حاصلات باغ‌های میوه‌جات پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی در ننگرهار

content_admin
شنبه ۱۴۰۰/۲/۱۸ - ۱۱:۴۱
حاصلات باغ‌های میوه‌جات پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی در ننگرهار

پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری،  CBAR، در ولسوالی‌های اچین، کوت، چپرهار، رودات، خوگیانی و شیرزاد ولایت ننگرهار، از سال ۲۰۱۸ به این طرف بیش از ۲۶۸۱جریب باغ جدید متراکم و غیرمتراکم ساخته است. این باغ‌ها که شامل شفتالو، املوک، سیب، انار، مالته و لیمو می‌شوند، در سال دوم به حاصل‌دهی رسیده است.
خالد یکی از مستفید شونده‌گان در قریه زړه گلدره ولسوالی چپرهار است که برایش در دو جریب زمین ۱۳۳۲ اصله نهال ناک از طرف پروژه CBARD غرص شده است. وی می‌گوید «در چهار جریب زمین که در گذشته داشتم کوکنار کشت می‌کردم و از هر جریب زمین هفت تا هشت کیلوگرام تریاک حاصل می‌گرفتم و هرکیلوی آن را در بازارهای محلی در بدل چهارهزار افغانی بفروش می‌رساندم. عایدی که از کشت کوکنار به‌دست می‌آوردم حتی مصارف روزمره خانواده ما را پوره نمی‌کرد. همه اعضای خانواده، خورد و بزرگ، در کشت و جمع‌آوری کوکنار مصروف بودیم و اطفال از درس و تعلیم باز مانده بودند. کشت و جمع‌آوری کوکنار زحمت زیاد داشت اما مفاد آن کم بود و سالانه یک فصل حاصل می‌گرفتیم.»
حالا که برای خالد از طرف پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی وزارت زراعت، در دو جریب زمین باغ ناک ساخته شده، این باغ در سال دوم به حاصل آمده است. وی هم‌چنان به شکل انترکراپ  سالانه سه فصل سبزیجات چون لوبیا، گندنه، کچالو و شبدر کشت می‌کند و حاصل خوب بدست می‌آورد که آن را علاوه بر استفاده روزمره خود در بازار هم بفروش می‌رساند.
خالد افزود «از زمانی که باغ برای من ساخته شده است وضعیت اقتصادی خانواده‌ی‌مان رو به بهبود است. حالا می‌توانم بسیار به راحتی در باغ خود کارکنم و اطفالم به درس و تعلیم خود ادامه می‌دهند. عایدی که ازفروش میوه و سبزیجات به‌دست می‌آورم چند برابر کوکنار است.»
با تطبیق پروژه‌های CBARD در بخش‌های ساختمانی از قبیل ساخت دیوارهای محافظتی، بند‌های آب، سیفون، کانال‌های آبیاری و آب گردان و هم‌چنین در بخش‌های زراعتی شامل احداث باغ‌های متراکم و غیرمتراکم، گل‌خانه‌های تجارتی، باغچه‌های خانگی و توزیع وسایل پروسس مواد غذایی در ولایت ننگرهار، این ولایت شاهد کاهش قابل ملاحظه‌ای در تولید و کشت کوکنار بوده است.
پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، یک برنامه مبتنی‌بر تصمیم شوراهاست که در راستای کاهش کشت کوکنار در ولایت‌های ننگرهار، بادغیس و فراه فعالیت می‌‌کند. هدف آن بهبود اقتصاد محلی دهقانان، خانم‌های بی‌بضاعت و خانواده‌های زراعت‌پیشه از طریق تولید و ترویج محصولات زراعتی با ارزش بالا است.

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۳ - ۱۵:۴۰
Background image

پیش‌بینی بیش از ۱۱ هزار تُن حاصلات شفتالو در ننگرهار در سال جاری

۱۳ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۶ ذی‌القعده ۱۴۴۷ هـ.ق
بر اساس معلومات ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت ننگرهار، پیش‌بینی می‌شود که حاصلات شفتالو در سال جاری در این ولایت به بیش از ۱۱ هزار متریک. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۳ - ۱۴:۲۲
Background image

توزیع ۹ قلم مواد غذایی تازه برای خانواده‌های نیازمند در جوزجان

۱۳ ثور ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت جوزجان با همکاری موسسه دبلیو اچ اچ، ۹ قلم مواد غذایی تازه را برای ۳۰۰ خانواده نیازمند در ولسوالی‌های درزاب و قوش‌تپه توزیع کرد.
مسئو. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۲/۱۳ - ۱۴:۵
Background image

توزیع تخم و وسایل زراعتی برای ایجاد باغچه‌های خانگی در زرنج

۱۳ ثور ۱۴۰۵  هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری  با همکاری مؤسسه سازمان کمک‌های بشری (OHA)، برای ۷۵ تن از خانم‌های زراعت‌پیشه به‌منظور ایجاد باغچه‌های خانگی، تخم‌های سبزیجات و وسایل. . .

بازگشت به خبرها