امسال ۴۵۰ هزار نهال ستروس در ننگرهار تولید شده است

user-admin
سه‌شنبه ۱۳۹۹/۱۰/۱۶ - ۱۰:۱۰
امسال ۴۵۰ هزار نهال ستروس در ننگرهار تولید شده است

شجاع‌الحق‌نوری
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، از طریق پروژه «SNAP2»، امسال بیش از ۴۵۰هزار نهال ستروس در نرسی‌ها یا مراکز تولید نهال، در ولایت ولایت ننگرهار تولید کرده است.
حدود صدهزار این نهال‌ها در دو سبزخانه تولید شده و ۳۵۰ هزار دیگر آن در فضای آزاد تولید شده‌ است.
رحمت‌گل سیرت مسوول پروژه‌های SNAP2 و CLAP، مربوط به وزارت زراعت در ننگرهار، می‌گوید دو قوریه بته‌های ستروس در بهسود و متباقی در دیگر ولسوالی‌های این ولایت واقع است. او گفت:‌«از این بته‌نهال‌ها صدهزار آن را در دو گرین‌هوس در ولسوالی بهسود تولید شده و۳۵۰  هزار آن در فضای آزاد تولید شده و بته‌های لیمو و مالته می‌باشد که حاصل آن بازار خوب دارد. نرسری‌های سربسته در مجموع دو جریب را در بر می‌گیرد، فضای آزاد هم هرکدام ۵ جریب زمین را در بر می‌گیرد.»
به گفته آقای سیرت، هر یک از قوریه‌های سربسته حدود ۵۰‌هزار بته لیمو و مالته تولید کرده و این نهال‌ها آماده توزیع می‌شود و در فصل نهال‌شانی به باغداران توزیع خواهد شد. این قوریه‌ها مجهز با سیستم آبیاری آفتابی بوده و به‌صورت معیاری آبیاری می‌شوند.
مسوول پروژه SNAP2 وزارت زراعت در زون شرق می‌گوید در این مراکز به ده‌ها باغدار شیوه‌های آبیاری، تولید، پرورش و نگهداری از نهال آموزش داده شده است تا چگونه نهال‌های اصلاح شده و باکیفیت تولید و نگهداری کنند. به گفته او، نهال‌های تصدیق شده و عاری از آفات و امراض می‌باشد و در یازده ولسوالی ننگرهار موقعیت دارند. او گفت: «هدف از ایجاد این نرسری‌ها تهیه باغ‌های مثمر و اصلاح شده می‌باشد. تمام وسایل نگهداری و حفاظت آن نیز برای باغداران توزیع شده و مجهز به سیستم آفتابی می‌باشد. این پروژه در نظر دارد در فصل‌های بعد بته‌های شفتالو و آلو نیز در همین نرسری‌ها تولید کند.»
مسوول پروژه افزود:‌«این کار را به منظور مرفوع ساختن کمبود نهال کردیم، چون در گذشته باغداران از خاطر کمبود نهال با مشکل مواجه بودند.»
رازمحمد یک تن از زمین‌دارانی است که زمینش تبدیل به قوریه نهال شده و مسوول یکی از قوریه‌ها در ولسوالی خیوه می‌باشد، در این مورد می‌گوید: «یک سال شد که در این باغ مصروف می‌باشم و یک زمین خود را در اختیار ریاست زراعت ننگرهار قرار دادیم تا نهال در آن تولید و خودم هم همرای ۵ نفر دیگر کار می‌کنیم. خوبی این نرسی‌ این است که در فضای سربسته جور شده و عاری از امراض می‌باشد و از آفات پاک است، انتظار دارم تا ۶۰ هزار درخت‌چه از آن تولید کنیم.»
ولایت‌های شرقی بستر مناسب برای پرورش و احداث باغ‌های ستروس می‌باشد. با تولید این نهال‌ها، قرار است در ولایت‌های لغمان، ننگرهار و کنر باغ‌های لیمو و مالته احداث شود.

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۵/۴/۲۱ - ۱۴:۱۵
Background image

بررسی و ثبت سه مرکز پروسس شیر و لبنیات‌فروشی در شهر تالقان

۲۱ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار، در ادامه برنامه بررسی، ثبت و راجستر مراکز لبنیاتی، از سه باب لبنیات‌فروشی و مرکز محلی پروسس شیر در شهر تالقان. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۴/۲۱ - ۱۳:۲۸
Background image

رئیس زراعت فراه از پروژه ساخت چکدم در ولسوالی پشت‌کوه قلعه‌کاه بازدید کرد

۲۱ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت فراه، همراه با تیم تخنیکی این ریاست، از ولسوالی پشت‌کوه قلعه‌کاه بازدید و از جریان تطبیق پروژه ساخت چکدم در قریه انجیران نظارت کرد.. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۴/۲۱ - ۹:۴۹
Background image

افزایش ۱۵ درصدی حاصلات خربوزه و تربوز در بغلان؛ امسال بیش از ۱۵۹ هزار متریک تُن محصول برداشت خواهد شد

۲۱ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۶ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۸ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بغلان می‌گوید که در سال جاری، حاصلات خربوزه و تربوز در این ولایت نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری. . .

بازگشت به خبرها