کار ساخت ۱۸ سردخانه‌ی صفرانرژی سیب در دایکندی به پایان رسید

content_admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۹/۳ - ۱۳:۴۲
کار ساخت ۱۸ سردخانه‌ی صفرانرژی سیب در دایکندی به پایان رسید

۳ قوس ۱۳۹۹
از مجموع ۲۱ سردخانه‌ی صفر انرژی که برای نگهداری سیب در ولایت دایکندی که در قالب پروژه مدیریت محصولات زراعتی ساخته می‌شود، تا کنون ۱۸ سردخانه تکمیل گردیده و بهره‌برداری از آن‌ها آغاز شده است. سه سردخانه‌ی دیگر حدود ۷۰ درصد پیش‌رفت فزیکی داشته است و به زودی تکمیل می‌شود.
ارزش مجموعی ساخت این سردخانه‌ها حدود ۵۰ میلیون افغانی، بدون سهم باغداران است. این پول از سوی حکومت پرداخت شده است.
هر یک از سردخانه‌های یادشده ظرفیت نگهداری ۲۵ تُن سیب را دارد.
سیب بعد از بادام، بیش‌ترین محصول باغداری ولایت دایکندی است که به پیمانه وسیع در تمام ۱۰ ولسوالی این ولایت تولید می‌شود.
باغ‌های سیب در دایکندی چهار هزار و ۹۰۰ جریب بوده و در سال جاری از این باغ‌ها ۳۵ هزار تُن سیب تولید شده است.
در حدود ۲۰ نوع سیب در دایکندی تولید می‌شود که مشهورترین آن‌ها سیب نوع دختر شاه است. سیب دخترشاه پس از تولید به ولایت‌های کابل و هرات صادر می‌شود و از کیفیت، مرغوبیت و لذت خاص برخوردار است. سیب دخترشاه ولایت دایکندی خریداران عاجل دارد و پیش از رسیدن، حاصلات آن به تاجران به فروش می‌رسد.
سال‌های گذشته، بخشی از تولیدات سیب دایکندی یا به قیمت ارزان به بازار عرضه می‌شد و یا فاسد می‌گردید، اما به گفته‌ی ریاست زراعت دایکندی، در سال جاری با تطبیق پروژه‌های مدیریت محصولات زراعتی که شامل اعمار ۲۱ سردخانه‌ی سیب است، تولیدکننده‌گان را کمک خواهد کرد تا ۵۲۰ تُن سیب تولیدی‌شان را بعد از برداشت، نگهداری و در موقع تقاضای مارکیت به بازار عرصه کنند. در این صورت، هم مارکیت خوب برای محصولات پیدا می‌شود و هم تقاضای بازار رفع می‌شود که باعث رشد درآمد باغداران و توسعه‌ی باغداری می‌گردد.
در سال‌های اخیر میزان باغداری سیب بیش‌تر شده است و در پهلوی این‌که خود باغداران در ساخت باغ سهم دارند، پروژه ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت نیز بیش‌تر از یک هزار جریب زمین را در دایکندی به شکل استاندارد باغ سیب ساخته است.

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۵/۶/۱۵ - ۱۰:۳۴
Background image

نشست حمایت از صنعت‌کاران محصولات لبنی در وزارت زراعت برگزار شد

۱۵ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش
نشستی به منظور حمایت از صنعت‌کاران محصولات لبنی و بهبود وضعیت فروش این محصولات، تحت سرپرستی مولوی صدراعظم عثمانی معین زراعت و مالداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری،. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۶/۱۵ - ۱۰:۳۱
Background image

هیأت تخنیکی وزارت زراعت روند تطبیق قطعات نمایشی جواری و لوبیا در پنجشیر را بررسی کرد

۱۵ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش
یک هیأت سه‌نفری تخنیکی ریاست توسعه غله‌جات وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، به منظور نظارت و ارزیابی از روند تطبیق قطعات نمایشی جواری و لوبیا، به ولایت پنجشیر سفر کرده. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۶/۱۵ - ۹:۸
Background image

دیدار رئیس عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های وزارت زراعت با مسئولان پروژه پروویل و مؤسسات همکار

۱۵ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش
جلسه هماهنگی و تخنیکی میان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و مسئول پروژه پروویل مؤسسه افغان‌اید و نمایندگان مؤسسات همکار، به رهبری الحاج مولوی عبدالعلی عمری، رئیس عمومی. . .

بازگشت به خبرها