افزایش حاصلات خربوزه و تربوز در بغلان

mail-admin
پنجشنبه ۱۴۰۴/۵/۹ - ۱۰:۱۷
افزایش حاصلات خربوزه و تربوز در بغلان

۹ اسد ۱۴۰۴ هـ.ش
مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بغلان می‌گویند که حاصلات خربوزه و تربوز امسال در این ولایت افزایش یافته و به بیش از ۳۳ هزار و ۱۵۰ متریک‌تُن رسیده است.
در سال جاری بیش از دو هزار و ۲۱۰ هکتار زمین در ولایت بغلان تحت کشت خربوزه و تربوز قرار داشت که حاصل برداشت‌شده آن نسبت به سال گذشته افزایش قابل‌ملاحظه‌ای را نشان می‌دهد. دهقانان پلخمری و ولسوالی‌های بغلان مرکزی، دهنه غوری و دوشی، علت این افزایش را تجربه بیشتر در کشت و آشنایی با روش‌های استندرد زراعتی و نیز استفاده از تخم‌های اصلاح‌شده عنوان می‌کنند.
کارمندان مسلکی امور زراعتی ریاست زراعت بغلان می‌گویند که دهقانان این ولایت در پالیزهای‌شان از کودهای کیمیاوی یوریا و DAP و هم‌چنان پس‌خورده‌های مرغ‌های فارمی استفاده می‌کنند. به گفته آنان، استفاده از کود کیمیاوی میزان حاصلات را افزایش داده اما بر کیفیت میوه تأثیر منفی نگذاشته است.
به گفته مسئولان، در نتیجه تلاش‌های مستمر، مگس خربوزه در این ولایت ریشه‌کن شده است و بیشتر حاصلات خربوزه و تربوز بغلان به ولایت‌های هم‌جوار عرضه می‌شود.

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۵/۴/۳۱ - ۱۵:۴۴
Background image

۷۳۶ اجاق آفتابی میان اعضای انجمن‌های جنگلداری در ولسوالی‌های زرمت و روحانی بابا ولایت پکتیا توزیع شد

۳۱ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
۷ صفرالمظفر ۱۴۴۸ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پکتیا از طریق دفتر روابط خود، به منظور حفاظت از جنگل‌ها و جلوگیری از قطع درختان، ۷۳۶ پایه اجاق آفتابی را. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۴/۳۱ - ۱۵:۴۲
Background image

از قاچاق داروهای زراعتی و گاومیش‌ها در کندهار جلوگیری شد

۳۱ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار از جلوگیری از قاچاق ۱۱ کارتن داروهای زراعتی پاکستانی و ۳۰ رأس گاومیش در عملیات جداگانه خبر داد.
بر اساس معلومات این ریاست،. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۴/۳۱ - ۱۵:۴۲
Background image

بازسازی و نوسازی ریاست زراعت بدخشان با هزینه ۱.۵ میلیون افغانی آغاز شد

۳۱ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
کار بازسازی و نوسازی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان با هزینه یک‌ونیم میلیون افغانی و حمایت مالی تاجران ملی، تحت نظارت مولوی شفیق‌الله حفیظی رییس زراعت،. . .

بازگشت به خبرها