سمنگان بیشترین ساحه للمی هینگ را دارد

mail-admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۱۰ - ۱۳:۳۱
سمنگان بیشترین ساحه للمی هینگ را دارد

۱۰ حوت ۱۳۹۹
سمنگان از جمله ولایاتی است که بیش‌ترین ساحه للمی هینگ را دارد.
عبدالرحمان ارغندیوال رییس زراعت، آبیاری و مالداری سمنگان، می‌گوید که در این ولایت بیش از ۱۹ هزار و ۷۰۲ هکتار هینگ به صورت للمی کشت شده است. آقای ارغندیوال گفت که ده‌ها هزار هکتار زمین دیگر به شکل آبی نیز هینگ کشت شده است. آقای ارغندیوال تاکید کرد که تنها در سال گذشته ۷۰۰ هکتار زمین للمی هینگ در این ولایت احیا و برای ۸۰۰ نفری که در این بخش فعالیت داشتند، بسته‌های زراعتی شامل پانزده قلم وسایل به شمول تخم هینگ توزیع شده است.
هم‌چنان رییس زراعت سمنگان می‌گوید که در سال جاری نیز برای ۸۰۰ نفر بسته‌های زراعتی برای کاشت و برداشت حاصلات گیاه هینگ در دو ولسوالی سمنگان توزیع می‌شود.
آقای ارغندیوال تاکید دارد که میزان علاقه‌مندی دهقانان به کشت و تولید هینگ در حال افزایش است. او گفت با صادرات گیاه هینگ از کشورهای همسایه از طریق افغانستان به هند و همین‌طور برنامه‌های دولت برای گسترش کشت و تولید این گیاه، توجه دهقانان این گیاه جلب شده است.
او گفت: «ولایت‌هایی مثل بلخ، بغلان، سمنگان و سایر ولایاتی که در شمال و شمال‌شرق قرار دارند، اکثریت دهقانان‌شان برای کشت هینگ رو آورده‌اند. هم دولت در این راستا تلاش‌های خود را دارد و هم علاقه‌مندی خوبی را که دهقانان به این دارند؛ چون این گیاه یکی به آب کم ضرورت دارد و می‌شود همان باران‌های تابستانی و بهاری‌ای که داریم این رشد خوبی دارد. دوم این که هم می‌شود این گیاه را به شکل آبی کشت بکنیم که ما در سمنگان به شیوه‌های مختلف کشت شده است.»
باید گفت که کشت‌زارهای هینگ به اساس آمار ریاست احصائیه و معلومات وزارت زراعت در ولایت سمنگان جمعاً در سال ۱۳۹۹ به حدود ۷۰ هزار هکتار رسیده است.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۴ - ۱۵:۳۰
Background image

د کرنې وزارت لوړپوړي پلاوي کندز کې د ودانیزو او اوبولګولو پروژو څارنه وکړه

۲۴ لیندۍ ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۴ جُمَادَى الثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ وزارت د یو لوړپوړي پلاوي په مشرۍ، د تدارکاتو رییس مولوی عبدالمجید مبارک، کندز ولایت ته سفر وکړ. د یاد سفر. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۴ - ۱۵:۲۶
Background image

د هلمند موسی کلا کې یوشمېر بڼوالو سره مرسته وشوه

۲۴ لیندۍ ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۴ جُمَادَى الثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
د هلمند ولایت د موسی قلعه ولسوالی د کرنیزوخدمتونو مدیریت سره په همغږۍ، د یادې ولسوالی په بېلابېلو سیمو کې د سولې بنسټ خدماتي مؤسسې له. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۴ - ۱۵:۲۵
Background image

کندز کې د «یوریا سپرې» او «مورپتدار» افت پر ضد کمپاینونه په منظم ډول روان دي

۲۴ لیندۍ ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۴ جُمَادَى الثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
د کندز ولایت د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ ریاست د مېوه‌ لرونکو بڼونو د ساتنې او د نباتي افاتو د خپرېدو د مخنیوي په موخه د بوټو ساتنې د. . .

بازگشت