وضعیت اقتصادی کوپراتیف‌های زراعتی بهتر شده است

mail-admin
شنبه ۱۳۹۹/۴/۱۴ - ۱۲:۵۹
وضعیت اقتصادی کوپراتیف‌های زراعتی بهتر شده است


۱۴ سرطان ۱۳۹۹
هم‌زمان با فرارسیدن اولین شنبه ماه جولای، روز جهانی کوپراتیف‌ها، وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، با افزایش تسهیل زمینه‌های ایجاد کوپراتیف‌های زراعتی و خدمات مشورتی به این نهادها، می‌گوید که وضعیت مالی کوپراتیف‌های زراعتی نسبت به گذشته بهتر شده است.
وزارت زراعت می‌گوید که در حال حاضر، بیش از ۱۵۰ کوپراتیف زراعتی در تمام کشور فعال‌اند که ۸۰ درصدشان در سه سال اخیر، و به دلیل بهتر شدن خدمات مشورتی از سوی وزارت زراعت، ایجاد شده‌اند. این وزارت می‌گوید که بنیه‌های اقتصادی کوپراتیف‌ها، رشد کرده است و حالا این کوپراتیف‌ها توان‌مندی‌های حمایتی از اعضای خودشان را بیش‌تر از گذشته دارند.
عبدالرازق مجددی رییس کوپراتیف‌ها در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید که وضعیت اقتصادی کوپراتیف‌ها امسال بیش‌تر از گذشته بهبود یافته و این می‌تواند در رشد بیش‌تر تولید و عرضه توسط دهقانان و مالداران، نقش ارزنده‌ای بازی کند. او گفت، «پیش از این سرمایه‌ی سهم یک عضو، در حدود ۵۰۰ افغانی بود، اما حالا تا ۳۰ هزار و ۴۰ هزار افغانی می‌رسد که اگر به طور متوسط اعضای یک کوپراتیف ۲۰۰ نفر باشد، در کنار این که یک نهاد حامی اعضا با کار ثمربخش ایجاد شده، یک سرمایه‌ی کلان برای حمایت از دهقانان و مالداران نیز ایجاد کرده‌اند.»
رییس کوپراتیف‌ها در وزارت زراعت گفت که در سال ۱۳۹۶ در تمامی کشور ۳۰ کوپراتیف زراعتی فعال بود،‌ اما امروز در کشور بیش‌تر از ۱۵۰ کوپراتیف فعال وجود دارد. او در ادامه افزود: «خبر خوب این است که وضعیت اقتصادی این کوپراتیف‌ها بهتر شده است و نسبت به گذشته، بنیه‌های اقتصادی‌شان قدرت‌مندتر گردیده است.»
کوپراتیف زراعتی، به ساختار اجتماعی و نهاد مستقل مربوط به دهقانان و مالداران گفته می‌شود که با عضویت حداقل ۱۱ دهقان یا مالدار، ایجاد می‌گردد. این نهاد دارای ساختاری تعریف‌شده و رهبری مستقل توسط خودشان است. این نهاد خودگران، از اعضایش حق‌العضویت جمع‌آوری و آن را به هدف افزایش سرمایه، در بخش‌های مختلف معمولاً زراعتی سرمایه‌گذاری می‌کند. سرمایه و درآمد آن سهم تعریف‌شده‌ی اعضا است و پس از بازگرداندن حق‌العضویت به اعضا، از این سرمایه در جهت همکاری در رشد کاروبار اعضای کوپراتیف، استفاده می‌شود.
حق‌العضویت اعضای این کوپراتیف‌ها، در بخش‌های زراعتی، مانند خریدوفروش کود کیمیایی، تخم‌های اصلاح‌شده، وسایل زراعتی و دیگر بخش‌های مالداری توسط کوپراتیف یادشده سرمایه‌گذاری می‌شود.
رییس کوپراتیف‌ها در وزارت زراعت که مسوولیت تسهیل فعالیت و عرضه‌ی خدمات مشورتی به این نهادهای مستقل را دارد، می‌گوید که گردهم‌آیی دهقانان در چارچوب این کوپراتیف‌ها، باعث درمیان‌گذاری تجربه و دانش زراعتی و مالداری میان دهقانان و مالداران و در نهایت باعث بهبود کاروبار آنان می‌گردد، چنان‌که تا امروز نیز این دست‌آورد را این نهادها داشته‌اند.
باید گفت که همه ساله در نخستین شنبه‌ی ماه جولای، روز بین‌المللی کوپراتیف‌ها، گرامی داشته می‌شود.

 

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۶ - ۱۰:۳۸
Background image

دیدار رئیس زراعت، آبیاری و مالداری تخار با رئیس مؤسسه شلتر فار لایف

۶  دلو ۱۴۰۴ هـ.ش

رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار در دفتر کار خویش با رئیس مؤسسه شلتر فار لایف دیدار و گفت‌وگو کرد.

در این دیدار، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ضمن قدردانی از. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۶ - ۸:۴۹
Background image

زمین از سوی وزارت زراعت به اداره ملی مبارزه با حوادث طبیعی انتقال داده شد

۵ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش

۶ شعبان‌المعظم ۱۴۴۷ هـ.ق

در نشستی که در ریاست اراضی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری برگزار شد و حافظ عبدالکبیر زاهد، رئیس انتقال و توزیع زمین ریاست اراضی و مولوی عبدالله. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۱/۵ - ۱۴:۵۷
Background image

سفر هیأت بلندپایه به بلخ به‌منظور آغاز روند توزیع گندم و کمک‌های نقدی برای مهاجران بازگشته

۵ دلو ۱۴۰۴ هـ.ش

۶ شعبان‌المعظم ۱۴۴۷ هـ.ق

بر اساس رهنمود عالیقدر امیرالمؤمنین حفظه‌الله تعالی، روند توزیع گندم و کمک‌های نقدی برای مهاجران بازگشته به کشور از ذخایر وزارت زراعت، آبیاری. . .

بازگشت به خبرها