ترویج کشت چیله‌ای در ننگرهار

content_admin
شنبه ۱۴۰۰/۴/۵ - ۱۸:۴۴
ترویج کشت چیله‌ای در ننگرهار

پروژه کاهش خطرات تغییر اقلیم (CDRRP)، مربوط به وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در دو سال گذشته توانسته ‌است ۳۲ سبزخانه‌ بزرگ را در ولسوالی‌های کامه، خیوه و بهسود ولایت ننگرهار بسازد. مستفیدشونده‌گان این سبزخانه‌ها از حاصل و درآمد بیشتر آن حکایت دارند و از نتیجه مثبت آن ابراز خرسندی می‌کنند.
محمدامین، باشنده‌‌گان قریه زاخیل ولسوالی کامه ننگرهار، می‌گوید که با فروش ۲۵۰ خریطه بادنجان رومی، تاکنون ۳۵ ‌هزار افغانی به دست آورده‌ است و این درآمد به‌مراتب بیشتر از آن است که در گذشته به ‌دست می‌آورد.
او می‌گوید «سه بسوه زمینم را پروژه تغییر اقلیم سال گذشته سبزخانه ساخت. امسال حاصل داده، نتیجه مثبت دارد. کشت در سبزخانه آسان است و به‌ دور از آفات و امراض می‌باشد. هم‌چنان چند برابر اضافه‌تر از ساحه باز حاصل می‌دهد.»
به گفته‌ این مرد، در یک سال دو مرتبه از این سبزخانه‌ها حاصل می‌گیرند و پول فروش آن به ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار افغانی می‌رسد.
او گفت «در این گرین‌هوس دو فصل کشت می‌کنیم؛ فصل اول بادنجان رومی و در فصل دوم بادرنگ. خوبی دیگر این سبزخانه این است که دوا‌پاشی و آبیاری به‌صورت منظم صورت می‌گیرد. از یک گرین‌هوس در یک سال از هزار تا یک‌هزار و دوصد سیر حاصل گرفته می‌شود و درآمد آن هم به ۱۸۰ هزار افغانی می‌رسد.»
قاری عبدالحکیم، باشنده دیگری از شورای پُل‌سراچه ولسوالی بهسود، نیز از این سبزخانه‌ها مستفید شده و به زنده‌گی‌اش رونق داده است. او گفت «سابق در این مزارع گندم و جواری کشت می‌کردیم، حاصل آن به‌مراتب کم بود. در هفته اول فروش بادنجان رومی ۴۰ هزار افغانی فروش کرد‌م، امید دارم که امسال تا ۹۰ هزار افغانی فروش کنم. اگر سنجش کنیم، سه بسوه زمین گرین‌هوس برابر به سه جریب زمین فضای آزاد حاصل می‌دهد.»
این دهقان، سال گذشته از فروش حاصلات بادرنگ و بادنجان رومی این سبزخانه یک قوریه تولید نهال نیز ساخته است.
وی می‌گوید «سال گذشته از فروش بادرنگ و رومی این سبزخانه ۱۵۰ هزار افغانی فروش داشتم. با این پول توانستم یک قوریه تولید نهال بسازم و فروش کنم. در این قوریه بیش از یک‌هزار نهال تولید کردم که آماده فروش می‌باشد و پول آن نیز امسال نصیبم می‌شود.»
پروژه کاهش‌‌دهی خطرات حوادث ناشی از تغییر اقلیم (CDRRP) برای پنج سال طراحی شده و در ولایت‌های جوزجان و ننگرهار عملی می‌شود. هدف عمده‌ این پروژه، بهبود آماده‌گی‌ها و انعطاف‌پذیری جوامع روستایی در برابر خطرات حوادث ناشی از تغییر اقلیم و بهبود اقتصاد دهقانان از طریق ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار و مطابق با تغییر اقلیم است. صندوق محیط ‌‌زیست جهان و برنامه انکشافی ملل متحد (UNDP) تمویل‌کننده‌گان این پروژه هستند.
متخصصان زراعت می‌گویند این سبزخانه‌ها در صورت مدیریت بهتر آب و خاک‌، در یک سال سه فصل حاصل می‌دهند، اما در افغانستان دو فصل کشت می‌شود. ننگرهار، ولایتی با داشتن آب و هوای گرم، فضای مساعد برای احداث سبزخانه‌ها دارد. بیشترین تولید سبزخانه‌های این ولایت بادرنگ و بادنجان رومی است.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۰ - ۱۳:۰
Background image

توزیع ۱ هزار ۱۰۰ نهال مثمر بادام در دایکندی و نظارت بر آن

۲۰ قوس ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری دایکندی با همکاری موسسه محترم کمیته ناروی، روند توزیع ۱۱۰۰ نهال مثمر بادام را در ولسوالی‌های مرکز، شهرستان و پاتو برای ۱۱ دهاقین تحت. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۰ - ۱۱:۴۳
Background image

روزګان کې له ۳۰۰ کروندګرو سره مرسته؛ ۶۰۰ کندوان، نغدي ملاتړ او نورې کرنیزې اسانتیاوې ورکول کېږي

۲۰ لیندۍ ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۰ جُمَادَى الثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
د  روزګان په ولایت کې د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ ریاست په همغږي د سره صلیب نړۍوالې کمېټې (آی سي آر سي) له لوري له ۳۰۰ کروندګرو سره د. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۰ - ۱۱:۴۳
Background image

تطبیق کمپاین خزانی یوریا اسپری و واکسین درختان در کاپیسا

۲۰ قوس  ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کاپیسا کمپاین خزانی یوریا اسپری و واکسین درختان را در ولسوالی‌های حصه اول، حصه دوم و مرکز ولایت آغاز و تاکنون ادامه داده است. این برنامه. . .

بازگشت به خبرها