حاصل ممپلی ننگرهار ۱۰ درصد افزایش یافته است

mail-admin
دوشنبه ۱۳۹۹/۷/۲۸ - ۱۶:۲۵
حاصل ممپلی ننگرهار ۱۰ درصد افزایش یافته است

۲۸ میزان ۱۳۹۹
ریاست زراعت ننگرهار می‌گوید که کشت ممپلی (بادام زمینی) در این ولایت افزایش یافته و علاقه‌مندی دهقانان نیز به این کشت، بیش‌تر شده است.
سال گذشته در ننگرهار،‌ روی ۲۰۰ هکتار زمین ممپلی کشت شده بود که ۴۲۰ متریک تن حاصل داد. اما به قول ریاست زراعت ننگرهار، امسال میزان کشت ممپلی در این ولایت به ۳۵۰ هکتار رسیده است که انتظار می‌رود ۱۰ درصد حاصلات آن افزایش یابد.
ریاست زراعت ننگرهار می‌گوید که خاک، آب و هوای ننگرهار برای کشت، نگهداری و پرورش ممپلی مناسب است و به همین خاطر، در این ولایت کشت نبات یاد شده افزایش یافته است.
ممپلی در کنار بازار داخلی، بازار خوب جهانی و بهای مناسب دارد و در این اواخر، کشت این محصول در ننگرهار توسعه یافته است.
ریاست زراعت ننگرهار می‌گوید که با توجه به ارزش بالای ممپلی، این اداره می‌خواهد که در ننگرهار، کشت بادام زمینی را ترویج کند تا از یک سو این کشت جلو کاشت کوکنار را بگیرد و از سوی دیگر اقتصاد دهقانان را رشد پایدار بدهد.
به همین خاطر، ریاست زراعت ننگرهار به ۹۰ دهقان ممپلی در سه ولسوالی، در مورد کاشت، نگهداشت، برداشت، ارزش غذایی، آبیاری، مراحل پخت، جمع‌آوری حاصل، ذخیره‌سازی معیاری و پروسس ممپلی، گل آفتاب‌پرست، نباتات صنعتی و تیلی، آموزش داد.
بادام زمینی یا ممپلی، از خانواده‌ی مغزباب و محصولی خوش‌مزه است و علاقه‌مندان زیادی دارد. درباره‌ی سودمندی‌های مصرف این مغز، گفته‌های زیادی وجود دارد.

حاصل ممپلی ننگرهار ۱۰ درصد افزایش یافته است

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۴ - ۱۱:۳۳
Background image

نشست رئیس زراعت بدخشان با مسئول ولایتی کمیته هالند برای افغانستان

۲۴ حمل ۱۴۰۵ هـ.ش
مولوی امان الله حسن رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان با مسئول ولایتی دفتر کمیته هالند برای افغانستان دیدار کرده و پیرامون تطبیق یک پروژه مهم در بخش مالداری. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۴ - ۱۱:۳۰
Background image

امضای قرارداد دو میلیون دالری میان شرکت‌های افغان و ازبکستانی در بخش تولید طیور

۲۴ حمل ۱۴۰۵ هـ.ش
در حاشیه دیدار وزیر زراعت، آبیاری و مالداری با مقامات ازبکستانی، قرارداد همکاری به ارزش دو میلیون دالر میان شرکت «همکار پرنده» از جانب ازبکستان و شرکت «یشلر سمرقند». . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۴ - ۱۱:۲۶
Background image

در نورستان به‌منظور فراهم‌سازی سهولت‌های کاری برای کارمندان عشر و زکات، موترسایکل توزیع شد

۲۴ حمل ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۶ شوال المکرم ۱۴۴۷ هـ.ق
در چارچوب ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت نورستان، به‌منظور تطبیق مؤثرتر امور و تقویت سهولت‌های کاری مدیران ولسوالی‌ها، از سوی ریاست عمومی. . .

بازگشت به خبرها