سه‌هزار جریب زمین در ۲۰ ولایت «گوشت زمینی» کشت شده است

mail-admin
شنبه ۱۳۹۹/۱۰/۶ - ۱۳:۵۴
سه‌هزار جریب زمین در ۲۰ ولایت «گوشت زمینی» کشت شده است

هفته‌نامه‌ی دهقان / درخشان صدیقی
سویابین به دلیل ارزش بلند غذایی‌اش به گوشت زمینی نیز مشهور است. در افغانستان نیز کشت این گیاه هر سال نسبت به سال گذشته افزایش می‌یابد و مردم به اهمیت استفاده از آن آگاه‌تر می‌شوند.
امسال نزدیک به سه‌هزار جریب زمین در ۲۰ ولایت سویابین کشت شده است و پیش‌بینی می‌شود که از آن یک‌هزار تُن سویابین حاصل گرفته شود. سال گذشته یک‌‌هزار و ۱۸۸ هکتار زمین سویابین کشت شده بود.
ریاست توسعه غله‌جات می‌گوید که وزارت زراعت آبیاری و مالداری به همکاری موسسات همکار و انجمن‌های سویابین، کار بیش‌ترین کشت سویابین را در ولایت‌های پروان، کاپیسا، بلخ ، تخار، بغلان، کندز، ننگرهار، لغمان، هرات و هلمند انجام داده است.
سویابین یک نبات مهم غذایی است و جاهای کاربرد آن با گذشت هر روز بیش‌تر شده است. هدف عمده و اساسی از استفاده دانه سویابین، تهیه آرد و تولید روغن است اما برعلاوه از آن، از این نبات در کشورهای پیش‌رفته استفاده‌های بیش‌تری می‌کنند.
دانه سویابین نظر به انوع آن حاوی ۳۳-۴۵ درصد پروتین است. از مطالعه خواص فیزیولوژیکی نبات سویابین معلوم شده است که پروتین آن نزدیک به پروتین گوشت بوده و هم پروتین آن دارای «فاسفوریک‌اسید» و «لستین» می‌باشد. پروتینی که از سویابین به دست می‌آید خیلی اقتصادی و ارزان است و همین رو، در اکثر کشورهای در حال رشد، ۱۰ درصد آرد سویابین را با آرد گندم مخلوط کرده و از آن نان تهیه می‌کنند.
تولید و عاید سویابین نسبت با سایر نباتات که پس از برداشت حاصل گندم کشت می‌شود بیش‌تر است. مازاد سویابین بازار مناسب دارد و کشت این گیاه نیز سبب حاصل‌خیز شدن خاک می‌گردد. سویابین تاثیر مثبت بر رشد و سلامت کودکان دارد و این محصول امروز به قیمت مناسب در بازارهای افغانستان پیدا می‌شود.
شهروندان افغانستان به دلیل مواجهه با سال‌ها جنگ، نیازمندی شدیدی به تغذیه مناسب دارند. آن طوری که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، یونیسف، در یک گزارش سال گذشته اعلام کرد که بیش از دو میلیون کودک در افغانستان به سوء تغذیه شدید دچار اند.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به همکاری موسسه تغذیه و تحصیل بین‌المللی،«NEI»، از سال ۲۰۰۳ به این سو جهت رفع مشکل گرسنه‌گی و کاهش موارد سوء تغذیه در میان زنان و کودکان در نواحی روستایی شروع به فعالیت کرده است.

خبرهای تازه

شنبه ۱۴۰۵/۲/۱۲ - ۹:۳۵
Background image

نظارت از روند پیشرفت کار یک کانال آبیاری ۵۰۰ متری در ولسوالی خاکجبار کابل

۱۲ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری در  ولسوالی خاکجبار ولایت کابل از روند پیشرفت کار یک کانال آبیاری به طول ۵۰۰ متر در این ولسوالی نظارت کردند.
این کانال با هماهنگی. . .

شنبه ۱۴۰۵/۲/۱۲ - ۹:۱۵
Background image

۱۳ سبزخانه در سیدآباد میدان وردک به بهره‌برداری سپرده شد

۱۲ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۵ ذُو ٱلْقَعْدَةِ ۱۴۴۷ هـ.ق
۱۳ سبزخانه در مناطق مختلف ولسوالی سیدآباد ولایت میدان وردک، با همکاری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری و حمایت مالی موسسه ان‌سی‌اې، در حضور یک. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۰ - ۱۲:۵۷
Background image

سفر هیئت وزارت زراعت به منظور افتتاح مرکز واحد تثبیت ملکیت در کندز

۱۰ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۳ ذُو ٱلْقَعْدَةِ ۱۴۴۷ هـ.ق
به هدف افتتاح مرکز واحد تثبیت ملکیت در سطح زون‌ها، هیئت بلندپایه ریاست اراضی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به ولایت کندز سفر کرد و در همین. . .

بازگشت به خبرها