اچین هم‌چو ققنوسی برخاسته است

content_admin
اچین هم‌چو ققنوسی برخاسته است

درست دو سال و ۱۰ ماه و ۱۲ روز پیش، بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای جهان، به منظور هدف‌قراردادن داعش، به تنگه‌ی مهمند ولسوالی اچین ولایت ننگرهار فرود آمد. از آن به بعد، تلاش‌ها برای محو داعش در ننگرهار جدی‌تر شد. حضور داعش و دیگر گروه‌های مسلح که از منابع نامشروع داخلی و خارجی تمویل می‌شوند، باعث شده بود که منابع غیرمشروع آهسته‌آهسته عام شود. در اچین، در گذشته که داعش و دیگر گروه‌ها بودند، از ناگزیری‌های مردم استفاده می‌کردند تا در کنار کمبود آب، عاملی برای کشت کوکنار باشند. اما اکنون در این ولسوالی وضعیت فرق کرده است. سرانجام، در همین یکی – دو ماه گذشته بود که افراد داعش پس از این که تحت فشار نیروهای امنیتی قرار گرفتند، گروه‌گروه از جنگ دست کشیدند و خودشان را تسلیم دولت کردند.
امروز در اچین، وضعیت به طرف بهبودی کامل روان است. کودکان به مکتب می‌روند، دهقانان در کشت‌زارهای‌شان بیش‌تر تلاش می‌کنند، زنان در جست‌وجوی کار و افزایش توان‌مندی‌های‌شان هستند و نهادهای دولتی نیز به خدمت‌رسانی به آنان بیش‌تر از پیش می‌پردازند. از این میان، وزارت زراعت تنها در یکی از قریه‌های اچین،‌ یک کانال بزرگ آبیاری را ساخته است. این کانال حدود چهار هزار جریب زمین را آبیاری می‌کند تا دهقانان بتوانند بهتر درآمد داشته باشند. دهقانان با استفاده از این کانال، حالا در یک‌سال، چهار فصل کشت می‌کنند،‌ حاصل می‌گیرند و به درآمدزایی برای خودشان ادامه می‌دهند.
چهار هزار جریب زمینی که تازه آبیاری شده، همیشه سبز می‌نماید. دیگر خبری از گل‌های فریبنده‌ی کوکنار نیست. دیگر دهقانان به خاطر فشارهای گروه‌های جانی، به کشت کوکنار نمی‌پردازند و با گم‌شدن گروه‌های هراس‌افگن از این ولسوالی، آهسته‌آهسته لکه‌ی ننگی که از کشت حرام کوکنار بر پیشانی دهقانان بود، از بین می‌رود.
حالا دیگر اچین مثل گذشته زخمی نیست. کودکانش درس می‌خوانند، مردان و زنانش به کاروبار و زراعت‌شان مشغول‌اند و دولت نیز برای حمایت از بهتر شدن وضعیت این ولسوالی، تلاش‌ها و کمک‌هایش را بیش‌تر می‌سازد.
تنها یک پروژه‌ی وزارت زراعت در ولسوالی اچین، ۳۶۰ خانواده را (شامل ۷۲ خانم سرپرست خانواده) که اعضای ۱۲ شورا هستند، از خدماتش بهره‌مند ساخته است. این پروژه‌ی وزارت زراعت برای ۵۶ خانم وسایل پروسس مواد غذایی که شامل ۴۷ نوع ابزار می‌باشد‌ را توزیع کرده است. وزارت زراعت هم‌چنان ۱۸۵ متر کانال آبیاری را در قریه‌ی کهی‌راغزی اچین تعمیر و بازسازی کرده است که باعث رشد درآمد دهقانان شده است.
هم‌چنان برای رشد باغداری به علاقه‌مندان باغداری، ۳۰ جریب باغ جدید متشکل از درختان لیمو، مالته، املوک، انار و شفتالو ساخته شده و بسته‌های مکمل باغداری (شامل ۱۱ وسیله) به باغداران توزیع گردیده است.
برای رشد زراعت گل‌خانه‌ای، به دهقانان برجسته ۶۰ گل‌خانه‌ی تجارتی ساخته شده و برای این مستفیدشونده‌گان، ۱۳ قلم وسیله‌ی گل‌خانه‌داری توزیع شده است.
همین طور برای رشد توان‌مندی زنان، ۳۶ گل‌خانه‌ی کوچک برای آنان ساخته شده و نُه وسیله گل‌خانه‌داری به آنان کمک شده است.
وزارت زراعت، توسط این پروژه، در اچین ننگرهار برای خوش‌کیفیت شدن و بیش‌تر شدن حاصل کاروبار زراعتی زنان و مردان، برای‌شان تخم‌های اصلاح‌شده و کود کیمیایی نیز توزیع کرده است.
امروز اچین هم‌چون ققنوسی، از میان خاکستر و دود داعش و تریاک دوباره برمی‌خیزد و تلاش می‌کند تا شاداب و سرزنده‌تر از قبل شود.