در کندهار لابراتوار معیاری زراعتی به ارزش دو میلیون دالر افتتاح شد

user-admin
چهارشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۸ - ۱۰:۳۱
کندهار کې د دوه میلیونه ډالرو په ارزښت د کرنیزو محصولاتو لومړنی معیاري لابراتوار پرانیستل شو

 

۲۸ لَړم ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۸ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
در ولایت کندهار، به‌منظور معیاری‌سازی تولیدات زراعتی کشور، لابراتوار بزرگ «کند‌ا وزیرزی» با ارزش دو میلیون دالر امریکایی در یک مراسم با‌شکوه افتتاح شد. این لابراتوار که برای نخستین‌بار تحت رهبری امارت اسلامی و با حمایت مالی شرکت پروسس کندا فروت ساخته شده، یک تحول بنیادین و مهم در بخش زراعت کشور به‌شمار می‌رود.
در مراسم افتتاح این لابراتوار، معاون اقتصادی ریاست‌الوزراء الحاج ملا عبدالغنی برادر اخند، وزیر صحت عامه مولوی نورجلال جلالی، معاون اداره غذا و ادویه وزارت صحت عامه مولوی حمدالله ذاهد، معاون وزارت صنعت و تجارت احمدالله ذاهد، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری کندهار مولوی عبدالرشید منیب، شماری زیادی از مسئولان امارت اسلامی، تاجران ملی و مردم حضور داشتند.
ملا برادر اخند افتتاح این لابراتوار را آغاز یک تحول مهم برای تولیدات زراعتی کشور خواند و اظهار داشت که نبود خدمات لابراتواری در بخش خاک و آب، باعث زیان‌های بزرگ و کاهش حاصل‌خیزی برای دهقانان شده بود. او ابراز امیدواری کرد که با فعال‌شدن این لابراتوار، تولیدات و صادرات کشور به معیارهای جهانی بیشتر نزدیک شود.
وی تأکید کرد که خدمات این لابراتوار نباید تنها محدود به کندهار بماند، بلکه باید به سایر ولایت‌های کشور نیز گسترش یابد. او همچنین از حمایت همه‌جانبه امارت اسلامی در این زمینه اطمینان داد.
ضیاءالحق وزیری، رئیس اجرایی شرکت کندا فروت، گفت این مرکز در مدت شش سال مطابق با معیارهای جهانی ساخته شده است. به گفته او، این لابراتوار یک منبع مهم برای تضمین کیفیت محصولات زراعتی، مواد خوراکی، کودهای کیمیایی، تخم‌های زراعتی، لبنیات و سایر بخش‌های مرتبط خواهد بود.
براساس معلومات ارائه‌شده، لابراتوار بین‌المللی کندا وزیرزی آزمایش‌های ضروری مرتبط با ادویه زراعتی، کود، مواد خوراکی، نوشیدنی‌ها، لبنیات، محصولات صادراتی و وارداتی، آب و خاک را در سطح کشور انجام خواهد داد؛ و بدین‌ترتیب، برای دهقانان راه‌حل‌های علمی جهت استفاده معیاری از کود و ادویه زراعتی فراهم می‌شود.
این لابراتوار یک گام مهم و تاریخی در راستای ارتقای کیفیت محصولات زراعتی کشور، رشد صادرات و افزایش حاصل‌دهی دهقانان به‌شمار می‌رود

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۴ - ۱۴:۳۱
Background image

اجرای عملیات دواپاشی در جنگلات پسته طبیعی ولسوالی نهرشاهی بلخ

۲۴ حمل ۱۴۰۵ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ از اجرای عملیات دواپاشی در جنگلات پسته طبیعی ولسوالی نهرشاهی خبر می‌دهد. این اقدام به‌منظور حفاظت، تقویت و جلوگیری از شیوع آفات. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۴ - ۱۱:۴۹
Background image

برگزاری جلسه هماهنگی سکتور زراعت و انکشاف دهات در دایکندی

۲۴ حمل ۱۴۰۵ هـ.ش
جلسه ماهوار هماهنگی سکتور زراعت و انکشاف دهات با اشتراک نمایندگان ادارات دولتی و مسئولان مؤسسات همکار در ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت دایکندی برگزار شد.
این نشست. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۴ - ۱۱:۳۶
Background image

برگزاری کمپاین نهال‌شانی در ولسوالی خدیر دایکندی

۲۴ حمل ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت دایکندی از برگزاری کمپاین نهال‌شانی در باغ دولتی مرکز ولسوالی خدیر خبر می‌دهد.در این برنامه، مدیریت زراعت ولسوالی خدیر با همکاری و. . .

بازگشت به خبرها