حاصل بامیه‌ی مزار امسال به بیش از ۱۵هزار تُن می‌رسد

mail-admin
شنبه ۱۳۹۹/۳/۳۱ - ۱۰:۳۹
حاصل بامیه‌ی مزار امسال به بیش از ۱۵هزار تُن می‌رسد
حاصل بامیه‌ی مزار
امسال به بیش از ۱۵هزار تُن می‌رسد
۳۱ جوزای ۱۳۹۹
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ، اعلام کرده که ارزیابی‌های آنان نشان می‌دهد که میزان حاصل بامیه در این ولایت، امسال به بیش از ۱۵هزار متریک تُن می‌رسد.
ذبیح‌الله زوبین آمر امور زراعتی ریاست زراعت بلخ، می‌گوید که امسال کشت‌زارهای بامیه در این ولایت از وضعیت خوبی برخوردار است. او می‌افزاید: «در سال جاری یک‌هزار و ۹۱۰ هکتار زمین بامیه کشت شده که از هر هکتار در حدود هشت‌ متریک تُن بامیه به دست می‌آید و امسال حاصلات بامیه به صورت مجموعی در حدود ۱۵هزار و ۲۸۰ متریک تُن خواهد رسید.»
بامیه از جمله سبزیجاتی است که در افغانستان مصرف زیاد دارد. بامیه‌ی ولایت بلخ به نام بامیه‌ی مزار، در کیفیت از شهرت خوبی برخوردار است.
سال گذشته نیز یک‌هزار و ۸۱۲ هکتار زمین در بلخ بامیه کشت شده و حاصل آن به ۱۴هزار و ۴۹۶ متریک تُن رسیده بود. پیش‌بینی‌های ریاست زراعت بلخ نشان می‌دهد که میزان حاصل بامیه در سال جاری در مقایسه با سال گذشته حدود شش درصد افزایش خواهد داشت.
در همین‌حال، عتیق‌الله یک باشنده خیرخانه کابل، می‌گوید که او علاقه‌مندی خاصی به بامیه دارد. او گفت: ‌«من بامیه بسیار استفاده می‌کنم و خصوصاً بامیه‌ی مزار را، از گوشت بیش‌تر دوست دارم. به خاطری که این بامیه با پوست دبل و نرم، هم لذت خاص دارد و هم ارزش غذایی آن نظر به دیگر غذاها بیش‌تر است.»
فریدالله یک فروشنده سبزیجات در سرای شمالی کابل نیز می‌گوید: «حالا فصل ترکاری است و بیش‌تر مردم ترکاری خرید می‌کنند و بامیه از دیگر ترکاری‌باب فروش خوب‌تر دارد، البته بامیه مزار نظر به بامیه وارداتی و یا بامیه دیگر ولایات قیمت‌اش بیش‌تر است.»
این سبزی فروش از شهروندان خواست تا به جای استفاده از محصولات وارداتی، به منظور اقتصاد جامعه به ویژه دهقانان از محصولات داخلی استفاده کنند.
با این حال، ذبیح‌الله زوبین آمر امور زراعتی ریاست زراعت بلخ، می‌گوید که علاقه‌مندی دهقانان به کشت بامیه بیش‌تر شده است. او گفت ریاست زراعت بلخ نیز به همکاری پروژه اولویت ملی دوم، SNaPP2، برای ترویج بیش‌تر کشت بامیه، به دهقانان تخم این نبات را به منظور ایجاد مزرعه‌های نمایشی توزیع کرده است. او تاکید کرد که برای بازاریابی محصولات نیز این نهادها با دهقانان همکاری دارند.
بامیه گیاهی با حاصل سبز است که از ارزش غذایی بالایی برخوردار بوده و حاوی مواد مغذی است. بامیه برای سلامت بدن، درمان برخی از بیماری‌ها و زیبایی نیز ارزش فوق‌العاده و کمک‌کننده دارد.

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۵ - ۱۱:۱۱
Background image

بازدید سخنگوی وزارت زراعت از کارخانه‌های پروسس پنبه در هلمند

۲۵ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
مولوی شیر محمد حاتمی سخنگوی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در جریان سفر به ولایت هلمند از شماری از کارخانه‌های پروسس پنبه بازدید به عمل آورد و از تلاش‌های وزارت زراعت. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۵ - ۱۱:۱۰
Background image

برگزاری برنامه آموزشی کاشت تا برداشت هنگ و توزیع وسایل زراعتی در ولسوالی دهدادی بلخ

در ولسوالی دهدادی ولایت بلخ، برنامه آموزشی «آماده‌سازی زمین تا برداشت نبات هنگ» همراه با توزیع وسایل زراعتی و ۷۰۰۰ نهال دو ساله هنگ تاجکی برای ۲۳ تن از دهاقین برگزار شد. این برنامه توسط. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۸/۲۵ - ۱۱:۹
Background image

دیدار رئیس زراعت تخار با مسئول زون شمال‌شرق سازمان خوراک و زراعت ملل متحد

۲۵ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
قاری قطب الدین دهنوی رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت تخار در دفتر کارش با مسئول زون شمال‌شرق سازمان خوراک و زراعت ملل متحد و هیأت همراه آنان دیدار و گفت‌وگو کرد. در. . .

بازگشت به خبرها