در پنج سال آینده ۶۲ هزار ُتن جلغوزه به چین صادر می‌شود

content_admin
دوشنبه ۱۳۹۸/۹/۴ - ۱۵:۷
 در پنج سال آینده ۶۲ هزار ُتن جلغوزه به چین صادر می‌شود


۴ قوس ۱۳۹۸
قرارداد صادرات ۶۲ هزار تن جلغوزه افغانستان به چین، پنج‌شنبه هفته گذشته میان شرکت‌های داخلی افغانستان و شرکت‌های چینایی، با هم‌آهنگی معاونیت تخنیکی ریاست عمومی اداره امور ریاست جمهوری، در سفارت افغانستان در بیجینگ، امضا شده است.
حشمت‌الله غفوری، معین آبیاری در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری که روز دوشنبه در یک کنفرانس خبری مشترک در مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت درباره این قرارداد جزییات می‌داد گفت: ارزش مجموعی ۶۲ هزار تن جلغوزه که قرار است در جریان پنج سال آینده به چین صادر شود، ۲.۲ میلیارد دالر امریکایی تخمین شده است.
او هم‌چنان افزود که میان شرکت‌های داخلی و چینایی قرارداد صادرات پسته، بادام و چهارمغز از افغانستان امضا شده است که ارزش مجموعی آن حدود نُه میلیون دالر است.
غفوری تأکید کرد که وزارت زراعت، مصونیت‌های لازم برای جمع‌آوری محصول جلغوزه را برای شرکت‌های چینایی فراهم می‌کند.
بر اساس قرارداد، انتقال جلغوزه از هر ولایت تا بندر حیرتان مسوولیت افغانستان و از حیرتان تا مقصد آن، مسوولیت طرف چینایی خواهد بود. قرار است روند انتقال ۶۲ هزار تن جلغوزه در جریان پنج سال از افغانستان به چین، از بندر حیرتان و از طریق خط آهن صورت گیرد.
عبدالباری صدیقی، معاون اداره خط آهن کشور اطمینان داد که امکانات کافی در استیشن‌های خط آهن مزار - حیرتان برای انتقال محموله‌های جلغوزه وجود دارد.
صدیقی گفت که از آغاز سال روان تا اکنون ۲.۷ میلیون تن انتقالات از بندر حیرتان به مقصد آسیای میانه و چین صورت گرفته است.
قرار است پس از امضای قراردادهای تازه در زمینه‌ی صادرات جلغوزه، پسته و بادام، و آغاز صادرات، تغییر لازم در بیلانس صادرات افغانستان با جمهوری خلق چین به میان بیاید.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۷/۱۴ - ۹:۴
Background image

بررسی وضعیت عواید ریاست زراعت سرپل از سوی هیئت وزارت

۱۳ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
مولوی ضیاءالدین واقف رئیس مالی و حسابی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، همراه با هیئت موظف به‌منظور بررسی همه‌جانبه وضعیت عواید، شناسایی منابع عایداتی، بررسی باقیات. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۵/۷/۱۴ - ۹:۴
Background image

ننګرهار کې د متوازنې پراختیا او اغېزمنو پروژو د تطبیق په موخه د همغږۍ ناسته ترسره شوه

۱۴ تله ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۳ رَبِیعُ الْثاني ۱۴۴۸ هـ.ق
د ننګرهار د کرنې، اوبو لګولو او مالدارۍ  رییس مولوي عبدالستار محمد په مشرۍ، د دې ادارې تر چتر لاندې له همکارو مؤسسو او تمویل کوونکو ادارو. . .

دوشنبه ۱۴۰۵/۷/۱۳ - ۱۴:۹
Background image

در فیض‌آباد دو مرکز عرضه و فروش محصولات لبنی ایجاد و تجهیز شد

۱۳ میزان ۱۴۰۵ هـ.ش
به‌منظور توسعه زنجیره ارزش محصولات لبنی، بهبود عرضه محصولات باکیفیت و حمایت از اشتغال‌زایی و توانمندسازی اقتصادی خانواده‌ها، دو مرکز عرضه و فروش محصولات لبنی در شهر. . .

BACK TO NEWS