلخ، هرات، قندهار و ننگرهار واقع است.