از روز جهانی کوه‌ها در وزارت زراعت تجلیل شد

content_admin
یکشنبه ۱۳۹۸/۹/۲۴ - ۱۴:۵۵
 از روز جهانی کوه‌ها در وزارت زراعت تجلیل شد

۲۴ قوس ۱۳۹۸
وزارت زراعت،‌ آبیاری و مالداری، در یک برنامه مشترک با اداره ملی حفاظت از محیط زیست، وزارت انرژی و آب، مؤسسه تحفّظ حیات وحش افغانستان و برخی از سازمان‌های بین‌المللی با حضوری شماری از استادان دانشگاه کابل از روز جهانی کوه‌ها تجلیل کرد. در یازدهم دسامبر همه ساله از روز جهانی کوه‌ها تجلیل می‌شود.
حشمت‌الله غفوری معین آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت آبیاری و مالداری، در مراسم گرامی‌داشت از روز جهانی کوه‌ها، نقش کوه را در حیات انسان‌ها مهم توصیف کرده گفت: «کوه‌ها اساس زنده‌گی انسان‌ها را تشکیل می‌دهد، جنگل‌ها، چراگاه‌ها، نباتات طبی، آب، معادن، حیوانات وحش و یخچال‌ها در کوه‌ها بوده و سرچشمه آن کوه‌ها است.»
وی افزود که وزارت زراعت آبیاری و مالداری برای حفظ و غرس نهال‌هایی مانند جلغوزه، پسته، چهارمغز و ساخت چراگاه‌ها به هدف احیای جنگل‌ها و تنظیم مناطق حیات وحش برنامه‌های دارای اولویت دارد.
هم‌چنین عزت‌الله صدیقی معین مسلکی اداره ملی حفاظت از محیط زیست گفت که کوه‌ها روابط پیچیده‌ای با ایکوسیستم و اقلیم دارد و نباید در حفظ آنان و منابع سرشارشان توجه کم‌تر صورت گیرد. وی افزود: «کوه‌ها خدمات حمایتی، عرضه محصولات، سرچشمه آب یخچال‌ها و غذا را تشکیل می‌دهند.»
همین گونه فایزالرحمن عزیزی رییس منابع آب و وزارت انرژی و آب نیز در این مراسم گفت: «کوه منبع بزرگی آب و مخازن آب یخچال‌ها و ایجاد برق بوده است. جریان آب سبب زراعت، آبیاری، نباتات طبی و تولید برق می‌شود.»
افغانستان از جمله کشورهایی است که ۷۵ درصد قسمت‌هایش را کوه‌ها تشکیل می‌دهد و این کوه‌ها از امتیازهای طبیعی این کشور به شمار می‌رود که در حدود ۸۵ درصد آب‌های شیرین برای استفاده در زراعت و آشامیدن از کوه‌ها سرچشمه می‌گیرد.
از دید منابع طبیعی ۹۰ درصد جنگل‌های کشور در ساحات کوهستانی قرار دارد و دامداری، کوه‌ها مزیتی برای مالداری نیز به حساب می‌آید. هم‌چنان باید گفت که در حدود ۵۰ درصد چراگاه‌ها را ساحات کوهستانی تشکیل می‌دهد و برای رشد بخش مالداری اهمیت دارد.

تازه ترین اخبار

دوشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۳ - ۱۴:۹
Background image

در فیض‌آباد دو مرکز عرضه و فروش محصولات لبنی ایجاد و تجهیز شد

۱۳ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
به‌منظور توسعه زنجیره ارزش محصولات لبنی، بهبود عرضه محصولات باکیفیت و حمایت از اشتغال‌زایی و توانمندسازی اقتصادی خانواده‌ها، دو مرکز عرضه و فروش محصولات لبنی در شهر. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۳ - ۸:۴۸
Background image

توزیع گاوهای شیرده برای ۵۰ خانواده زلزله‌زده در کنر

۱۳ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
در کنر، روند حمایت از خانواده‌های زلزله‌زده به‌منظور بازسازی زندگی و تقویت معیشت آنان در بخش مالداری ادامه دارد. در ادامه این روند، در چارچوب پروژه «بازسازی زندگی. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۲ - ۱۳:۶
Background image

دیدار رئیس زراعت هرات با هیئت رهبری اتحادیه زعفران افغانستان

۱۲ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
شیخ مولوی فخرالدین نقشبندی رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هرات با هیئت رهبری اتحادیه زعفران افغانستان دیدار و درباره وضعیت کشت و تولید زعفران، فعالیت‌های اتحادیه. . .

BACK TO NEWS