پروژه بدیل کشت کوکنار به ارزش ۱.۳ میلیون دالر در کندهار تکمیل شد؛ هزاران دهقان و مالدار تحت پوشش قرار گرفتند

mail-admin
پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۸ - ۹:۳۲
کندهار کې د ۱.۳ میلیونه ډالرو په ارزښت د کوکنارو بدیل کښتونو پروژه بشپړه شوه؛ زرګونه بزګران او مالداران تر پوښښ لاندې راغلل

۲۸ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
۲ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۸ هـ.ق
پروژه دوساله توسعه بدیل کشت کوکنار و حمایت از دهقانان و مالداران به ارزش ۱.۳ میلیون دالر امریکایی در چهار ولسوالی ولایت کندهار با موفقیت تکمیل شد که از طریق آن، برای هزاران دهقان و مالدار خدمات و تسهیلات زراعتی و مالداری فراهم گردیده است.
این پروژه به همکاری ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار، با حمایت مالی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد و همکاری تخنیکی کمیته هالند، در ولسوالی‌های ارغستان، شاه‌ولی‌کوت، خاکریز و غورک طی مدت ۲۲ ماه تطبیق شده است. هدف از اجرای این پروژه، ایجاد منابع عایداتی مشروع و بدیل برای کشت کوکنار و تقویت سکتور زراعت و مالداری عنوان شده است.
عبدالهادی داودزی، مسئول ساحوی کمیته هالند گفت که در چارچوب این پروژه، برای ۳ هزار و ۳۱۰ دهقان تخم‌های اصلاح‌شده گندم، پنبه، حبوبات و سبزیجات، کودهای کیمیاوی، ماشین‌های درو گندم و تجهیزات مرتبط به افزایش ظرفیت تولیدات زراعتی توزیع شده است. وی افزود که برای ۵۰ دهقان فارم‌های مجهز پرورش مرخیړی (قارچ) ایجاد شده و در هر ولسوالی نیز چهار مرکز بزرگ نگهداری تخم‌ها ساخته شده است.
در بخش مالداری، از طریق این پروژه ۶ مرکز جمع‌آوری شیر تازه و ۴ مرکز تهیه خوراک حیوانی ایجاد شده است. همچنان ۶ تن در بخش تلقیح مصنوعی آموزش دیده و تجهیزات مورد نیاز در اختیار آنان قرار گرفته است. علاوه بر آن، برای ۴۰۰ مالدار وسایل ساخت کورت توزیع شده، برای ۲۰ خانواده فارم‌های پرورش زنبور عسل فراهم گردیده و بیش از یک هزار رأس مواشی در برابر بیماری‌های مختلف واکسین و علیه چینجی‌ها تداوی شده‌اند.
داودزی همچنان افزود که به منظور مدیریت آب و حفاظت از منابع زراعتی، ۵ چک‌دم بزرگ نیز ساخته شده است تا دهقانان و مالداران منطقه بتوانند بهتر با کمبود آب مقابله کنند.
قابل یادآوری است که در حال حاضر نیز با حمایت مالی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد و همکاری تخنیکی کمیته هالند، برنامه‌های آگاهی‌دهی عامه و نمایشگاه‌های زراعتی تحت عنوان «روز دهقان» در ولسوالی‌های خاکریز، شاه‌ولی‌کوت، ارغستان و غورک ولایت کندهار برگزار می‌شود. نخستین برنامه در ولسوالی خاکریز برگزار شده و قرار است در آینده نزدیک در سایر ولسوالی‌ها نیز راه‌اندازی شود.
ولایت کندهار از جمله ولایت‌هایی است که در سال‌های گذشته کشت کوکنار در آن گسترده بود؛ اما پس از ممنوعیت کشت مواد مخدر از سوی امارت اسلامی، میزان کشت کوکنار در این ولایت کاهش یافته است. همزمان، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با همکاری نهادهای بین‌المللی و ادارات محلی، برنامه‌های ترویج کشت‌های بدیل، توسعه زیربناهای زراعتی و تقویت مالداری را تطبیق کرده است. هدف از این برنامه‌ها ایجاد منابع عایداتی پایدار برای دهقانان، افزایش تولیدات غذایی و بهبود وضعیت اقتصادی خانواده‌های روستایی عنوان شده است.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۶ - ۱۳:۴۱
Background image

ورکشاپ پنج‌روزه مهارت‌های مدیریتی و رهبری برای رؤسای ریاست‌های مرکزی وزارت زراعت پایان یافت

۱۶ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
ورکشاپ پنج‌روزه مهارت‌های مدیریتی و رهبری با اشتراک بیش از ۵۰ تن از رؤسای ریاست‌های مرکزی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری پس از پنج روز آموزش و بحث‌های تخصصی به پایان. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۶ - ۱۲:۵۵
Background image

نشست کاری ریاست زراعت غور با نمایندگان «اف‌ای‌او» و مؤسسات همکار برگزار شد

۱۶ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
نشست کاری میان مسئولان سازمان جهانی غذا و زراعت «اف‌ای‌او» در زون غرب و نمایندگان مؤسسات «اکشن اید» و «ای‌سی‌اف» با رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت غور برگزار شد.
. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۶ - ۱۲:۵۲
Background image

کمپاین واکسیناسیون ۱۵۵ هزار رأس حیوانات در برابر بیماری تب برفکی در میدان وردک آغاز شد

۱۶ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۵ ربیع‌الثانی ۱۴۴۸ هـ.ق
تحت چتر ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت میدان وردک و با حمایت مالی سازمان جهانی غذا و زراعت «اف‌ای‌او»، کمپاین واکسیناسیون ۱۵۵ هزار رأس. . .

BACK TO NEWS