افزایش علاقمندی مردم به کشت پنبه در بلخ

mail-admin
یکشنبه ۱۴۰۰/۴/۲۰ - ۱۱:۳۷
افزایش علاقمندی مردم به کشت پنبه در بلخ

۲۰سرطان ۱۴۰۰
با احداث چهل هکتار زمین قطعه نمایشی پنبه توسط برنامه حمایت از ملی دوم، SNaPP2، مربوط به وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در ولایت بلخ، میزان علاقمندی باشندگان این ولایت به کشت پنبه بیشتر شده است.
برنامه حمایت از اولویت ملی دوم وزارت زراعت، در جریان ماه ثور امسال 1.4 متریک تُن تخم پنبه از ورایتی‌های اصلاح‌شده «CD-۴۰۱» و «اکالا ۹۹-۱۷-۱۵» برای احداث دوصد قطعه نمایشی پنبه در ساحه چهل هکتار زمین در ولسوالی‌‌های نهرشاهی، دهدادی، شولگره، بلخ، دولت‌آباد، چهاربولک و چمتال توزیع کرد و ۲۰۰ دهقان از آن مستفید شده‌اند.
هدف از ایجاد قطعات ‌نمایشی، ترویج ورایتی اصلاح‌شده پنبه، ظرفیت‌سازی دهقانان در عرصه آماده‌سازی زمین، استفاده معیاری و مدرن زراعتی از زمین، جلوگیری از آفات و امراض مختلف نبات پنبه و مقایسه تفاوت کشت سنتی و مدرن می‌باشد.
پنبه که به طلای سفید در جهان شهرت دارد، پس از زعفران از پرسودآورترین تولیدات نباتی افغانستان به شمار می‌رود و به همین دلیل علاقمندی مردم به کشت و تولید پنبه در ولایت بلخ بیش‌تر است.
به‌منظور آگاهی‌ دهقانان از روش‌های معیاری و درست چیدن و جمع‌آوری، بسته‌بندی و بازاریابی این نبات با ارزش، برای دهقانان برنامه‌ آموزش‌های فنی در بخش تهیه بستر کشت، روش‌های کنترول گیاه هرزه و آفات و امراض و جمع‌آوری پنبه تدویر می‌گردد و بخش سکتور خصوصی برنامه حمایت از اولویت ملی دوم نیز، برای پنبه‌کاران وسایل جمع‌آوری پنبه توزیع می‌کند. به این منظور، موافقت‌نامه‌یی نیز میان پنبه‌کاران و شرکت‌های خریدکننده پنبه به امضا می‌رسد. براساس این موافقت‌نامه، تنبه‌ای که توسط این ۲۰۰ دهقان جمع‌آوری می‌گردد، بیش‌تر از قیمت روز بازار توسط شرکت‌ها خریداری می‌شوند.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۲۳ - ۱۳:۳۴
Background image

آغاز توزیع گندم خوراکی و پول نقد برای ۱۲۰۰ خانواده عودت‌کننده در پنجشیر

۲۳ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش 
به فرمان شفقت ویژه عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه‌الله، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری روند توزیع کمک‌های بشری شامل گندم خوراکی و پول نقد را برای ۱۲۰۰ خانواده که از کشورهای. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۲۳ - ۱۳:۳۳
Background image

آغاز کمپاین لایم سلفر در ولسوالی جبل‌السراج ولایت پروان

۲۳ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش 
 کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پروان در  ولسوالی جبل‌السراج کمپاین خزانی «لایم سلفر» را آغاز کردند. در این برنامه، برای شماری از باغداران حوزه گلبهار،. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۲۳ - ۱۳:۳۱
Background image

توزیع ۶ تُن کود عضوی (کمپوست) برای دهاقین گندم‌کار در ولسوالی‌های پغمان و شکردره ولایت کابل

۲۳ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کابل با همکاری مؤسسه «استارز»  در ولسوالی‌های پغمان و شکردره، مقدار شش تُن کود عضوی (کمپوست) را برای دهاقین گندم‌کار در این دو. . .

بازگشت به خبرها