دستگاه خشک‌کننده میوه و سبزی، نوید تازه زنده‌گی بهتر برای معصومه

naim.rezai
سه‌شنبه ۱۳۹۹/۷/۱۵ - ۱۵:۰
دستگاه خشک‌کننده میوه و سبزی، نوید تازه زنده‌گی بهتر برای معصومه
۱۵ میزان ۱۳۹۹
معصومه سادات، ۳۸ سال دارد و در روستای «دوآب زردسنگ» در مرکز ولایت بامیان زنده‌گی می‌کند.
او هشت سال قبل، زمانی که شوهرش را از دست داد، سرپرستی یک خانواده هشت نفری را به عهده گرفت.
در اوایل، از طریق خیاطی امرار معیشت می‌کرد و نمی‌‌توانست به حداقل نیازمندی‌های خانواده‌اش برسد. اما، توزیع یک دستگاه آفتابی خشک‌کننده‌ی سبزیجات و میوه‌جات توسط پروژه سکتوری انکشاف زنجیره ارزش باغداری یا HVCDSP مربوط به وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، دریچه‌ی اُمیدی را برای داشتن زنده‌گی بهتری در آینده، به روی معصومه سادات باز کرد. هدف از توزیع این دستگاه‌ سولری به خانم سادات، کمک به بهبود شرایط اقتصادی خانواده‌ی او است.
خانم سادات می‌گوید: «من قبلاً از طریق خیاطی امرار معیشت می‌کردم و درآمد آن برای خانواده‌ی هشت نفری‌ام کفایت نمی‌کرد. اما زمانی‌که از سوی پروژه باغداری، برای من یک ماشین خشک‌کننده آفتابی داده شد، شرایط اقتصادی ما را رونق بخشید.»
این خشک‌کننده میوه‌جات و سبزیجات در یک وقت حدود ۸۰ کیلوگرام سبزی و یا میوه تازه را خشک می‌کند.
معصومه سادات هم‌چنین افزود: «من در یک هفته گذشته ۲۰۰ کیلو گرام بادنجان رومی، ۸۰ کیلوگرام زردآلو و ۱۰۰ کیلوگرام پیاز را خریدم و با استفاده از خشک‌کننده آفتابی خشک کردم و با رسیدن فصل زمستان همه‌ی این مواد خشک‌شده را با قیمت بلند می‌فروشم.»
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، از طریق «HVCDSP»، بیست دستگاه سولری خشک‌کننده میوه‌جات و سبزیجات را به زنان بی‌بضاعت و کم‌‌درآمد به کمک بانک انکشاف آسیایی توزیع کرده است.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۷/۲۸ - ۱۵:۱۴
Background image

برداشت ۵.۱۵ میلیون متریک تُن گندم در کشور؛ افزایش ۱۳.۴ درصدی نسبت به سال گذشته

۲۸ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
براساس آمار ریاست احصائیه زراعتی و تنظیم معلومات وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در سال جاری ۵.۱۵ میلیون متریک تُن گندم در سطح کشور برداشت شده است که در مقایسه با سال. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۷/۲۸ - ۱۰:۳۵
Background image

آغاز روند توزیع تخم اصلاح‌شده بذری گندم و کود کیمیاوی برای دهقانان در بدخشان

۲۸ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
روند توزیع تخم اصلاح‌شده بذری گندم و کود کیمیاوی برای دهقانان ولایت بدخشان آغاز گردید. قرار است در چارچوب این برنامه ۶ هزار و ۴۵۰ دهقان در ولسوالی‌های مختلف این ولایت. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۷/۲۸ - ۱۰:۲۴
Background image

برگزاری سمینار آگاهی‌دهی در مورد جلوگیری از کشت کوکنار و ترویج کشت بدیل در سرپل

۲۸ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت سرپل سمینار آگاهی‌دهی را به‌منظور بلندبردن سطح آگاهی دهقانان در مورد اضرار کشت کوکنار و ترویج کشت نباتات بدیل در ولسوالی سوزمه. . .

BACK TO NEWS