قرارداد احداث دو فابریکه پروسس جلغوزه و کشمش‌پاکی توسط وزارت زراعت امضا شد

mail-admin
سه‌شنبه ۱۴۰۰/۲/۱۴ - ۱۲:۲۹
د کرنې وزارت له خوا د ځنغوزیو او د ممیزو د پروسس د فابریکو د جوړولو تړونونه لاسلیک شول

۱۴ثور ۱۴۰۰
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، قرارداد تاسیس دو فابریکه پروسس جلغوزه در ولایت خوست و کشمش‌پاکی در ولایت کابل را با دو شرکت زراعتی به امضا رساند.
این قراردادها امروز توسط داکتر انوارالحق احدی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری با حاجی سردارآقا رییس شرکت «مرید فایق» و شهزاده زدران رییس شرکت «رحمانی زدران»، در وزارت زراعت به امضا رسید.
برمبنای این قراردادها، با سرمایه‌گذاری مشترک پروژه سکتوری انکشاف زنجیره ارزشی باغداری، HVCDSP، مربوط به وزارت زراعت و شرکت مرید فایق، با هزینه ۳.۲ میلیون دالر یک فابریکه کشمش‌پاکی در کابل احداث خواهد شد. وزارت زراعت از طریق پروژه انکشاف زنجیره ارزشی باغداری، مبلغ یک میلیون دالر برای احداث فابریکه کشمش‌پاکی کمک بلاعوض می‌کند. پروژه HVCDSP توسط بانک انکشاف آسیایی، ADB، تمویل می‌شود.
هم‌چنین برای تاسیس یک فابریکه پروسس جلغوزه سیاه در ولایت خوست نیز، از سوی وزارت زراعت و شرکت زراعتی «رحمانی زدران»، مبلغ ۳۶۰هزار دالر سرمایه‌گذاری می‌شود. سهم وزارت زراعت در تامین این مبلغ ۱۸۰هزار دالر است. این مبلغ نیز توسط پروژه انکشاف زنجیره ارزشی باغداری به حمایت مالی بانک انکشاف آسیایی تامین می‌شود.
داکتر انوارالحق احدی وزیر زراعت، آبیاری و مالداری، با امضای این قراردادها گفت که افغانستان در گذشته از مهم‌ترین صادرکنندگان کشمش در جهان به شمار می‌رفت و دولت تلاش دارد تا این جایگاه را دوباره به‌دست بیاورد. آقای احدی افزود که در بخش تولید و صادرات جلغوزه نیز گام‌های خوبی برداشته شده اما این گام‌ها در این زمینه تاکنون ابتدایی است.
وزیر زراعت تاکید کرد که در افزایش تولید و صادرات، سکتور خصوصی نقش و مسوولیت زیاد دارد. او هم‌چنین گفت که سرمایه‌گذاری مشترک دولت و سکتور خصوصی، مهم‌ترین مشوقی برای سرمایه‌گذار است. آقای احدی می‌گوید که موثریت این‌گونه سرمایه‌گذاری‌ها نیز زیاد است.
هم‌چنین آرتور اندریسیاک معاون بانک انکشاف آسیایی در افغانستان که به صورت آنلاین در مراسم امضای این قراردادها حضور داشت، گفت که توجه بهبود زراعت، مهم‌ترین راه بهبود وضعیت اقتصادی در افغانستان است. او گفت که اکثریت شهروندان این کشور از طریق فعالیت‌های زراعتی اقتصاد خود را پیش می‌برند.
آقای اندریسیاک تاکید که ADB طی سال‌های اخیر از مهم‌ترین کمک‌کنندگان در عرصه‌ی زراعت بوده و کمک‌های این بانک در بخش زراعت به ۹۰۰ میلیون دالر رسیده است.
در همین‌حال، حاجی سردارآقا رییس شرکت «مرید فایق»، می‌گوید که به همکاری وزارت زراعت یک فابریکه کشمش‌پاکی با معیار‌های بین‌المللی در کابل ساخته شود.
هم‌چنین شهزاده زدران رییس شرکت زراعتی «رحمانی زدران» نیز، گفت که با تاسیس فابریکه پروسس جلغوزه در خوست، قیمت این محصول افزایش یافته و بهبود وضعیت اقتصادی باغداران کمک می‌کند.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۴/۶/۱۳ - ۱۱:۲۸
Background image

جلسه سکتوری زراعت و انکشاف دهات در کابل برگزار شد

۱۳ سنبله ۱۴۰۴ هـ.ش 
جلسه ماهوار سکتور زراعت و انکشاف دهات در تالار ریاست زراعت، آبیاری و مالداری کابل با حضور نمایندگان ریاست احیا و انکشاف دهات، دفتر یونما، سازمان غذا و زراعت ملل متحد. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۶/۱۳ - ۱۱:۲۶
Background image

سفر رئیس زراعت فاریاب به ولسوالی خواجه سبزپوش

۱۳ سنبله ۱۴۰۴ هـ.ش
مولوی جان‌مراد وقار رئیس زراعت، آبیاری و مالداری فاریاب در رأس یک هیئت رسمی به ولسوالی خواجه سبزپوش سفر کرد.
او در جریان این سفر با علما، محاسن‌سفیدان، متنفذین،. . .

پنجشنبه ۱۴۰۴/۶/۱۳ - ۱۱:۲۵
Background image

بازدید هیئت وزارت زراعت افغانستان از  فابریکه تولید روغن آفتاب‌پرست در ترکیه

۱۳ سنبله ۱۴۰۴ هـ.ش
هیئتی از وزارت زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان به رهبری مولوی صدراعظم عثمانی معین زراعت و مالداری، در جریان سفر به کشور ترکیه، با رهبری فابریکه تولید. . .

بازگشت به خبرها