افزایش ۵ درصدی تولید شیر و لبنیات در ولایت لوگر

mail-admin
پنجشنبه ۱۴۰۴/۴/۱۹ - ۱۲:۲۲
افزایش ۵ درصدی تولید شیر و لبنیات در ولایت لوگر

۱۹ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت لوگر از افزایش ۵ درصدی تولید و عرضه شیر و لبنیات در مقایسه با سال گذشته خبر دادند.
داکتر خان شیرین خسروی، آمر مالداری و صحت حیوانی این ریاست، گفت که در حال حاضر حدود ۶۰ فارم گاوداری در سطح این ولایت فعالیت دارد که به‌گونه اوسط در هر فارم نزدیک به ۲۰ رأس گاو و گوساله به هدف تولید شیر نگهداری می‌شود.
وی افزود که علاوه بر فارم‌ها، صدها خانواده در سطح ولسوالی‌ها و مرکز این ولایت نیز با نگهداری یک یا دو رأس گاو در خانه‌های‌شان به تولید شیر می‌پردازند. به گفته او، در مجموع، روزانه بیش از ۴۲ هزار لیتر شیر در لوگر تولید می‌شود که این رقم در مقایسه با سال گذشته که حدود ۴۰ هزار لیتر بود، ۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.
آقای خسروی دلیل اصلی این افزایش را حمایت‌ها و خدمات دایمی آمریت مالداری و صحت حیوانی اداره زراعت لوگر عنوان کرد. این حمایت‌ها شامل تطبیق برنامه‌های واکسین، ارایه مشوره‌های فنی و مسلکی، اصلاح نسل، ساخت سیلو و سایلیج و دیگر همکاری‌های تخنیکی با دامداران می‌باشد.
به گفته مسئولان، لبنیات تولیدشده در لوگر به دلیل داشتن کیفیت مطلوب، افزون بر کابل و پکتیا، در بسیاری از مناطق دیگر کشور نیز مشتریان خاص خود را دارد. شیر، ماست، چکه، پنیر و مسکه از جمله مهم‌ترین فرآورده‌های لبنی این ولایت هستند که بخش بزرگی از نیازمندی‌های لبنیاتی ساکنان پایتخت را نیز تأمین می‌نماید.

خبرهای تازه

شنبه ۱۴۰۵/۳/۱۶ - ۱۶:۱۴
Background image

توزیع خوراکه حیوانی برای ۱۵۰ مالدار در مرکز ایبک ولایت سمنگان

۱۶ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت سمنگان با همکاری دفتر اکتید، برای ۱۵۰ مالدار در مرکز ایبک این ولایت خوراکه حیوانی توزیع کرد.
در این برنامه، در مجموع ۳۵۰ بوری. . .

شنبه ۱۴۰۵/۳/۱۶ - ۱۶:۱۳
Background image

برداشت ۱۳۰ تُن گیلاس از باغ‌های پنجشیر؛ ۲۰ تُن دیگر در آستانه صادرات به کشورهای منطقه

۱۶ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پنجشیر اعلام کرد که در سال جاری ۱۳۰ تُن گیلاس از باغ‌های این ولایت برداشت شده و روند برداشت در برخی مناطق همچنان ادامه دارد. همچنین. . .

شنبه ۱۴۰۵/۳/۱۶ - ۱۶:۱۱
Background image

تکمیل ۶ حوض خاکی برای تقویت منابع آب در ولسوالی خاکجبار کابل

۱۶ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
شش حوض خاکی به منظور تقویت آب‌های زیرزمینی و بهبود منابع آبی در ساحه خواجه‌خلیل قریه چکری ولسوالی خاکجبار ولایت کابل تکمیل و به بهره‌برداری سپرده شد.
این حوض‌ها از سوی. . .

بازگشت به خبرها