حاصلات آلوبخارای غزنی به بیش از دوهزار تُن رسید

mail-admin
پنجشنبه ۱۳۹۹/۷/۳ - ۲۲:۳۰
حاصلات آلوبخارای غزنی به بیش از دوهزار تُن رسید


۳ میزان ۱۳۹۹
گیتی محسنی
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت غزنی، می‌گوید که امسال از ۲۶۰ هکتار باغ آلوبخارا، بیش از دوهزار  متریک‌تُن حاصل به‌دست آمده است.
عبدلولی کوچی آمر امور زراعتی ریاست زراعت غزنی، می‌گوید که در غزنی چهار نوع آلوبخارا پرورش داده می‌شود و مشهورترین آن نوع «دل گنجشک» است و بازار جهانی دارد. به گفته‌ی او، آلوبخاری غزنی به بیرون از کشور، به هند، پاکستان، امارات متحده عربی، انگلستان، امریکا و کانادا نیز صادر می‌شود.
حیات‌الله شفاهی مسوول شرکت «پدیده غزنه»، می‌گوید که آلوبخارا در ولایت غزنی نظر به ولایت‌های دیگر بیشتر تولید می‌شود. او گفت آلوبخارای این ولایت قیمت بالاتری دارد و در حال حاضر یک کیلو آلوبخارای خشک در بازار غزنی بیش از دوصد افغانی به فروش می‌رسد.
آقای شفاهی افزود که بسته‌بندی، عمده‌ترین مشکل در تولید و پروسس آلوبخارا در غزنی است. او گفت که این مشکل باعث شده تا آلوبخارا به صورت غیرمعیاری و با قیمت پایین در بازارهای بیرون از کشور به فروش برسد.
شرکت «پدیده غزنه»، در زمان فصل برداشت محصول، به صورت متوسط روزانه صد سیر آلوبخارا پروسس می‌کند و در پروسس این محصول، زنان نقش اصلی دارند.
فریبا مهرزاد یکی از زنانی است که در این شرکت در بخش پروسس آلوبخارا مصروف است. او می‌گوید که با کار در این شرکت، توانسته به بخشی از مشکلات اقتصادی خانواده‌اش رسیدگی کند.
در سطح کشور، ۴هزار و ۲۹۴ هکتار باغ آلوبخارا است و حاصل فی‌هکتار آن، هفت متریک‌تُن تخمین زده می‌شود.
آلوبخارا در ولایت‌های کابل، غزنی، لوگر، پروان، کندهار، زابل و میدان‌وردک تولید می‌شود. در این میان، غزنی بیشترین و باکیفیت‌ترین آلوبخارا تولید می‌کند.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۰/۱۸ - ۱۳:۱۸
Background image

برگزاری جلسه بررسی وضعیت و تسریع روند پروژه‌های انکشافی منابع طبیعی در ۳۴ ولایت کشور

۱۸ جدی ۱۴۰۴ هـ.ش
جلسه‌ای به ریاست مولوی عبدالاحد خلیل، رئیس عمومی منابع طبیعی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، به‌منظور بررسی وضعیت و تسریع روند تطبیق پروژه‌های انکشافی تنظیم منابع طبیعی. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۰/۱۸ - ۱۱:۳۹
Background image

اشتراک رئیس عمومی تحقیقات زراعتی در کنفرانس ایجاد هماهنگی و همکاری استراتیژیک میان سکتور خصوصی 

۱۸ جدی ۱۴۰۴ هـ.ش
مولوی نصرت‌الله طلحه، رئیس عمومی تحقیقات زراعتی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در سومین کنفرانس اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی پیرامون ایجاد هماهنگی و همکاری استراتیژیک. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۱۰/۱۸ - ۱۱:۱۲
Background image

آغاز برنامه توزیع تخم بذری اصلاح‌شده برای دهاقین مستحق در ولسوالی فرخار

۱۸ جدی ۱۴۰۴ هـ.ش
برنامه توزیع تخم‌های بذری اصلاح‌شده برای دهاقین مستحق و واجد شرایط در ولسوالی فرخار، با هماهنگی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار از سوی دفتر میشن‌ایست مقیم این. . .

بازگشت به خبرها