امسال حاصلات خربوزه و تربوز در بغلان افزایش یافته است

mail-admin
سه‌شنبه ۱۴۰۰/۶/۳۰ - ۱۰:۴۱
امسال حاصلات خربوزه و تربوز در بغلان افزایش یافته است

‎۴/صفر/۱۴۴۳هـ.ق
٢٠/سنبله/١٤٠٠
حاصلات خربوزه و تربوز بغلان امسال به بیش از ۱۵۰ هزار و ۴۰۰ متریک‌تُن رسیده است.
در سال جاری بیش از هفت هزار و ۵۶۰ هکتار زمین در ولایت بغلان تحت کشت خربوزه و تربوز بود و از آن بیش از ۱۵۷ هزار و ۹۲۰ هزار متریک‌تُن حاصل برداشت شده است.
دهقانان پل‌خمری و ولسوالى‌های بغلان مرکزی، دهنه غوری و دوشی، علت افزایش حاصلات خربوزه و تربوز را کسب تجارب از سوی دهقانان و آشنایی با روش‌های استندرد کشت تربوز و خربوزه و از سوی دیگر دست‌یافتن به تخم‌های اصلاح‌شده می‌دانند.
  يوسف‌خان، پالیزکار خربوزه در قريه حاجى سرفراز دند غوری، ضمن ابراز خرسندی از حاصلاتش در سال جاری می‌گوید: «امسال خدا را شکر که حین برداشت حاصل امنیت تأمین شد، حاصلاتم را بارگیری کرده خودم به کابل بردم و مفاد بسیار عالی به دست آوردم.»
عبدالقهار ستارى، آمر امور زراعتى ریاست زراعت بغلان، با ارگانیک خواندن تربوز و خربوزه این ولایت می‌گوید که دهقانان بغلان در پالیزهای‌شان از کودهای کیمیاوی یوریا و DAP و هم‌چنان پس‌خورده‌های مرغ‌های فارمی استفاده می‌کنند. به گفته آمر امور زراعتى ریاست زراعت بغلان، با وجودی که استفاده از کود کیمیاوی به میزان حاصلات افزوده، اما در کیفیت آن تأثیر منفی نگذاشته است.
وی هم‌چنان می‌گوید: «در نتیجه تلاش‌های مداوم، توانستیم مگس خربوزه را از بغلان ریشه‌کن سازیم.»
گفتنی است که تربوز و خربوزه بغلان بیش‌تر در ولایت‌های هم‌جوار به مصرف می‌رسد و بخشی از آن به پاکستان صادر می‌شود.

خبرهای تازه

شنبه ۱۴۰۴/۸/۱۷ - ۱۴:۲۲
Background image

افتتاح پروژه آبیاری قطره‌ای در ولایت هلمند به‌هدف ایجاد بدیل معیشت برای دهقانان

۱۷ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش 
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان  به هدف ایجاد بدیل معیشت برای دهقانانی که از کشت کوکنار دست کشیده و به کشت بدیل رو آورده‌اند، پروژه آبیاری قطره. . .

شنبه ۱۴۰۴/۸/۱۷ - ۱۴:۲۲
Background image

در ولایت غزنی برای ۸۴ دهقان نهال‌های گیاه «انجه» و وسایل زراعتی توزیع شد

۱۷ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۷ جُمادی‌الاول ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت غزنی با همکاری مالی وزارت زراعت، برای ۸۴ دهقان از ولسوالی‌های اندر، گیلان، مقر، ناوه و خواجه‌عمری نهال. . .

شنبه ۱۴۰۴/۸/۱۷ - ۱۴:۱۳
Background image

در ولایت کندهار حدود ۱۳۰ هزار رأس حیوان در برابر بیماری‌های «ریخک» و پروتوزوایی واکسین شدند

۱۷ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۷ جُمادی‌الاول ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار اعلام کرده است که به همکاری تخنیکی کمیته هالند و با حمایت مالی اتحادیه اروپا، در ده ولسوالی این. . .

بازگشت به خبرها