یک قرن استقلال و امید به آینده‌ی توسعه‌یافته

content_admin
یک قرن استقلال و امید به آینده‌ی توسعه‌یافته



عمر استقلال افغانستان در ۲۸ اسد امسال به یک قرن می‌رسد. افغانستان پس از ۲۸ اسد، ۱۰۰ ساله‌گی استقلالش را سپری می‌کند. به افتخار از یک قرنی شدن استقلال و با تمجید از نکوکاری‌های شاه‌امان‌الله خان غازی، برنامه‌های زیادی از سوی حکومت افغانستان راه‌اندازی شد. از این میان، یکی از وزارت‌خانه‌ها وزارت زراعت است که با راه‌اندازی نمایشگاه محصولات زراعتی، به احترام ۱۰۰ ساله‌گی استقلال کشور به پا ایستاده است. در سال‌های گذشته وزارت زراعت تنها نمایشگاه‌های زراعتی بهاری و تابستانی را راه‌اندازی می‌کرد، اما امسال به پاس یک قرنی شدن استقلال کشور، با مژده‌های نیک در زمینه‌ی توسعه، با راه‌اندازی اولین نمایشگاه تابستانی به استقبال ۲۸ اسد ۱۳۹۸ می‌رود.
مشاوریت ارشد مطبوعاتی مقام و ریاست اطلاعات و ارتباط عامه‌ی وزارت زراعت نیز به منظور پاس‌داشت از استقلال افغانستان، شماره‌ای از سری نشرات هفته‌نامه‌ی دهقان را به این مناسبت فرخنده و نیک، ویژه ساخته است.
از آن‌جایی که اساس و تقویت‌کننده‌ی استقلال سیاسی، استقلال اقتصادی است و زراعت اساس اقتصاد افغانستان را شکل می‌دهد، ما در این شماره‌ی هفته‌نامه، کوشیده‌ایم که مواردی از کارکردها را مژده‌هایی از خودکفایی را می‌آورند، نشر کنیم. به همین مناسبت، کوشیده‌ایم تا خبرهایی از رشد و جلوه‌هایی از خودکفایی و توسعه را در این شماره نشر کنیم.
آرزوی شاه‌امان‌الله خان، افغانستانی توسعه‌یافته، مستقل و آزاد بود. به همین خاطر بود که به بنیان‌گذاری مکتب‌های اختصاصی روی آورد و تلاش کرد در هر بخش، از جمله زراعت، آینده‌گان آموزش ببینند و در آینده خدمت‌گزار باشند.
دولت افغانستان در پنج سال گذشته به شدت روی ساخت زیربناهای اقتصادی و وزارت زراعت روی زیربناهای زراعتی کار کرده است. از این میان، نزدیک‌شدن به خودکفایی در سکتورهای گوناگون، افزایش حاصلات زراعتی و مهار زیان‌های ناشی از خشک‌سالی پار، از دست‌آوردهای مهم وزارت زراعت است.
در سال روان ظرفیت‌ها و زمینه‌هایی که برای شاغلان سکتور زراعت فراهم شده بود، باعث شده است که دست‌آوردهای بیش‌تری داشته باشیم و حداقل در بخش غله‌جات با کاهش واردات و بهبود بیلانس تجارتی در این بخش مواجه شویم.
ما به این باوریم که افغانستانی دارای منابع اقتصادی و در نهایت تمویل‌کننده‌ی خود، می‌تواند ظرفیت‌های بالاتری برای حفاظت از استقلال سیاسی‌اش داشته باشد و بتواند در آینده بدون همکاری مالی منابع بیرونی به رشد و توسعه‌اش ادامه بدهد.
در دوران حکومت کنونی، درآمدها دوبرابر شد، اگر این وضعیت با تلاش بیش‌تر ادامه یابد، باعث خواهد شد که افغانستان بتواند تا چند سال دیگر با تکرار این افزایش، فی‌صدی کلانی از بودجه‌اش را خودش تمویل کند.
تلاش ما در بخش زراعت، این است که قرن جدیدی از استقلال کشورمان را با امیدهای کلان برای رشد زراعت و تقویت اقتصاد ملی آغاز کنیم و آهسته‌آهسته دیگر بار دوش همکاران جهانی خویش نباشیم.