هیئت ازبکستان برای گسترش همکاری‌های زراعتی وارد بلخ شد

user-admin
چهارشنبه ۱۴۰۴/۲/۱۰ - ۹:۵
د ازبکستان پلاوی د کرنیزو همکاریو د پراخېدو په موخه بلخ ته راورسېده

۱۰ ثور ۱۴۰۴ هـ.ش
هیئتی از جمهوری ازبکستان به هدف گسترش همکاری‌ها در بخش زراعت، تحقیق و ترویج، انکشاف آبیاری و تقویت روابط اقتصادی و تجارتی با افغانستان، امروز وارد ولایت بلخ شدند.
این هیئت متشکل از ابدوذوکروف جمشید معین وزارت زراعت، قرشیوف رستم معاون وزارت آب و چهار تن از رؤسای مسلکی زراعت، مالداری و آب ازبکستان است. در شهرک بندری حیرتان، مجیب‌الرحمن عمر آخندزاده معین وزارت انرژی و آب، مولوی مصباح‌الدین مستعین رئیس غله‌جات، میرویس خوگیانی مشاور تحقیق و ترویج و بشیر احمد پیام مشاور حقوقی  وزارت زراعت آبیاری و مالداری و حافظ محمد موسی مبین رئیس زراعت بلخ از این هیئت استقبال کردند.
در ادامه این سفر، هیئت ازبکستانی به ریاست معین وزارت زراعت آن کشور با والی بلخ ملا محمد یوسف وفا دیدار کرد. در این نشست، دو طرف روی موضوعات مختلف زراعتی از جمله توسعه همکاری‌ها در بخش واردات و صادرات محصولات زراعتی، تحکیمات کنار دریای آمو، ایجاد لابراتوارها و پروسس‌خانه‌های معیاری برای میوه‌جات و سبزیجات، دواپاشی معیاری (فومیگیشن) و حل مشکلات تاجران بحث و گفتگو کردند.
معین وزارت زراعت ازبکستان در صحبت‌هایش تأکید کرد که هدف این سفر، امضای تفاهم‌نامه‌هایی در زمینه انکشاف زراعت، سرمایه‌گذاری در این بخش، بازار‌یابی بین‌المللی برای میوه‌جات افغانستان و همکاری‌های تخنیکی به‌ویژه در تحکیمات دریای آمو و توسعه زیرساخت‌های صادراتی است.
والی بلخ نیز از این هیئت به گرمی استقبال کرده و خواهان همکاری گسترده در بخش تحکیمات دریای آمو شد. او هشدار داد که تخریبات ناشی از این رودخانه، زمین‌های چهار ولسوالی بلخ را تهدید می‌کند. وی هم‌چنین خواهان ایجاد سردخانه‌ها و مراکز پروسس برای نگهداری بهتر محصولات صادراتی شد و تأکید کرد که آماده هر نوع همکاری در زمینه سرمایه‌گذاری زراعتی و اقتصادی می‌باشد.
این نشست در فضایی صمیمانه برگزار شد و با دعای ختم جلسه به پایان رسید. 
مسولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری کشور، محور اصلی این سفر را گسترش روابط تخنیکی و اقتصادی با همسایه مسلمان و همکار، جمهوری ازبکستان، عنوان کرده اند.

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۴/۸/۱۸ - ۱۰:۹
Background image

پیشرفت ۹۰ درصدی پروژه‌های واترشید در قریه‌های حاجی رمضان و سنگ لشم ولسوالی چال ولایت تخار

۱۸ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۸ جمادی‌الاول ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار اعلام کرد که پروژه‌های واترشید در قریه‌های حاجی رمضان و سنگ لشم ولسوالی چال، به‌گونهٔ موفقانه ۹۰ درصد. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۸/۱۸ - ۱۰:۶
Background image

آغاز توزیع گندم بذری اصلاح‌شده برای ۳۰۰ دهقان در ولسوالی دشت قلعه ولایت تخار

۱۸ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۸ جمادی‌الاول ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار از آغاز روند توزیع گندم بذری اصلاح‌شده برای ۳۰۰ دهقان واجد شرایط در ولسوالی دشت قلعه خبر می‌دهد.
به. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۸/۱۸ - ۸:۵۷
Background image

در سه ولسوالی ولایت قندهار برای ۷۶۳ دهقان تخم اصلاح‌شدهٔ گندم و کودهای کیمیاوی توزیع شد

۱۸ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۸ جُمادی‌الاول ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت قندهار با تلاش خود و به حمایت مالی دفتر مبارزه با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل متحد (UNODC) و با همکاری. . .

بازگشت به خبرها