وزارت زراعت به بیش از ۱۴هزار دهقان، ۱.۱ میلیارد افغانی قرضه می‌دهد

naim.rezai
یکشنبه ۱۴۰۰/۳/۹ - ۱۴:۱۴
وزارت زراعت به بیش از ۱۴هزار دهقان، ۱.۱ میلیارد افغانی قرضه می‌دهد

۹ جوزای ۱۴۰۰
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، به ۱۴هزار و ۳۰۰ دهقان، از طریق صندوق انکشاف زراعت ۱.۱ میلیارد افغانی قرضه می‌دهد. این قرضه‌ها برای دوره‌های سه و پنج‌ ساله داده می‌شود.
تفاهم‌نامه اعطای این قرضه‌ها، امروز با حضور داکتر انوارالحق احدی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، میان داکتر ایمل آرمان رییس صندوق انکشاف زراعت، ADF، و مسوولان «اولین بانک قرضه‌های کوچک، اکسس افغانستان، فینکا افغانستان و شرکت طرح نو»، از موسسات مالی ارایه‌دهنده قرضه‌های زراعتی، در وزارت زراعت به امضا رسید.
داکتر انوارالحق احدی، در مراسم امضای این تفاهم‌نامه‌ها گفت که از این قرضه‌‌ها چهار سکتور مشخص زراعتی مستفید می‌شوند. آقای احدی افزود: «امروز ما چهار قراردادی امضا می‌کنیم که در نتیجه آن ۱.۱ میلیارد افغانی به چهار موسسه مالی مختلف داده می‌شود. از این موسسات، دو موسسه قرضه‌های کوچک به دهقانان یا نهادهایی که به سکتور زراعت ارتباط می‌دهند.» وزیر زراعت هم‌چنین افزود: «پنج‌صد میلیون افغانی به اولین بانک قرضه‌های کوچک، سه میلیون افغانی به اکسس افغانستان، به فینکا صد میلیون افغانی و به شرکت طرح نو هم حدود دوصد میلیون افغانی قرضه داده می‌شود. به صورت عموم بیشتر از چهارده‌‌هزار دهقان این قرضه‌ها مستفید خواهند شد.»
وزیر زراعت، آبیاری و مالداری گفت این موسسات مالی که از صندوق انکشاف زراعت در نتیجه امضای این تفاهم‌نامه‌ قرض می‌گیرند، هرکدام به دهقانان و فعالیت‌های مربوط به زراعت، قرضه‌های کوچک‌تر فراهم می‌کنند.
در همین‌حال، داکتر ایمل آرمان رییس صندوق انکشاف زراعت، می‌گوید که این نهاد پس از آغاز به فعالیتش تاکنون، ۱۳.۲ میلیارد افغانی قرضه را منظور کرده است. او گفت که از این مبلغ، بیشتر از ۱۰.۴ میلیارد افغانی به ۵۵هزار و ۶۶ دهقان در ۳۲ ولایت قرضه داده شده است.
آقای آرمان افزود که این قرضه‌ها در عرصه‌های مختلف از جمله تجارت‌های زراعتی، کوپراتیف‌ها و انجمن‌های زراعتی و مالداری، میانجی‌های مالی، فارم‌های مالداری، ماهی‌پروری، مرغداری، پروسس‌کننده‌گان و صادرکننده‌گان میوه‌ تازه و خشک، فابریکه‌های تولید آرد، شرکت‌های تولیدی تجهیزات زراعتی، مغازه‌ها و واردکننده‌گان کود کیمیایی و سایر متشبثان عرصه زراعت توزیع شده است. او تاکید کرد دهقانان و مشتثبین زراعتی که تاکنون از قرضه‌های صندوق انکشاف زراعت مستفید شده‌اند، عواید و تولیدشان بین بیست‌ویک تا بیست‌وپنج درصد افزایش یافته است.
با این‌حال، محمدشفیع امین‌زاده، مسوول یکی از مرغ‌داری‌ها نیز که از قرضه‌های صندوق انکشاف زراعت مستفید شده، می‌گوید که اعطای قرضه‌های مختلف از سوی وزارت زراعت، فعالیت‌ها در سکتور مالداری و زراعتی را بهبود بخشیده است. او گفت که خیلی از شرکت‌های زراعتی و مالداری که دچار ضعف و مشکلات بودند، با قرضه‌های صندوق انکشاف زراعت استوار و سرپای‌ خود ایستاده شده‌اند. محمدشفیع امین‌زاده گفت که شرکت مرغ‌داری او در کابل، پس از اخذ قرضه قادر شد تا میزان تولیداتش را بلند ببرد و اکنون قادر است روزانه تا پنج‌هزار جوجه مرغ تولید کند.
صندوق انکشاف زراعت، به عنوان یک نهاد غیربانکی در سال ۱۳۸۹ با هزینه صد میلیون دالری از کمک‌های ایالات متحده امریکا به منظور دسترسی دهقانان و شرکت‌های فعال در عرصه‌ی زراعت و مالداری به قرضه‌های بزرگ و کوچک، تحت رهبری وزارت زراعت تاسیس شد. ارایه خدمات قرضه‌دهی به دهقانان، مشتبثان زراعتی از طریق میانجی‌های مالی و اعطای قرضه به صورت مستقیم به متقاضیان به منظور رشد و بهبود زراعت از مسوولیت‌های عمده‌ی این صندوق به شمار می‌رود.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۵/۶/۲۹ - ۱۲:۰
Background image

در هلمند پروژه پاک‌کاری ۱۷.۸ کیلومتر کانال‌های زهکشی با هزینه بیش از ۵.۴ میلیون افغانی آغاز شد

۲۹ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش
۷ رَبِیعُ‌الثانی ۱۴۴۸ هـ.ق
پروژه پاک‌کاری کانال‌های زهکشی در مربوطات مرکز ولایت هلمند و ولسوالی‌های بولان، گرشک و سنگین، با حضور نمایندگان وزارت زراعت، آبیاری و. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۶/۲۹ - ۱۱:۰
Background image

برای ۷۰ زن در ولسوالی بلخ مواد و وسایل کشت و تولید سمارق توزیع شد

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ با همکاری مؤسسه «اکشن اید»، برای ۷۰ تن از زنان در ولسوالی بلخ، مواد، وسایل و لوازم مورد نیاز کشت و تولید سمارق را توزیع کرد.
در این برنامه، مواد. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۶/۲۹ - ۱۰:۵۶
Background image

در کندهار با هزینه بیش از ۱۸ میلیون افغانی یک چکدم بزرگ ساخته شد؛ گامی مهم برای کاهش اثرات خشکسالی و افزایش سطح آب‌های زیرزمینی

۲۹ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش
۷ رَبِیعُ‌الثانی ۱۴۴۸ هـ.ق
کار ساخت یک چکدم بزرگ در ولسوالی پایین شاولیکوت ولایت کندهار، با هزینه ۱۸ میلیون و ۴۸۳ هزار و ۳۷۳ افغانی از بودجه انکشافی وزارت زراعت،. . .

BACK TO NEWS