دیدار رهبری وزارت زراعت با سفیر ترکیه

user-admin
سه‌شنبه ۱۴۰۲/۹/۱۴ - ۱۴:۴۳
د کرنې وزارت مشرتابه د ترکیې له سفیر سره وکتل


مولوی عطاءالله‌عمری وزیر زراعت، آبیاری و مالداری و مولوی صدراعظم عثمانی معین زراعت و مالداری این وزارت با جِنک اونال سفیر ترکیه در کابل دیدار  و پیرامون تشریک تجارب در بخش زراعت و مالداری میان دو کشور گفتگو کردند.
در این دیدار دو طرف پیرامون کار مشترک و تبادل تجارب زراعتی میان افغانستان و ترکیه صحبت نمودند که در این دیدار سفیر ترکیه  از مبارزه و تصمیم قاطع امارت اسلامی افغانستان در راستای منع کشت و کار مواد مخدر تقدیر نمود و علاقمندی مردم و دولت ترکیه را مبنی بر همکاری با افغانستان ابراز کرد.
مولوی عطاءالله‌ عمری در این مجلس در مورد خصوصیت‌های منحصر به فرد افغانستان در راستای کشت و کار هر نوع نبات معلومات داد و از هیئت ترکی خواست که پل ارتباطی میان دو ملت در راستای نزدیکی و پیشرفت کار زراعت باشند.
وزیر زراعت در این مجلس اظهار داشت:" به علت جنگ‌ها و مشکلات گذشته زراعت افغانستان به شکل سنتی و عقب‌ مانده باقی مانده‌است، نیاز است که بالای این بخش کار شود و زراعت ملک ما سرپا  شود، از دولت ترکیه می‌خواهیم که در راستای انتقال تجارب زراعتی، اعزام متخصصان، نشست‌های مشترک متخصصان، سرمایه‌گذاری و تجارت محصولات زراعتی و میوه‌ای ما را همکاری نمایند چون ترکیه ملک پیشرفته در بخش زراعت، مالداری، باغداری، جنگلات و ماشین‌آلات می‌باشد و میتواند کارهای موثر برای دهقانان ما انجام دهد".
وزیر زراعت از مساعد بودن افغانستان جهت کشت هرنوع نبات و همینگونه رشد محصولات اورگانیک سخن زده و از تجار ترکی خواست که در سکتور زراعت افغانستان سرمایه گذاری نمایند:" محصولات این ملک ارگانیک، بی ضرر و از کیفیت بالا برخوردار است که در در هیچ‌ جای دنیا نیست، دعوت می‌دهیم که سرمایه‌گذاران ترکی بیایند زمین می‌دهیم و مشترک با تجاران افغانستان سرمایه‌گذاری نموده و کار نمایند".
در همین حال جِنک اونال سفیر کشور ترکیه  مقیم کابل از علاقه‌مندی  همکاری حکومت و ملت ترکیه با مردم افغانستان اطمینان داده افزود:" از مبارزه قاطع امارت اسلامی در راستای منع کشت و کار مواد مخدر قدردانی می‌کنیم، مصمم هستیم که امارت اسلامی و به خصوص سکتور زراعت و مالداری را همکاری نمائیم. تاجران و سرمایه‌گذاران را تشویق می‌کنیم بیایند و از فرصت موجود که نعمت امنیت است استفاده نموده با مردم افغانستان کار نمایند. کوشش داریم که محصولات با مقاومت بلند را به ترکیه انتقال دهیم که در آن‌جا فروخته شود، علاقه‌مندی مردم ترکیه و سرمایه‌گذاران آن بیشتر برای استفاده و تجارت بالای میوه‌های مثل انار و میوه‌هایی خشک است که در مسیر راه فاسد نمی‌گردد و بازار فروش دارد".
کشور ترکیه پس از حاکمیت امارت اسلامی افغانستان تعامل بسیار مثبت با امارت اسلامی افغانستان داشته و در سکتور زراعت افغانستان همکاری های متعددی را انجام داده است.

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۵/۵/۷ - ۸:۳۸
Background image

آغاز کار ساخت یک کانال آبیاری در ولسوالی اچین ننگرهار؛ زمینه کار برای صدها تن فراهم شد

۷ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
۱۴ صفرالمظفر ۱۴۴۸ هـ.ق
با هماهنگی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت ننگرهار، کارهای اساسی ساخت یک کانال آبیاری از سوی اداره مهاجرین دنمارک (DRC) در قریه مکتب ولسوالی. . .

چهارشنبه ۱۴۰۵/۵/۷ - ۸:۳۶
Background image

افتتاح کار احداث باغ دوستی افغانستان و اوزبیکستان در فاریاب

۷ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
کارهای احداث باغ دوستی افغانستان و اوزبیکستان بر روی ۳۰۰ جریب زمین امارتی در ولسوالی خانچهارباغ ولایت فاریاب، با حضور مسئولان افغانستان و اوزبیکستان و مقامات محلی، رسماً. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۵/۶ - ۱۶:۲۶
Background image

توزیع ۲۲۰ کندوی زنبور عسل برای ۵۵ خانواده در ولسوالی بهارک بدخشان

۶ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بدخشان در همکاری با مؤسسه مؤسسه ارتقای اجتماعی و با حمایت مالی سازمان خوراک و زراعت ملل متحد، ۲۲۰ کندوی زنبور عسل را برای ۵۵ خانواده. . .

بازگشت به خبرها