حاصلات گندم امسال به بیش از ۵.۱ میلیون تن رسید

mail-admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۶/۳۰ - ۱۵:۲۵
حاصلات گندم امسال به بیش از ۵.۱ میلیون تن رسید

سروی مشترک وزارت زراعت و اداره‌ی ملی احصائیه:
حاصلات گندم امسال به بیش از ۵.۱ میلیون تن رسید

۳۰ سنبله ۱۳۹۹

نتایج یک سروی مشترک وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و اداره‌ی ملی احصائیه و معلومات حاکی از آن است که در سال روان، حاصلات گندم به ۵.۱ میلیون متریک تن رسیده است.
اکبر رستمی رییس اطلاعات، ارتباط عامه و سخنگوی وزارت زراعت می‌گوید که از میان مجموع حاصلات، ۴.۰۳ میلیون متریک تن گندم از کشت‌های آبی و ۱.۱۵ میلیون متریک تن گندم از کشت‌زارهای للمی به دست آمده است. این سروی در ۳۰ ولایت، ۱۷۷ ولسوالی و ۸۸۵ روستا صورت گرفته است.
آقای رستمی می‌گوید که سال گذشته و طبق سروی مشترک وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، و اداره‌ی ملی احصائیه و معلومات، میزان تولید گندم حدود ۴.۹ میلیون تُن بود که حاصلات امسال، افزایش بیش از ۲۰۰ هزار متریک تنی را نشان می‌دهد.
دلیل افزایش میزان تولید مجموعی گندم در سال روان نسبت به سال گذشته، افزایش ساحات کشت و بیش‌ترشدن تولید در مزارع للمی بوده است.
کشت‌زارهای آبی گندم در سال روان به ۱.۶۱ میلیون هکتار و مزارع للمی گندم به ۱.۰۵ میلیون هکتار افزایش یافته است.
تخار، هرات، قندهار، هلمند، کندز و غزنی به ترتیب بیش‌ترین میزان گندم را در سال روان تولید کرده‌اند. هم‌چنان پنجشیر، نورستان، غور، پکتیا، نیمروز و کاپیسا، به ترتیب، کم‌ترین تولید گندم را داشته‌اند.
بر اساس آخرین سروی، افغانستان ۷.۳ میلیون هکتار زمین زراعتی آبی و للمی دارد که از این میان، ۳.۴ میلیون هکتار آن تحت کشت قرار می‌گیرد. از جمع زمین‌های قابل کشت، ۲.۳ میلیون هکتار آن آبی است و حدود یک میلیون آن به صورت للمی کشت می‌شود.
نیاز گندم جمعیت ۳۲.۹ میلیونی فعلی افغانستان امسال ۶.۴۹ متریک تُن است.
قابل یادآوری است که این سروی، با استفاده از تکنولوژی «ریموت سینسنگ» و سیستم معلومات جغرافیایی و با رویت تصاویر ماهواره‌ای «sentinel» که دارای دقت ۱۰ متر می‌باشد، صورت گرفته است.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۴/۴/۲۲ - ۱۵:۵۴
Background image

افزایش ۱۰ درصدی حاصلات بادنجان رومی در بغلان 

۲۲ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
مسئولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بغلان می‌گویند که امسال حاصلات بادنجان رومی در این ولایت نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است.
براساس معلومات ارائه. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۴/۲۲ - ۱۵:۳۰
Background image

وزیر زراعت با مسئولان ریاست زراعت کندهار نشست هماهنگی برگزار کرد

۲۲ چنګاښ ۱۴۰۴ هـ.ش
۱۷ محرم‌الحرام ۱۴۴۷ هـ.ق
مولوی عطاءالله عمری، وزیر زراعت، آبیاری و مالداری در جریان سفرش به ولایت کندهار، با مسئولان ریاست زراعت این ولایت در تالار ریاست زراعت کندهار. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۴/۲۲ - ۹:۵۱
Background image

سفر هیئت وزارت زراعت به ولایت کندز جهت بررسی روند خریداری گندم مازاد دهاقین

هیئتی از وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به منظور بررسی و نظارت از روند خریداری و انتقال گندم مازاد دهاقین به ولایت کندز سفر نموده و در جلسه‌ای با رئیس زراعت این ولایت، روی هماهنگی و. . .

BACK TO NEWS