آغاز تطبیق پروژه نصب سیستم آبیاری قطره‌ای در دو ولسوالی بدخشان

mail-admin
چهارشنبه ۱۴۰۴/۹/۱۲ - ۱۱:۲۸
آغاز تطبیق پروژه نصب سیستم آبیاری قطره‌ای در دو ولسوالی بدخشان

۱۲ قوس ۱۴۰۴ هـ.ش
کار ساخت پروژه نصب سیستم آبیاری قطره‌ای در ولسوالی‌های جرم و کشم ولایت بدخشان از سوی ریاست زراعت آبیاری و مالداری این ولایت رسماً آغاز شد. این پروژه به ارزش ۵ میلیون و ۷۵۳ هزار افغانی از طریق پروژه معیشت بدیل وزارت زراعت آبیاری و مالداری تمویل می‌گردد و قرار است در ۱۵۸ قطعه باغ مثمر که هرکدام حدود یک جریب مساحت دارند، سیستم آبیاری قطره‌ای عملی شود.
در محفلی که به مناسبت آغاز پروژه در ریاست زراعت بدخشان برگزار شده بود، مسئولان ریاست، نمایندگان مقام وزارت، دهاقین، ادارات امارتی، موسسات بین‌المللی، شرکت تطبیق‌کننده و رسانه‌ها حضور داشتند. موددوالحق دایم آمر امور زراعتی ریاست زراعت گفت که آبیاری قطره‌ای روشی جدید در این ولایت است و با ترویج آن، دهاقین می‌توانند با هزینه کمتر محصولات بیشتر به دست آورند.
کیکاووس تکساری مدیر عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌ها و مسئول نشرات ریاست زراعت بدخشان اظهار داشت که این پروژه با هدف جلوگیری از روی‌آوردن دهاقین به کشت مواد مخدر و تشویق آنان به باغداری و کشت حلال تطبیق می‌شود. او گفت که برای نخستین‌بار سیستم آبیاری قطره‌ای در ۱۵۸ قطعه باغ مثمر به‌گونه رسمی در بدخشان عملی می‌گردد و امیدوارند این روش در اراضی شنی و ناهموار ولایت نتیجه مطلوب بدهد.
محمد اسماعیل رحیمی مسئول شرکت تطبیق‌کننده بیان کرد که با تطبیق سیستم آبیاری قطره‌ای، بین ۵۰ تا ۶۰ درصد در مصرف آب زراعتی، کود کیمیاوی و نیروی انسانی صرفه‌جویی به‌وجود می‌آید و همچنان رشد گیاهان هرزه کاهش می‌یابد. او افزود که در نظر دارند این روش را به سایر دهاقین نیز آموزش دهند.
از سوی دیگر، دهاقین بدخشان ضمن استقبال از این پروژه گفتند که همه‌ساله به‌دلیل خشک‌سالی‌های پیهم و کاهش آب‌های برف و باران متضرر می‌شوند. آنان از وزارت زراعت آبیاری و مالداری و نهادهای تمویل‌کننده خواستار ایجاد کانال‌های آبیاری از دریای کوکچه و سایر منابع آبی برای دستیابی به آب پایدار شده و تأکید کردند که با فراهم شدن این نوع پروژه‌ها، از کشت مواد مخدر دست برخواهند داشت.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۰ - ۱۳:۹
Background image

توزیع تخم اصلاح شده ماش و وسایل باغچه‌های خانگی در ولسوالی‌های قوش تپه و درزاب ولایت جوزجان

۲۰ حمل ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت جوزجان به منظور ترویج نباتات ماش، سبزیجات و حمایت از دهاقین، برنامه‌های توزیع تخم اصلاح شده ماش همراه با کودهای کیمیاوی و همچنین. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۰ - ۱۳:۶
Background image

نشست هم‌آهنگی وزارت زراعت با موسسات همکار برای برگزاری نمایشگاه محصولات زراعتی و مالداری 

۲۰ حمل ۱۴۰۵ هـ.ش
نشست هم‌آهنگی جهت برگزاری میله دهقان و ۳۴ مین نمایشگاه محصولات زراعتی مالداری میان مسوولان وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، اتاق تولیدات زراعت و مالداری افغانستان و. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۰ - ۱۳:۵
Background image

افزایش بارندگی‌ها نوید سال زراعتی امیدوارکننده در هرات را می‌دهد

۲۰ حمل ۱۴۰۵ هـ.ش
مسئولان ریاست زراعت و مالداری ولایت هرات از افزایش بارندگی‌ها در سال جاری خبر داده و تأکید می‌کنند که این وضعیت می‌تواند سال زراعتی نسبتاً خوبی را برای دهاقین به همراه. . .

بازگشت به خبرها