فراوانی تولید گلپی در کندز: ۴۰ درصد حاصلات در بیرون از ولایت مصرف می‌شود

mail-admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۹/۳۰ - ۱۱:۸
فراوانی تولید گلپی در کندز: ۴۰ درصد حاصلات در بیرون از ولایت مصرف می‌شود

۳۰ قوس ۱۳۹۹
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندز، می‌گوید که امسال  ده‌ها هکتار زمین در این ولایت گلپی کشت شده است. این ریاست پیش‌بینی کرده که از این ساحه بیش از یک‌هزار  تُن حاصل به دست می‌آید.
عبدالهای قرلق رییس زراعت ولایت کندز، می‌گوید که میزان حاصلات گُلپی در این ولایت امسال در مقایسه با سال گذشته افزایش خواهد داشت. او گفت آب‌وهوای مناسب برای کشت گُلپی، افزایش علاقه‌مندی دهقانان و گسترش ساحه‌ی کشت از دلایل عمده‌ی افزایش حاصلات گلپی است.
رییس زراعت کندز گفت که سال گذشته در حدود ۴۴ هکتار زمین گلپی کشت شده بود و از آن در حدود یک‌هزار و ۱۲۲ متریک تُن حاصل به دست آمد.
مرکز کندز و ولسوالی‌های علی‌آباد، خان‌آباد، امام‌‌صاحب و چهاردره از جمله مناطقی‌اند که بیش‌ترین گلپی را تولید می‌کنند. آقای قرلق می‌گوید از هر جریب زمین در این ولایت به طور اوسط ۷۳۰ سیر، معادل پنج هزار و ۱۱۰ کیلو گلپی حاصل به دست می‌آید. به گفته وی، مارکیت‌های داخلی و ولایت‌های همجوار مراکز فروش این محصول می‌باشد و حدود ۶۰ درصد آن در داخل ولایت مصرف و ۴۰ درصد دیگر به ولایات هم‌جوار از جمله کابل به مصرف می‌رسد.
توزیع وسایل جدید زراعتی، آموزش روش‌های جدید و راهنمایی‌های تخنیکی از جمله کارهایی است که ریاست زراعت کندز برای دهقانان گلپی‌کار انجام داده است.
کندز، یکی از ولایات شمال‌شرقی کشور است که حدود ۷۰ الی ۷۵ درصد مردم آن، به زراعت و مالدارى مشغول‌اند و از شمار ولایت‌هایی است که بیش‌ترین گلپی را سالانه تولید می‌کند.

خبرهای تازه

شنبه ۱۴۰۵/۲/۱۲ - ۹:۳۵
Background image

نظارت از روند پیشرفت کار یک کانال آبیاری ۵۰۰ متری در ولسوالی خاکجبار کابل

۱۲ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری در  ولسوالی خاکجبار ولایت کابل از روند پیشرفت کار یک کانال آبیاری به طول ۵۰۰ متر در این ولسوالی نظارت کردند.
این کانال با هماهنگی. . .

شنبه ۱۴۰۵/۲/۱۲ - ۹:۱۵
Background image

۱۳ سبزخانه در سیدآباد میدان وردک به بهره‌برداری سپرده شد

۱۲ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۵ ذُو ٱلْقَعْدَةِ ۱۴۴۷ هـ.ق
۱۳ سبزخانه در مناطق مختلف ولسوالی سیدآباد ولایت میدان وردک، با همکاری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری و حمایت مالی موسسه ان‌سی‌اې، در حضور یک. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۰ - ۱۲:۵۷
Background image

سفر هیئت وزارت زراعت به منظور افتتاح مرکز واحد تثبیت ملکیت در کندز

۱۰ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۳ ذُو ٱلْقَعْدَةِ ۱۴۴۷ هـ.ق
به هدف افتتاح مرکز واحد تثبیت ملکیت در سطح زون‌ها، هیئت بلندپایه ریاست اراضی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به ولایت کندز سفر کرد و در همین. . .

بازگشت به خبرها