ایجاد فارم پرورش ماهی قزل‌آلا در ولسوالی کشم ولایت بدخشان

mail-admin
چهارشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۶ - ۹:۲۷
ایجاد فارم پرورش ماهی قزل‌آلا در ولسوالی کشم ولایت بدخشان

یک فارم پرورش ماهی سردآبه (قزل‌آلا) «خال‌ماهی»، با هزینه مجموعی ۷ میلیون افغانی در قریه کنگورچی ولسوالی کشم ولایت بدخشان در همکاری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ایجاد و به بهره‌برداری سپرده شده است.
این فارم به ابتکار و سرمایه‌گذاری شخصی عزیزالله نظیری و در همکاری ریاست زراعت ولایت بدخشان ایجاد گردیده است. وی گفته است که این مهارت و تجربه را در کشور ایران فرا گرفته و پس از بازگشت به کشور، آن را در ولایت بدخشان تطبیق کرده است. به گفته مسئول این فارم، ظرفیت تولید سالانه آن به ۱۰ تُن ماهی می‌رسد و تولیدات آن علاوه بر بدخشان، به ولایات همجوار از جمله بلخ (مزارشریف)، کابل و سالنگ‌ها نیز عرضه می‌گردد.
ماهی قزل‌آلا به دلیل طعم لذیذ و کیفیت بالا از جمله ماهیان کم‌نظیر به شمار می‌رود که بیشتر در آب‌های سرد پرورش می‌یابد و در ولسوالی‌های سرحدی بدخشان نیز به‌گونه طبیعی یافت می‌شود. مردم نیز علاقه‌مندی زیادی به مصرف این نوع ماهی دارند.
مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان از این ابتکار حمایت کرده و سایر سرمایه‌گذاران را تشویق نموده‌اند تا با در نظر داشت شرایط اقلیمی مناسب و موجودیت منابع آب سرد، در بخش آبزی‌پروری سرمایه‌گذاری نمایند. به گفته آنان، این روند می‌تواند در رشد سکتور آبزی‌پروری، افزایش تولید گوشت ماهی و بهبود وضعیت اقتصادی مردم نقش مؤثر ایفا کند.
همچنان در این فارم، چوچه‌ماهی نیز پرورش داده می‌شود و فارم‌داران از ولایات همجوار جهت خرید و تربیه آن مراجعه می‌نمایند. این ظرفیت در بسیاری از فارم‌های مشابه در کشور کمتر دیده می‌شود.
مسئول فارم از امارت اسلامی افغانستان، دونرها و نهادهای همکار میخواهد تا در زمینه تجهیز سیستم برقی این فارم از طریق انرژی سولری همکاری نمایند؛ زیرا در حال حاضر نبود برق مناسب یکی از چالش‌های اساسی بوده و استفاده از جنراتور هزینه‌های عملیاتی را افزایش داده است.

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۶ - ۱۰:۰
Background image

سفر معین زراعت اوزبیکستان به افغانستان

۲۶ حمل ۱۴۰۵ هـ.ش
ابدذکروف جمشید، معین وزارت زراعت کشور اوزبیکستان، در یک سفر رسمی به‌منظور گسترش همکاری‌های زراعتی و مالداری و توسعه روابط اقتصادی میان دو کشور، به افغانستان سفر کرد.
هد. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۶ - ۹:۳۳
Background image

بازدید هیأت امارت اسلامی افغانستان  از بندر تجارتی ویسوتسک روسیه 

هیئت بلندپایه وزارت زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان به ریاست  مولوی صدراعظم عثمانی معین زراعت و مالداری، از بندر تجارتی ویسوتسک در فدراسیون روسیه بازدید و با مسئولان این. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۶ - ۹:۲۸
Background image

برگزاری جلسه ماهوار سکتور زراعت و انکشاف دهات در ولایت سمنگان

جلسه ماهوار سکتور زراعت، آبیاری و انکشاف دهات تحت ریاست مفتی هدایت‌الله ولید رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت سمنگان، با حضور نماینده‌گان مقام ولایت، ریاست‌های انکشاف دهات، اقتصاد،. . .

بازگشت به خبرها