سمنگان بیشترین ساحه للمی هینگ را دارد

mail-admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ - ۱۳:۳۱
سمنگان بیشترین ساحه للمی هینگ را دارد

۱۰ حوت ۱۳۹۹
سمنگان از جمله ولایاتی است که بیش‌ترین ساحه للمی هینگ را دارد.
عبدالرحمان ارغندیوال رییس زراعت، آبیاری و مالداری سمنگان، می‌گوید که در این ولایت بیش از ۱۹ هزار و ۷۰۲ هکتار هینگ به صورت للمی کشت شده است. آقای ارغندیوال گفت که ده‌ها هزار هکتار زمین دیگر به شکل آبی نیز هینگ کشت شده است. آقای ارغندیوال تاکید کرد که تنها در سال گذشته ۷۰۰ هکتار زمین للمی هینگ در این ولایت احیا و برای ۸۰۰ نفری که در این بخش فعالیت داشتند، بسته‌های زراعتی شامل پانزده قلم وسایل به شمول تخم هینگ توزیع شده است.
هم‌چنان رییس زراعت سمنگان می‌گوید که در سال جاری نیز برای ۸۰۰ نفر بسته‌های زراعتی برای کاشت و برداشت حاصلات گیاه هینگ در دو ولسوالی سمنگان توزیع می‌شود.
آقای ارغندیوال تاکید دارد که میزان علاقه‌مندی دهقانان به کشت و تولید هینگ در حال افزایش است. او گفت با صادرات گیاه هینگ از کشورهای همسایه از طریق افغانستان به هند و همین‌طور برنامه‌های دولت برای گسترش کشت و تولید این گیاه، توجه دهقانان این گیاه جلب شده است.
او گفت: «ولایت‌هایی مثل بلخ، بغلان، سمنگان و سایر ولایاتی که در شمال و شمال‌شرق قرار دارند، اکثریت دهقانان‌شان برای کشت هینگ رو آورده‌اند. هم دولت در این راستا تلاش‌های خود را دارد و هم علاقه‌مندی خوبی را که دهقانان به این دارند؛ چون این گیاه یکی به آب کم ضرورت دارد و می‌شود همان باران‌های تابستانی و بهاری‌ای که داریم این رشد خوبی دارد. دوم این که هم می‌شود این گیاه را به شکل آبی کشت بکنیم که ما در سمنگان به شیوه‌های مختلف کشت شده است.»
باید گفت که کشت‌زارهای هینگ به اساس آمار ریاست احصائیه و معلومات وزارت زراعت در ولایت سمنگان جمعاً در سال ۱۳۹۹ به حدود ۷۰ هزار هکتار رسیده است.

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۵/۳/۴ - ۱۶:۶
Background image

د خرماوو بڼونو د ترویج په‌پار د کرنې وزارت هڅې؛ هلمند کې لسګونه جریبه نمونوي بڼونه پر حاصلاتو راغلل

۴ غبرګولی ۱۴۰۵ه‍.ش
۸ ذُو الحِجَّةِ ۱۴۴۷ه‍.ق
د کرنې، اوبولګولو او مالدارۍ وزارت د هېواد په تودو سیمو کې د خرماوو د معیاري بڼونو د ترویج او پراختیا لپاره خپلې هڅې چټکې کړې دي، چې په همدې. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۳/۴ - ۱۵:۵۷
Background image

کمپاین جلوگیری از بیماری تب خون‌دهنده کانگو در ولایت جوزجان آغاز شد

۴ جوزا ۱۴۰۵  هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت جوزجان به منظور جلوگیری از بیماری تب خون‌دهنده کانگو، کمپاین سم‌پاشی و مبارزه علیه بیماری CCHF (تب خون‌دهنده کریمه ـ کانگو) را در. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۳/۴ - ۱۵:۵۴
Background image

میدان وردګو کې د کانګو ناروغۍ د مخنیوي کمپاین؛ د څارویو پلورونکو او قربانۍ اخیستونکو ته عامه پوهاوی ورکړل شو

۴ غبرګولي ۱۴۰۵ ھ.ش
۸ ذُی الحجه ۱۴۴۷ هـ.ق
د میدان وردګو ولایت په مرکز میدان ښار کې د لوی اختر د رارسېدو په مناسبت د وینه بهېدونکې تبې (کانګو) ناروغۍ د مخنیوي او کنټرول په موخه د عامه. . .

بازگشت به خبرها