سبزخانه‌ها؛ فرصت تازه برای تقویت اقتصادی دهقانان کندهار – ۱۰۰ باب سبزخانه به بهره‌برداری سپرده شد

mail-admin
پنجشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۲ - ۱۰:۳۴
شنې خونې د کندهار د بزګرانو د اقتصادي پیاوړتیا په پار نوی فرصت؛ ۱۰۰ شنې خونې ګټې اخیستنې ته وسپارل شول

۲۲ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۲ جمادی‌الاول ۱۴۴۷ هـ.ق
به مساعی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار و با حمایت مالی برنامه انکشافی سازمان ملل متحد (UNDP)، کار ساخت ۱۰۰ باب سبزخانه در شهر کندهار و ۱۲ ولسوالی دیگر این ولایت تکمیل و به دهقانان تسلیم داده شد. هزینه مجموعی این پروژه ۱۲ میلیون و ۱۶۶ هزار افغانی می‌باشد.
به گفته مسؤولان ریاست زراعت کندهار، کار این پروژه از یک سال بدین‌سو جریان داشت و مستفیدین آن دهقانان نیازمند و بی‌بضاعت‌اند که از طریق این سبزخانه‌ها در تولید سبزیجات به‌گونه‌ مستقیم بهره‌مند می‌شوند.
سبزخانه‌های یادشده در شهر کندهار و ولسوالی‌های دامان، تخته‌پل، ارغستان، سپین‌بولدک، پنجوایی، ارغنداب، معروف، ژړی، خاکریز، لوړ شاولی‌کوټ و کښته شاولی‌کوټ ساخته شده‌اند. هر سبزخانه به یک ذخیره‌ بزرگ آب، سیستم آبیاری منظم، ماشین آب و پنل آفتابی مجهز است که سهولت و دوام فعالیت‌های زراعتی را تضمین می‌کند.
ساخت سبزخانه‌ها در سال‌های اخیر به‌عنوان گامی مهم در راستای مدرن‌سازی زراعت و تولید پیوسته سبزیجات در فصل زمستان شناخته می‌شود. از طریق این سبزخانه‌ها، دهقانان می‌توانند بدون وابستگی به فصل، سبزیجاتی چون رومیان، بادرنگ، مرچ سبز و سایر محصولات زراعتی را تولید و به بازار عرضه کنند.
سبزخانه‌ها نه‌تنها باعث افزایش عواید دهقانان می‌شوند، بلکه به‌عنوان بدیل عملی کشت کوکنار نیز محسوب می‌گردند. دهقانان با استفاده از این سبزخانه‌ها می‌توانند در فصل زمستان نیز حاصل به‌دست آورند که در بهبود اقتصاد خانوادگی و تأمین امنیت غذایی نقش سازنده دارد.
مسؤولان ریاست زراعت کندهار هدف از این پروژه را بهبود وضعیت اقتصادی دهقانان، فراهم‌سازی معیشت بدیل، توسعه زراعت میکانیزه و ایجاد زمینه کار برای دهقانان مناطق دورافتاده عنوان کرده‌اند.
به‌گفته آنان، هم‌زمان با این پروژه، کار ساخت ۳۵ سبزخانه دیگر نیز در ولایت کندهار ۹۰ درصد پیش‌رفت داشته و قرار است در روزهای نزدیک تکمیل و به دهقانان مستحق تسلیم داده شود.
با بهره‌برداری از این سبزخانه‌ها، دهقانان کندهار نه‌تنها در فصل زمستان با کمبود سبزیجات مواجه نخواهند شد، بلکه در کنار افزایش عواید زراعتی‌شان، از کشت کوکنار نیز فاصله گرفته و این امر گامی مهم در جهت توسعه پایدار زراعت در ولایت کندهار خواهد بود.

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۴ - ۱۲:۲
Background image

آگاهی‌دهی به دهاقین درباره کشت پیاز تخمی به شکل قطار در ولسوالی دند غوری

۴ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
برای دهاقین ولسوالی دند غوری  ولایت بغلان برنامه آگاهی‌دهی در مورد کشت پیاز تخمی به شکل قطار از سوی کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری آن ولایت برگزار شد. 
این. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۴ - ۱۲:۰
Background image

برگزاری برنامه آموزشی برای دهاقین و باغداران در ولسوالی آبشار

۴ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
برنامه آموزشی از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پنجشیر  برای دهاقین و باغداران قریه دوست علی ولسوالی آبشار آن ولایت  برگزار شد. 
در این برنامه، برای ده‌ها تن از. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۳ - ۱۲:۵۸
Background image

بازدید از روند ترمیم فارم قره‌قل در بلخ

۳ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ از روند ترمیم فارم قره‌قل  آن ولایت بازدید و بررسی به‌عمل آوردند.
این بازدید به تأسی از هدایت وزارت زراعت، آبیاری و. . .

بازگشت به خبرها