پر شدن چکدم‌ها در ننگرهار؛ نتایج امیدبخش برنامه مدیریت آب برای دهاقین

mail-admin
پنجشنبه ۱۴۰۵/۱/۲۰ - ۱۰:۳۰
ننګرهار کې د چکډېمونو ډکېدل؛ د کرنې وزارت د اوبو مدیریت پروګرام د بزګرانو لپاره هیله بښونکي پایلې

۲۰ حمل ۱۴۰۵ هـ.ش
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در سال‌های اخیر به‌منظور مدیریت آب، کاهش اثرات خشکسالی و تقویت تولیدات زراعتی در سطح کشور، توجه ویژه‌ای به اعمار چکدم‌ها داشته است. در همین چارچوب، در کنار ننگرهار، در شماری از ولایت‌های دیگر نیز ده‌ها چک‌دم اعمار گردیده که در ذخیره آب، بلند رفتن سطح آب‌های زیرزمینی و آبیاری زمین‌های زراعتی نتایج مؤثری به همراه داشته است.
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ننگرهار می‌گوید که چکدمهای اعمارشده در ولسوالی‌های مختلف این ولایت، در پی بارندگی‌های اخیر از آب پر شده‌اند که این امر یک پیشرفت مهم و امیدبخش در راستای کاهش خشکسالی و افزایش آب‌های زیرزمینی به‌شمار می‌رود.
این چکدم‌ها با حمایت امارت اسلامی و موسسات همکار و تحت چتر ریاست زراعت ننگرهار اعمار گردیده و اکنون با ذخیره آب‌های بارانی، نقش عملی در مدیریت آب در این مناطق ایفا می‌کنند.
براساس معلومات کارمندان ترویجی ولسوالی‌ها، چکدم‌ها در تمامی ولسوالی‌های ننگرهار از آب پر شده که این امر افزون بر بلند رفتن سطح آب‌های زیرزمینی، باعث آبیاری بهتر زمین‌های زراعتی و افزایش حاصلات خواهد شد.
قابل ذکر است که در ۲۲ ولسوالی ننگرهار، در سال‌های گذشته به‌منظور مبارزه با خشکسالی و با توجه ویژه رهبری امارت اسلامی، شمار زیادی چکدم اعمار شده است. هرچند بارندگی‌ها و سیلاب‌های اخیر در برخی مناطق خسارات مالی و جانی نیز به همراه داشته، اما دهاقین از ذخیره آب در چکدمها ابراز رضایت نموده و این پروژه‌ها را برای تقویت حاصلات و احیای آب‌های زیرزمینی بسیار مهم و باارزش می‌دانند.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری تأکید می‌کند که در کنار ننگرهار، در سایر ولایت‌های کشور نیز پروژه‌های مشابه مدیریت آب تطبیق شده و این روند به‌منظور توسعه پایدار زراعت و مقابله با تغییرات اقلیمی ادامه خواهد یافت.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۸ - ۱۱:۴۹
Background image

بر تسریع روند تطبیق پروژه‌های انکشافی وزارت زراعت تأکید شد

۲۸ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
جلسه‌ای به منظور تسریع روند تطبیق پروژه‌های انکشافی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به ریاست مولوی نورالدین عمیر، معین مالی و اداری این وزارت، برگزار شد.
در این نشست،. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۸ - ۹:۵۷
Background image

در مرکز شهرنه پکتیکا، ماشین‌های خشک‌کن میوه و سبزیجات برای ده‌ها دهقان توزیع شد

۲۸ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
۲ محرم الحرام ۱۴۴۸ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پکتیکا با حمایت مالی سازمان خوراک و زراعت ملل متحد و همکاری تخنیکی مؤسسه اکشن‌اید، روند توزیع ماشین‌های خشک. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۳/۲۸ - ۹:۳۲
Background image

پروژه بدیل کشت کوکنار به ارزش ۱.۳ میلیون دالر در کندهار تکمیل شد؛ هزاران دهقان و مالدار تحت پوشش قرار گرفتند

۲۸ جوزا ۱۴۰۵ هـ.ش
۲ مُحَرَّمُ الحَرام ۱۴۴۸ هـ.ق
پروژه دوساله توسعه بدیل کشت کوکنار و حمایت از دهقانان و مالداران به ارزش ۱.۳ میلیون دالر امریکایی در چهار ولسوالی ولایت کندهار با موفقیت. . .

بازگشت به خبرها