ترویج کشت چیله‌ای در ننگرهار

content_admin
شنبه ۱۴۰۰/۴/۵ - ۱۸:۴۴
ترویج کشت چیله‌ای در ننگرهار

پروژه کاهش خطرات تغییر اقلیم (CDRRP)، مربوط به وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در دو سال گذشته توانسته ‌است ۳۲ سبزخانه‌ بزرگ را در ولسوالی‌های کامه، خیوه و بهسود ولایت ننگرهار بسازد. مستفیدشونده‌گان این سبزخانه‌ها از حاصل و درآمد بیشتر آن حکایت دارند و از نتیجه مثبت آن ابراز خرسندی می‌کنند.
محمدامین، باشنده‌‌گان قریه زاخیل ولسوالی کامه ننگرهار، می‌گوید که با فروش ۲۵۰ خریطه بادنجان رومی، تاکنون ۳۵ ‌هزار افغانی به دست آورده‌ است و این درآمد به‌مراتب بیشتر از آن است که در گذشته به ‌دست می‌آورد.
او می‌گوید «سه بسوه زمینم را پروژه تغییر اقلیم سال گذشته سبزخانه ساخت. امسال حاصل داده، نتیجه مثبت دارد. کشت در سبزخانه آسان است و به‌ دور از آفات و امراض می‌باشد. هم‌چنان چند برابر اضافه‌تر از ساحه باز حاصل می‌دهد.»
به گفته‌ این مرد، در یک سال دو مرتبه از این سبزخانه‌ها حاصل می‌گیرند و پول فروش آن به ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار افغانی می‌رسد.
او گفت «در این گرین‌هوس دو فصل کشت می‌کنیم؛ فصل اول بادنجان رومی و در فصل دوم بادرنگ. خوبی دیگر این سبزخانه این است که دوا‌پاشی و آبیاری به‌صورت منظم صورت می‌گیرد. از یک گرین‌هوس در یک سال از هزار تا یک‌هزار و دوصد سیر حاصل گرفته می‌شود و درآمد آن هم به ۱۸۰ هزار افغانی می‌رسد.»
قاری عبدالحکیم، باشنده دیگری از شورای پُل‌سراچه ولسوالی بهسود، نیز از این سبزخانه‌ها مستفید شده و به زنده‌گی‌اش رونق داده است. او گفت «سابق در این مزارع گندم و جواری کشت می‌کردیم، حاصل آن به‌مراتب کم بود. در هفته اول فروش بادنجان رومی ۴۰ هزار افغانی فروش کرد‌م، امید دارم که امسال تا ۹۰ هزار افغانی فروش کنم. اگر سنجش کنیم، سه بسوه زمین گرین‌هوس برابر به سه جریب زمین فضای آزاد حاصل می‌دهد.»
این دهقان، سال گذشته از فروش حاصلات بادرنگ و بادنجان رومی این سبزخانه یک قوریه تولید نهال نیز ساخته است.
وی می‌گوید «سال گذشته از فروش بادرنگ و رومی این سبزخانه ۱۵۰ هزار افغانی فروش داشتم. با این پول توانستم یک قوریه تولید نهال بسازم و فروش کنم. در این قوریه بیش از یک‌هزار نهال تولید کردم که آماده فروش می‌باشد و پول آن نیز امسال نصیبم می‌شود.»
پروژه کاهش‌‌دهی خطرات حوادث ناشی از تغییر اقلیم (CDRRP) برای پنج سال طراحی شده و در ولایت‌های جوزجان و ننگرهار عملی می‌شود. هدف عمده‌ این پروژه، بهبود آماده‌گی‌ها و انعطاف‌پذیری جوامع روستایی در برابر خطرات حوادث ناشی از تغییر اقلیم و بهبود اقتصاد دهقانان از طریق ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و مطابق با تغییر اقلیم است. صندوق محیط ‌‌زیست جهان و برنامه انکشافی ملل متحد (UNDP) تمویل‌کننده‌گان این پروژه هستند.
متخصصان زراعت می‌گویند این سبزخانه‌ها در صورت مدیریت بهتر آب و خاک‌، در یک سال سه فصل حاصل می‌دهند، اما در افغانستان دو فصل کشت می‌شود. ننگرهار، ولایتی با داشتن آب و هوای گرم، فضای مساعد برای احداث سبزخانه‌ها دارد. بیشترین تولید سبزخانه‌های این ولایت بادرنگ و بادنجان رومی است.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۲ - ۱۳:۶
Background image

دیدار رئیس زراعت هرات با هیئت رهبری اتحادیه زعفران افغانستان

۱۲ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
شیخ مولوی فخرالدین نقشبندی رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هرات با هیئت رهبری اتحادیه زعفران افغانستان دیدار و درباره وضعیت کشت و تولید زعفران، فعالیت‌های اتحادیه. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۲ - ۱۲:۵۶
Background image

آغاز ورکشاپ  مهارت‌های مدیریتی و رهبری برای رؤسای ریاست‌های مرکزی وزارت زراعت

۱۲ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
ورکشاپ پنج‌روزه مهارت‌های مدیریتی و رهبری، با اشتراک بیش از ۵۰ تن از رؤسای ریاست‌های مرکزی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری آغاز شد.
این برنامه از سوی انستیتوت خدمات. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۲ - ۱۲:۵۵
Background image

بررسی وضعیت عواید ریاست زراعت جوزجان از سوی هیئت وزارت زراعت

۱۲ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
رئیس مالی و حسابی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با هیئت همراهش، به‌منظور بررسی همه‌جانبه وضعیت عواید و منابع عایداتی، وارد ولایت جوزجان شد.
مولوی ضیاءالدین واقف، رئیس. . .

BACK TO NEWS