در لغمان، سنگ‌بنای ساخت یک چک‌دم به ارزش نزدیک به سه میلیون افغانی گذاشته شد

mail-admin
دوشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۴ - ۹:۵۱
لغمان کې د نږدې درې میلیونه افغانیو په ارزښت د چک ډېم د بنسټ ډبره کېښودل شوه

۲۴ لیندۍ ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۴ جُمَادَى الثانی ۱۴۴۷ هـ.ق
از طریق بودجه انکشافی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، کارهای ساخت یک چک‌دم به ارزش نزدیک به سه میلیون افغانی در منطقه میدانیو مربوط مرکز ولایت لغمان (مهترلام) آغاز گردید.
سنگ‌بنای این چک‌دم از سوی مفتی محمدیوسف جمالزی معاون والی لغمان، مولوی عبدالستار محمد رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت لغمان، و هیأت اعزامی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به رهبری مولوی معاذالله عادل رئیس تنظیم آب و ترویج تکنالوژی‌های نوین آبیاری، با حضور بزرگان قومی محل گذاشته شد.
در مراسم افتتاح پروژه، مفتی محمدیوسف جمالزی معاون والی لغمان گفت که اداره ولایتی تلاش می‌کند برای رفاه مردم، پروژه‌های اساسی مهار آب را تطبیق نماید. وی افزود که ساخت چک‌دم در منطقه میدانیو یک اقدام مهم و ضروری برای جلوگیری از خشکسالی و آبیاری زمین‌های زراعتی به‌شمار می‌رود.
همچنان مولوی معاذالله عادل رئیس تنظیم آب و ترویج تکنالوژی‌های نوین آبیاری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری گفت که این چک‌دم با هزینه نزدیک به سه میلیون افغانی ساخته می‌شود که طول دیوار آن ۵۵ متر، عرض آن ۳ متر و ارتفاع آن ۶.۵ متر بوده و ظرفیت ذخیره‌سازی حدود ۵۰ هزار متر مکعب آب را دارا می‌باشد. وی اضافه کرد که با ساخت این چک‌دم، از یک‌سو از تخریب خاک جلوگیری می‌شود و از سوی دیگر در هنگام سیلاب‌ها آب باران ذخیره خواهد شد که این امر سبب تقویت چاه‌ها، کاریزها و بلند رفتن سطح آب‌های زیرزمینی گردیده و در آینده منطقه را از خشکسالی نجات خواهد داد.
در همین مراسم، مولوی عبدالستار محمد رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت لغمان گفت که برای تطبیق بهتر کارهای این چک‌دم، انجنیران تخنیکی موظف شده‌اند تا پروژه را به‌گونه دوامدار نظارت نموده و مطابق معیارهای کیفی به‌صورت کامل تطبیق نمایند. وی افزود که به‌دلیل تغییرات اقلیمی، سطح آب‌های زیرزمینی (واتر تیبل) در سطح جهان کاهش یافته است، اما با ساخت چنین چک‌دم‌ها، سطح آب‌های زیرزمینی بلند رفته و مشکل کمبود آب کاهش خواهد یافت.
از سوی دیگر، باشندگان محل از آغاز این پروژه ابراز خرسندی کرده و از اداره ولایتی به‌خاطر منظوری این پروژه مهم انکشافی بر اساس خواست‌های‌شان قدردانی نمودند. آنان همچنان خواهان تطبیق پروژه‌های انکشافی مشابه دیگر نیز شدند.

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۴ - ۱۵:۳۰
Background image

هیئت عالی‌رتبه وزارت زراعت از پروژه‌های ساختمانی و آبیاری در کندز نظارت کرد

۲۴ قوس ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۷ هـ.ق
یک هیئت عالی‌رتبه وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به رهبری مولوی عبدالمجید مبارک رئیس تدارکات این وزارت، به ولایت کندز سفر نمود. هدف از این سفر،. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۴ - ۱۵:۲۵
Background image

کمپاین‌های منظم علیه آفات «یوریا سپرې» و «مورپتدار» در ولایت کندز در جریان است

۲۴ قوس ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۴ جُمَادَى الثاني ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندز از طریق بخش حفاظت نباتات، کمپاین‌هایی را علیه آفات «یوریا سپرې» و «مورپتدار» آغاز کرده است تا از. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۹/۲۴ - ۱۵:۲۴
Background image

انجام فوموگیشن گدام استراتژیک ۵۰۰۰ تنی شهر میمنه

۲۴ قوس ۱۴۰۴ هـ.ش
به‌منظور جلوگیری از شیوع آفات گدام‌ها، حفظ کیفیت گندم ذخیره‌شده و تأمین امنیت غذایی، عملیات فوموگیشن گدام استراتژیک ۵۰۰۰ تنی شهر میمنه با همکاری مدیریت حفاظت نباتات و. . .

بازگشت به خبرها