روز جهانی مبارزه علیه بیماری سگ دیوانه تجلیل شد

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۷/۷ - ۱۶:۲۷
روز جهانی مبارزه علیه بیماری سگ دیوانه تجلیل شد
۷ میزان ۱۳۹۹
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از روز جهانی مبارزه علیه بیماری سگ دیوانه در کابل تجلیل کرد.
محبوب‌الله ننگ، رییس تصدیق‌دهی تخم‌های اصلاح‌شده در وزارت زراعت در محفل تجلیل از روز جهانی مبارزه علیه مرض سگ دیوانه در کابل گفت: "وزارت زراعت در بخش کنترل امراض حیوانی کوشش کرده که فعلاً یک لابراتوار مجهز در دست دارد که در سطح منطقه بی‌نظیر است، ما در نظر داریم که کلینیک‌های حیوانی را در ۳۴ ولایت کشور گسترش بدهیم."
آقای ننگ می‌گوید: "تعهدات ما به سازمان‌های (WTO) و سازمان جهانی صحت حیوانی (OIE) که داریم تا سال ۲۰۳۰ مرض سگ دیوانه را در افغانستان به سطح پایین برسانیم و یا هم ختم کنیم."
احمدمختار محسنی، رییس صحت حیوانی درباره هدف کلی مبارزه علیه سگ دیوانه می‌گوید: "هدف ما این است که هر چه نزدیک‌تر با هم‌آهنگی و همکاری یک‌دیگر پالیسی سازمان جهانی صحت حیوانی (IOE) تا سال ۲۰۳۰ است. ما بتوانیم حداقل این مرض را در سطح افغانستان کاهش بدهیم، اما تاثیرات و گزند این را در انسان به صفر برسانیم."
آقای محسنی، در ادامه می‌گوید که بیماری سگ دیوانه یکی از بیماری‌های ویروسی ساری و زونوز (مشترک میان انسان و حیوان) می‌باشد که سبب التهاب مغزی حاد می‌شود. این ویروس در تمام حیوانات خون‌گرم از جمله انسان می‌تواند بیماری ایجاد کند.
محبوب‌الله ننگ، رییس تصدیق‌دهی تخم‌های اصلاح‌شده، از وزارت صحت عامه، پوهنتون کابل پوهنزی وترنری، وزارت معارف و ارشاد حج اوقاف خواست که در قسمت اگاهی دهی و اطلاع‌رسانی درباره بیماری و آفت‌های سگ دیوانه به مردم، به وجه حسن اطلاع‌رسانی کنند.
در همین حال، جلال‌الدین ناصری، رییس میراث‌های فرهنگی اداره ملی حافظت از محیط زیست تاکید کرد و گفت که هم‌آهنگی بهتر بین نهادهای ذی‌ربط صورت گیرد و هم‌چنان افزود که بلند بردن سطح آگاهی مردم هم از اضرار و هم فواید سه موجود زنده شامل حیوان، انسان و نبات، می‌تواند گراف مرض سگ دیوانه را تا حد ممکن پایین بیاورد.
در عین حال، سید شیرشاه سادات رییس پوهنزی وترنری پوهنتون کابل می‌گوید که مبارزه علیه مرض سگ دیوانه را می‌توان از طریق تحقیقات و تطبیق پالیسی‌ها و برنامه‌ها حل کرد.
ویروس "ربیس" از لعاب دهن حیوان مبتلا به بیماری سگ دیوانه از طریق محل گزیده‌گی وارد بدن شده، در عضلات به سمت اعصاب انتهایی می‌رود و شروع به تکثیر می‌نماید. مرگ در صورت مبتلا شدن به این بیماری حتمی است.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۰ - ۱۳:۰
Background image

توزیع ۱ هزار ۱۰۰ نهال مثمر بادام در دایکندی و نظارت بر آن

۲۰ قوس ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری دایکندی با همکاری موسسه محترم کمیته ناروی، روند توزیع ۱۱۰۰ نهال مثمر بادام را در ولسوالی‌های مرکز، شهرستان و پاتو برای ۱۱ دهاقین تحت. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۰ - ۱۱:۴۳
Background image

روزګان کې له ۳۰۰ کروندګرو سره مرسته؛ ۶۰۰ کندوان، نغدي ملاتړ او نورې کرنیزې اسانتیاوې ورکول کېږي

۲۰ لیندۍ ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۰ جُمَادَى الثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
د  روزګان په ولایت کې د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست په همغږي د سره صلیب نړۍوالې کمېټې (آی سي آر سي) له لوري له ۳۰۰ کروندګرو سره د. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۰ - ۱۱:۴۳
Background image

تطبیق کمپاین خزانی یوریا اسپری و واکسین درختان در کاپیسا

۲۰ قوس  ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کاپیسا کمپاین خزانی یوریا اسپری و واکسین درختان را در ولسوالی‌های حصه اول، حصه دوم و مرکز ولایت آغاز و تاکنون ادامه داده است. این برنامه. . .

بازگشت به خبرها