۱۵- ۴۰ درصد؛ پیش‌رفت کار پروژه‌های مدیریت محصولات زراعتی در سرپل

content_admin
پنجشنبه ۱۳۹۹/۶/۶ - ۹:۲۵
۱۵- ۴۰ درصد؛ پیش‌رفت کار پروژه‌های مدیریت محصولات زراعتی در سرپل
۴ سنبله ۱۳۹۹
مسوولان ریاست زراعت سرپل می‌گویند که از طریق پروژه مدیریت محصولات زراعتی ۵۲۰ پروژه جدید زراعتی در این ولایت در حال تطبیق است و کار تطبیق این پروژه‌ها بین ۱۵ تا ۵۰ درصد پیش‌رفت داشته است.
عبدالسلیم رنجبر رییس زراعت سرپل می‌گوید: «پروژه‌های مربوط به طرح مدیریت محصولات زراعتی شامل ساخت ۲۸۰ کشمش‌خانه، ۱۵۰ ذخیره‌خانه‌ی پیاز، ۷۰ ذخیره‌گاه کچالو و ۲۰ سرد‌خانه سیب می‌شود که کار ساخت کشمش‌خانه‌ها در این ولایت تا به ۴۰ درصد، کارساخت ذخیره‌گاه‌های پیاز تا ۴۰ درصد، ذخیره‌گاه کچالو ۳۰ درصد و سردخانه‌های سیب ۱۵ درصد به پیش رفته است.»
راه‌اندازی پروژه‌های جدید زراعتی در کشور، زمینه‌ی خوبی را برای افزایش عاید دهقانان و ایجاد فرصت‌های شغلی فراهم ساخته است.
اسدالله یک تن از دهقانان قریه «خانقاه ملکیه» در مرکز ولایت سرپل که برایش یک ذخیره‌گاه کچالو ساخته می‌شود، گفت: «بسیار خوشحالیم که وزارت زراعت برای ما ذخیره‌خانه پیاز می‌سازد. من ۵۰ جریب زمین را پیاز کشت کردم. اولین نیازمندی ما همین ذخیره‌خانه است. پار‌سال ما هر سیر پیاز خود را ۸۵ افغانی را فروختیم، اما بعد از آن،‌به ۱۵۰ تا ۲۵۰ افغانی در سیر رسید. بناً ما هم از ریاست زراعت سرپل خواستیم که برای ما ذخیره‌خانه بسازد که خوشبختانه برای ذخیره‌خانه پیاز ساخته می‌شود.»
عزیز احمد یک تن دیگر از باغداران مرکز ولایت سرپل که برایش یک کشمش‌خانه ساخته می‌شود، می‌گوید: «در حدود هشت جریب باغ انگور دارم که در سابق با طریقه‌های مختلف انگورم را خشک می‌کردم و بسیار نیاز داشتیم که یک کشمش‌خانه معیاری برایم ساخته شود و خوشبختانه از طریق این پروژه برای ما یک کشمش‌خانه در حال ساختن است و کار ساخت آن از خشت کاری خلاص شده است.»
فضل‌الدین یک تن از کارگران ولسوالی سانچارک ولایت سرپل که در ساختن ذخیره‌خانه کچالو کار می‌کند، می‌گوید که با راه‌اندازی پروژه‌های جدید زراعتی فرصت‌های کاری بیش‌تر شده است. او گفت: «چون وقت بی‌کاری ما است و این‌جا برای ما زمینه‌ی کاری مساعد شده، بسیار خوش هستیم و بر تامین نیاز‌های زنده‌گی ما مفید است و از وزارت زراعت تشکر می‌کنم به خاطر شروع همین پروژه.»
رییس ریاست زراعت سرپل می‌گوید اگر بودجه مورد نیاز در وقت معین آن از مرکز تامین گردد، تا یک ماه دیگر کار ساخت تمام سردخانه‌ها، کشمش‌خانه‌ و ذخیره‌گاه‌ها در این ولایت تکمیل می‌گردد.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۵/۶/۳۰ - ۱۵:۴۹
Background image

در بلخ برای ۵۵ دهقان ولسوالی نهرشاهی پیاز زعفران توزیع شد

۳۰ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش

کارمندان ریاست زراعت بلخ در  ولسوالی نهرشاهی ولایت بلخ، با همکاری دفتر «دست به دست»، روند توزیع پیاز زعفران را برای ۵۵ دهقان در قریه شهرک وطنی این ولسوالی انجام. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۶/۳۰ - ۱۵:۴۷
Background image

وزیر زراعت با سفیر ایران در کابل دیدار کرد

۳۰ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش

مولوی عطاءالله عمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان در دفتر کارش با علیرضا بیکدلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل، دیدار و درباره گسترش همکاری. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۶/۳۰ - ۱۵:۲۴
Background image

جلسه هماهنگی ریاست عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های وزارت زراعت با مسئولان ولایتی برگزار شد

۳۰ سنبله ۱۴۰۵ هـ.ش

جلسه آنلاین هماهنگی ریاست عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با حضور مسئولان پلان و پالیسی، احصائیه زراعتی، انکشاف سکتور خصوصی، نظارت و. . .

BACK TO NEWS