سرمایه ۱۰۰ افغانیگی که هفت میلیون شد

mail-admin
سرمایه ۱۰۰ افغانیگی که هفت میلیون شد

شجاع‌الحق نوری
در نمایشگاه زراعتی بادام‌باغ شرکت کرده و می‌گوید تولیداتش از کیفیت بهتری برخوردار است. به گفته‌ی او، محصولاتش با استقبال گرم مردم در داخل و خارج از افغانستان به همراه است.
مرغوبه صافی، رییس شرکت پیش‌رفت زنان افغانستان است که تازه‌ترین محصولش را به نام «مرغوب» به بازار عرضه کرده‌ است. او نُه نوع صابون از گیاهان و گل‌های بومی وطن تولید می‌کند. خانم صافی زیر چتر شرکت پیشرفت زنان این این صابون‌ها را تولید می‌کند و دستاوردهای قابل ملاحظه‌دارد.
بانو صافی می‌گوید که فارم کوچک کشت و پرورش گل‌ها و گیاهان دارویی را ساخته و بخشی از محصولاتش را از همین فارم می‌گیرد و بعد پروسس و تولید می‌کند. بخش دیگری از نیازمندی‌های تولیدات کارخانه‌اش را از بازار کابل خریداری می‌کند. صابون‌های تولیدی او تحت نام جعفری، زغال، گل‌گلاب، سنبل، زعفران، آلویه‌ویرا تولید و به بازار عرضه می‌شود.
مرغوبه صافی چهار سال است که در عرصه زراعت و تجارت مصروفیت دارد و در شرکت، همراهش ۲۰ خانم دیگر نیز کار می‌کنند.
مرغوبه صافی می‌گوید: «از منبع کوچک شروع کردم. از خرید و فروش ۱۰۰ افغانی آغاز کردیم، آن را توسعه داده به هفت میلیون افغانی رساندیم. همکاری‌های تخنیکی وزارت زراعت نیز در کارهایم موثر بوده، نمایشگاه فرصتی بوده که با مشتریان زیادی ارتباط برقرار کنیم.»
محصولات این شرکت پیشرفت زنان افغانستان فعلاً به کشورهای امارات، عربستان و آسیای میانه صادر می‌شود و توجه مردم را به‌خود جلب کرده‌است. او گفت:‌ «مشتری‌های صابون ما تنها در افغانستان نیستند، به کشورهای بیرونی نیز صادر می‌کنیم که با علاقه‌مندی مردم آن را خرید می‌کنند و بارها فرمایش می‌دهند.»
در ترکیب محصولات‌شان از گل سنبل، زیره، زعفران، گلاب، سیاه دانه، زرد چوبه استفاده می‌کنند. مرغوبه صافی گفت: «ظرفیت تولید شرکت ما روزانه حدود پنج‌هزار کُلُچه صابون می‌باشد، اما فعلاً دوهزار صابون روزانه تولید می‌کنیم تمامش فروش می‌شود. وسایل کوچک تولید داریم، انشاءالله که توسعه‌اش می‌د‌هیم، ده نفر همرای ما دایمی کار می‌کنند که ماهانه معاش می‌گیرند. ۱۰-۱۵ نفر دیگر به‌صورت روزمزد همراهم مقطعی کار می‌کنند که روزمزد پول می‌گیرند. بعضی مواد مورد ضرورت را از بازار داخلی خرید می‌کنیم.»
این بانوی موفق در کنار تولید انواعی صابون، فعالیت‌های اجتماعی دیگری نیز در راستای توانمند ساختن زنان می‌دهد. وی می‌افزاید: «گروپ‌های خودکفایی خانم‌ها را جور کردیم. ۲۵ زن دیگر همرای من کار می‌کنند و به آن‌ها مشوره داده و همکاری می‌کنم که به تجارهای موفق تبدیل شوند.»
فاطمه‌ تمیم یک تن از کارگران این شرکت می‌باشد که از شهر مشهد ایران به افغانستان آمده و حدود شش ماه می‌شود در این شرکت کار می‌کند. او می‌گوید : «مدت شش ماه شد که در این شرکت کار می‌کنم، به ۲۰ نفر از بانوان آموزش می‌دهیم، خودم هم کار تجارت را از یک‌هزار افغانی شروع کردم و حالا سرمایه‌ام به شش‌هزار افغانی رسیده. آرزو دارم که زنان افغانستان نیز توان‌مند شوند، از همین خاطر این‌جا آمدیم و کار می‌کنیم، برای منفعت خود و بانوان افغانستان.»
وی می‌افزاید: «زنان باید مسوولیت خودشان را خود بگیرند. در ایران هم کار می‌کردم. تُرشی و مربا جور می‌کردم. حالا نیز کار می‌کنم. ترشی بادرنگ، سیر، کرم، مربای زردک، گلپی می‌توانیم بسازیم.»