حاصلات گلپی در بلخ، بیش از هفت هزار تُن

content_admin
شنبه ۱۳۹۸/۸/۴ - ۱۴:۲۶
 حاصلات گلپی در بلخ، بیش از هفت هزار تُن

در سال جاری از ۵۱۳ هکتار زمین در سراسر ولایت بلخ، گلپی کشت شده بود که بیش از هفت هزار و ۶۹۵ تن گلپی از از این مزارع، به دست آمده است. با این حساب، حد اوسط از یک هکتار زمین، ۱۵ تا ۲۰ تن حاصل‌ به دست آمده است.
ولسوالی‌های شولگره، بلخ، نهرشاهی، دهدادی، و چهاربولک بیش‌ترین کشت‌زارهای گلپی را دارد.
محمدسالم ساعی رییس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ از افزایش میزان حاصلات گلپی در سال روان سخن می‌گوید: «امسال به خاطر دسترسی به آب، سطح کشت و حاصلات گلپی افزایش یافته، دهقانان از فروش آن مفاد بلند اقتصادی دارند.»
رییس زراعت بلخ افزود: «مارکیت مناسب برای فروش وجود دارد و گلپی حاصل شده افزون بر مارکیت این ولایت، به ولایات جوزجان، فاریاب و سمنگان و سایر ولایات انتقال داده و به قیمت خوبی فروخته می‌شود.
عبدالصبور یک تن از دهقانان ولسوالی دهدادی در این باره چنین گفت: «امسال حاصلات گلپی زیاد شده و بازار فروش هم خوب است، آب امسال زیاد بود و حاصلات نیز بیش‌تر شده است.»
گلپی در اوایل به شکل نمونه‌ای در بلخ کشت می‌شد، اما در پی تلاش‌های وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و توزیع وسایل زراعتی به دهقانان، کشت آن بیش‌تر شده و حاصلات آن افزایش یافته است.
گلپی از سبزیجات باارزشی است که در ولایت بلخ به پیمانه‌ی زیاد کشت می‌شود.

تازه ترین اخبار

یکشنبه ۱۴۰۵/۸/۳ - ۱۴:۳۴
Background image

تأکید معین زراعت و مالداری بر خودکفایی در سکتور مرغداری

۳ عقرب ۱۴۰۵ هـ.ش

مولوی صدراعظم عثمانی معین زراعت و مالداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در دیدار با فارم‌داران و تاجران سکتور مرغداری بر افزایش تولید تخم‌مرغ، گوشت مرغ، دانه و چوچه. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۸/۳ - ۱۴:۳۰
Background image

آغاز سروی ساحات مالدارنشین برای شناسایی محل‌های مناسب ایجاد ذخایر آب در ولسوالی شولگره بلخ

۳ عقرب ۱۴۰۵ هـ.ش

سروی ابتدایی ساحات مالدارنشین به‌منظور شناسایی محل‌های مناسب برای ایجاد ذخایر آب در ولسوالی شولگره ولایت بلخ با هماهنگی مدیریت عمومی زراعت این ولسوالی آغاز شد.

این. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۸/۳ - ۱۴:۲۷
Background image

آغاز روند توزیع تخم بذری گندم اصلاح‌شده و کودهای کیمیاوی برای دهقانان ولایت دایکندی

۳ عقرب ۱۴۰۵ هـ.ش

روند توزیع تخم بذری گندم اصلاح‌شده و کودهای کیمیاوی سیاه و سفید برای حمایت از دهقانان ولایت دایکندی آغاز شد. این روند در نخستین مرحله در ولسوالی پاتو آغاز شده و قرار. . .

BACK TO NEWS