گل‌خانه‌هایی که دو برابر کوکنار حاصل می‌دهد

mail-admin
یکشنبه ۱۳۹۹/۳/۲۵ - ۱۲:۳۷
گل‌خانه‌هایی که دو برابر کوکنار حاصل می‌دهد


۲۵ جوزای ۱۳۹۹
گل‌خانه‌هایی که از طریق یکی از پروژه‌های وزارت زراعت (پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی CBARD) در ولسوالی خاک‌سفید ولایت فراه ساخته شده‌، حاصلات آن نزدیک به دو برابر از حاصلات کوکنار می‌رسد.
پیش از این،‌۷۱ گل‌خانه‌ی بزرگ و ۴۸ گل‌خانه‌ی کوچک برای زنان و مردان زراعت‌پیشه در این ولسوالی توسط پروژه رشد زراعت و انکشاف روستایی به منظور برداشت حاصل بیش‌تر از زمین کم، ساخته شده بود که اکنون میزان حاصل این گل‌خانه‌ها دو برابرِ درآمد کشت کوکنار شده است.
نورمحمد یک تن از مستفیدشونده‌گان این گل‌خانه‌ها می‌گوید که قبلاً از هر جریب زمین حدود چهار کیلو گرام کوکنار به دست می‌آورد، اما حالا از یک گل‌خانه ۴۰۰ مترمربعی خود تنها در فصل بهار دو هزار و ۶۴۰ کیلو گرام بادنجان رومی برداشته است. او می‌افزاید که در شش ماه، از فروش محصولات گل‌خانه‌اش ۶۶هزار افغانی به دست آورده است. او در نظر دارد تا در فصل دوم، بادرنگ کشت کند.
عبدالغفار دیگر مستفیدشونده در قریه «کرغند» ولسوالی خاک‌سفید، می‌گوید که کشت کوکنار تاثیرات بدی روی اعضای خانواده‌اش گذاشته است. او که از کشت کوکنار دست برداشته، امسال از ۴۰۰ مترمربع گل‌خانه خود چهار هزار و ۵۰۰ کیلو گرام حاصل گرفته و در شش ماه، ۹۰هزار افغانی درآمد کرده است.
احداث گل‌خانه‌ها در ولسوالی خاک‌سفید، فرصت کاری برای زنان نیز خلق کرده است.
بی‌بی‌گل نوه‌خان، زنی ۳۵ ساله در قریه «غورچی» ولسوالی خاک‌سفید است که اکنون در پنج جریب زمینش، به جای کشت کوکنار سبزیجات کشت می‌کند. او صاحب یک گل‌خانه به مساحت ۶۰ مترمربع است و در فصل اول امسال، بامیه کشت کرده بود. او می‌گوید که در این فصل هشت‌هزار افغانی عاید کرده و در فصل دوم، کدو، پالک، بادنجان سیاه و مرچ می‌کارد.

خبرهای تازه

پنجشنبه ۱۴۰۵/۵/۱۵ - ۱۲:۵۲
Background image

کمپاین تطبیق دواهای ضد کرم برای هزاران رأس مواشی در ننگرهار آغاز شد

۱۵ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۲ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۸ هـ.ق
با هماهنگی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت ننگرهار، با حمایت تخنیکی کمیته هالند برای افغانستان و تمویل مالی صندوق بین‌المللی انکشاف. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۵/۱۵ - ۱۲:۴۸
Background image

معین مالی و اداری وزارت زراعت از ریاست زراعت ولایت اروزگان بازدید کرد

۱۵ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
مولوی نورالدین عمیر معین مالی و اداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در جریان سفر کاری خود به ولایت اروزگان از ریاست زراعت، آبیاری و مالداری این ولایت بازدید کرده و. . .

پنجشنبه ۱۴۰۵/۵/۱۵ - ۱۲:۴۵
Background image

رئیس زراعت پکتیا با مسئولان سازمان خوراک و زراعت ملل متحد دیدار کرد

۱۵ اسد ۱۴۰۵ هـ.ش
۲۲ صَفَر المُظَفَّر ۱۴۴۸ هـ.ق
در مقام ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پکتیا، نشست هماهنگی میان مولوی سید امین هاشمی، رئیس این ریاست، و انجینر بسم‌الله بسمل، مسئول. . .

بازگشت به خبرها