در پنج سال اخیر، پنج‌هزار جریب باغ جدید در کاپیسا ساخته شده است

mail-admin
پنجشنبه ۱۳۹۹/۵/۳۰ - ۹:۳۰
در پنج سال اخیر، پنج‌هزار جریب باغ جدید در کاپیسا ساخته شده است
 
۳۰ اسد ۱۳۹۹
ریاست زراعت،‌ آبیاری و مالداری ولایت کاپیسا، می‌گوید که در پنج سال اخیر، پنج‌هزار جریب باغ جدید در این ولایت ساخته شده است.
همایون حبیب رییس اداره زراعت کاپیسا، گفت که بخشی از این باغ‌ها سیب متراکم است. او افزود که حاصلات سیب کاپیسا سالانه به بیش از هشت‌هزار و ۸۹۸ متریک تُن می‌رسد.
هم‌چنین عبدالکریم کریمی مسوول برنامه‌ی ملی باغداری و مالداری در ولسوالی حصه‌ دوم کوهستان کاپیسا، می‌گوید که از سال ۲۰۱۳ به این طرف، ۶۷۵ جریب باغ مختلف به شمول باغ‌های متراکم سیب تنها در این ولسوالی ساخته شده است. به گفته‌ی او، مفیدیتی که باغ‌های متراکم سیب دارد این است که وقت‌تر به ثمر می‌رسد و به قیمت مناسب در وقت مناسب به فروش می‌رسد.
در یک جریب باغ متراکم سیب، ۴۵۰ نهال غرس می‌شود و معمولاً محصولات این باغ‌ها در ماه اسد پخته و ثمر می‌دهد.
در همین‌حال، باغدارانی که برای‌شان باغ‌های متراکم ساخته شده است، از محصولات آن ابراز خرسندی می‌کنند.
رحم‌خدا یک دهقان در قریه «قزاق» حصه دوم کوهستان که پنج سال قبل از سوی وزارت زراعت برایش یک جریب باغ متراکم سیب در زمین اجاره‌ای ساخته شد، می‌گوید که امسال ۴۰۰ هزار افغانی از فروش حاصلات باغش به دست خواهد آورد. رحم‌‌خدا نیمی از محصولاتش را به مالک زمین می‌پردازد.
این دهقان تاکید دارد که حاصلات باغ‌های متراکم چهار برابر بیش‌تر از باغ‌هایی که به شکل سنتی است، می‌باشد.

تازه ترین اخبار

شنبه ۱۴۰۴/۳/۳۱ - ۱۵:۳۶
Background image

توزیع کندوهای نگهداری غله و آرد برای دهاقین ولسوالی سیاگرد ولایت پروان

۳۱ جوزا ۱۴۰۴ هـ.ش
به دستور رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پروان، در ولسوالی سیاگرد، ۱۷۸ کندو برای نگهداری غله و آرد گندم بین دهاقین این ولسوالی توزیع شد.
این اقدام در پی توزیع ۱. . .

شنبه ۱۴۰۴/۳/۳۱ - ۱۵:۳۶
Background image

توزیع تخم بذری جواری و کودهای کیمیاوی برای دهاقین در ولایت پروان

۳۱ جوزا ۱۴۰۴ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پروان به هدف بلند بردن سطح تولیدات زراعتی و ترویج کشت قطاری، برای ۳۰ تن از دهاقین قطعات نمایشی جواری در ولسوالی‌های بگرام، جبل. . .

شنبه ۱۴۰۴/۳/۳۱ - ۱۴:۱۸
Background image

وزیر زراعت افغانستان با معین وزارت انرژی روسیه دیدار کرد

 

۳۱ جوزا ۱۴۰۴ هـ.ش
مولوی عطاءالله عمری، وزیر زراعت افغانستان، به همراه هیئتی در حاشیه کنفرانس اقتصادی ۲۰۲۵ روسیه با معین وزارت انرژی این کشور و شماری از مسئولان آن اداره دیدار و گفت. . .

BACK TO NEWS