افزایش تولیدات و کاهش واردات!

content_admin
افزایش تولیدات و کاهش واردات!

آمارهای امسال نشان می‌دهد که تولید برنج در سال روان نُه درصد افزایش یافته است. با افزایش نُه درصدی این محصول ۶۶ درصد به خودکفایی رسیده‌ایم و میلیون‌ها دالر در واردات برنج کاهش آمده است.
تنها برنج نیست، در تولید گندم، گوشت مرغ، میوه‌های خشک و تازه، پسته، جلغوزه، زعفران و بسیاری از محصولات زراعتی دیگر نیز افزایش قابل ملاحظه‌ی آمده است. این افزایش به ما کمک می‌کند تا هم میزان واردات کاهش یابد و هم صادرات کشور افزایش یابد. با افزایش صادرات و کاهش واردات حداقل‌ترین کاری که می‌توان انجام داد، حفظ توازن تجارتی است. اکنون فقط محصولات زراعتی است که به کشور ما کمک می‌کند تا میزان صادرات را افزایش دهیم.
کنفرانس رشد استراتژی یا نقشه‌ی راه زراعت که چند هفته قبل دایر شده بود، نیز روی همین موضوع تمرکز داشت. در آن کنفرانس استادان دانشگاه، متخصصین زراعتی، نماینده‌های سکتور خصوصی، نماینده‌های اتحادیه‌های تولیدی همگی جمع شده بودند تا ایده‌های تازه و مهم در مورد تعیین نقشه راه زراعتی را با مسوولین وزارت زراعت شریک کنند. در این نقشه تمرکز روی افزایش محصولات زراعتی و کاهش واردات است. محصولات که ما بیشتر به آن وابسته هستیم باید تا ده سال آینده به خودکفایی برسیم و واردات آن را به حد اقل برسانیم. اکنون ظرفیت لازم برای تولید باکیفیت آرد، شکر، برنج، روغن، محصولات گوشتی مرغ، ماهی و تخم مرغ در داخل کشور وجود دارد و تلاش بر این است تا میزان تولیدات این محصولات افزایش یابد و واردات را به حد اقل کاهش دهیم.
انتظار داریم در کنار جدیت و قاطعیتی که وزارت زراعت برای افزایش تولیدات داخلی دارد، تجاران، سکتور خصوصی و اتحادیه‌های تولیدی نیز با ما همکار باشند. از تمام تجاران کشور انتظار می‌رود تا سطح تولید محصولات کشور را در نظر گرفته و اقدام به واردات کنند، این کار هم میزان وردات کاهش و کنترول خواهد شد و هم به شرکت‌های تولیدی داخلی فرصت رشد بیشتر مساعد می‌شود. اگر سکتورهای خصوصی و اتحادیه‌های تولیدی، ضمن افزایش تولیدات روی کیفیت و بسته‌بندی معیاری نیز با ما همکار باشند، می‌توانیم به سادگی حتا بازارهای خارجی را بیشتر تسخیر کنیم. پروژه‌های وزارت زراعت که در راستای آبیاری قطره‌ی، زنجیره‌ی ارزشی باغداری، تحقیقات و تطبیق ورایتی‌های متفاوت، تولید و توزیع تخم‌های اصلاح شده، کنترول و مبارزه با آفت‌ها و همین قسم توسعه و ترویج محصولات زراعتی فعالیت می‌کنند در تلاش اند تا هم زراعت عصری سازی شود و هم در بسیاری از محصولاتی که اکنون آمار واردات بالا است، به خودکفایی برسیم.