افزایش ۱۲.۵ درصدی حاصل بادام کندز

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۱۰/۱۴ - ۱۵:۱۲
 افزایش ۱۲.۵ درصدی حاصل بادام کندز

مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندز از افزایش ۱۲.۵ درصدی حاصلات بادام این ولایت به دلیل افزایش ساحه کشت، ریزش باران‌ها و ترویج نژادهای جدید این میوه خبر می‌دهند.
عبدالهادی قرلق رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندز، افزایش حاصل بادام را در سال جاری نظر به سال‌های قبل بی‌پیشینه می‌داند و می‌گوید: «در مجموع ساحه تحت کشت بادام امسال در ولایت کندز شش هزار و ۵۶۰ هکتار است که از آن در حدود شش هزار و ۳۹۸.۴ تن بادام به دست آمده و این رقم ۱۲.۵ درصد رشد را نظر به پارسال نشان می‌دهد.»
آقای قرلق فعالیت‌های صورت گرفته از سوی ریاست زراعت را در افزایش حاصلات بادام اثرگذار دانسته و می‌افزاید، «توزیع نهال‌های تصدیق شده، رهنمایی اگروتخنیک توسط کارمندان ریاست زراعت، توزیع وسایل باغداری برای بادام‌پروران، از جمله فعالیت‌هایی است که ریاست زراعت برای افزایش این محصول انجام داده است.»
در همین حال باغداران کندز از افزایش بیش‌تر از ۱۲ درصد حاصل بادام‌باغ‌های‌شان ابراز خوشی می‌کنند. عبدالحمید باغدار ولسوالی چهاردره می‌گوید: «حاصل بادام‌باغ‌‌های من امسال نظر به سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافته است و ما امسال نظر به سال‌های قبل که خشک‌سالی بود، حاصل خوبی داشتیم.» او می‌گوید که ترویج نژادهای مختلف بادام از جمله ستاربایی که بهترین آن است و بازار فروش بیش‌تر دارد، در این ولایت نتیجه خوبی داشته و در افزایش حاصل بادام موثر بوده است.
در همین حال عبدالحمید می‌گوید: «امراض و آفات در جریان گل و پس از گل دلیلی است که همه ساله ما با آن مواجه هستیم و حاصلات ما را کم می‌سازد، و امسال تنها از طریق پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت «NHLP» برای ما دوا داده شد که خوب است؛ اما کافی نیست و ما از وزارت زراعت می‌خواهیم که به خاطر از بین بردن آفات درختان با ما همکاری بیش‌تر کند.»
در ولایت کندز بیش‌تر از هفت نژاد بادام ترویج یافته که عبارت از ستاربایی، قنبری، قهاربایی، شکوربایی، خیرالدینی، امریکایی و سنگک، و از جمله مشهورترین آن ستاربایی است، عموماً درخت بادام در تمام ولسوالی‌های ولایت کندز وجود دارد که بیش‌ترین آن در ولسوالی‌های چهاردره، قلعه‌ی‌زال، امام‌صاحب، مرکز، علی‌آباد، خان‌آباد و دشت ارچی موقعیت دارد.
این در حالی است که پارسال براساس آمار ریاست زراعت، باغداران کندز به دلیل خشک‌سالی، از شش‌هزار و ۵۰۰ هکتار باغ بادام، پنج هزار و ۶۸۷.۵ تن بادام به دست آورده بودند.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۶/۲۴ - ۱۵:۸
Background image

برنامه سه‌روزه ارتقای ظرفیت کارمندان ریاست زراعت سمنگان آغاز شد

۲۴ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش
برنامه آموزشی و ارتقای ظرفیت کارمندان مرکز و ولسوالی‌های ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت سمنگان، با همکاری ریاست امور کارکنان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری آغاز. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۶/۲۴ - ۱۵:۷
Background image

جلسه هماهنگی ریاست عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های وزارت زراعت با مسئولان ولایتی برگزار شد

۲۴ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش
جلسه آنلاین هماهنگی ریاست عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با حضور مسئولان پلان و پالیسی، احصائیه زراعتی، انکشاف سکتور خصوصی، نظارت و. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۶/۲۴ - ۱۴:۵۵
Background image

در ارزگان، پروژه پایپ‌سکیم آبیاری به ارزش بیش از ۲.۵ میلیون افغانی افتتاح شد

۲۴ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش
۲ رَبِیعُ‌الثانی ۱۴۴۸ هـ.ق
پروژه پایپ‌سکیم آبیاری به ارزش بیش از دو و نیم میلیون افغانی، در منطقه سرکلا از مربوطات قریه چنار، در مربوطات مرکز ترینکوت ولایت ارزگان، به. . .

BACK TO NEWS