کار ساخت سردخانه‌های سیب در بامیان ۴۰ درصد به پیش رفته است

mail-admin
چهارشنبه ۱۳۹۹/۵/۲۹ - ۲۱:۱۹
کار ساخت سردخانه‌های سیب در بامیان ۴۰ درصد به پیش رفته است
۲۹ اسد ۱۳۹۹
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بامیان، می‌گوید که کار ساخت سردخانه‌های جدید سیب در این ولایت، نزدیک به ۴۰ درصد به پیش رفته است.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، با راه‌اندازی پروژه‌های جدید زراعتی از طریق برنامه مدیریت محصولات زراعتی در دوره‌ی کرونا، کار ساخت ۱۰ سردخانه سیب را نیز در ولایت بامیان آغاز کرد. هر یک از این سردخانه‌ها با ظرفیت نگهداری ۲۵ متریک تُن میوه‌ تازه ساخته می‌شود.
در همین حال، حاجی یوسف مبارز یک باغدار در ولسوالی یکاولنگ که نزدیک به ۱۰ جریب باغ سیب به همکاری پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت ساخته، یک تن از مستفیدشونده‌گان سردخانه‌های جدید در بامیان است. او می‌گوید: «در اوایل کارهای ساخت باغ را به هزینه خودم می‌کردم و کوشش داشتم که با استفاده از تجارب شخصی که از کشور ناروی داشتم، کوشش می‌کردم که کارهای معیاری صورت بگیرد. همین کارهای ابتدایی من باعث شد تا وزارت زراعت از طریق پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری متوجه شد که با من همکار باشد. بخشی از باغ را «NHLP» اعمار کرد و در ضمن ۱۶۰ نهال ناک را بخش ترویج وزارت زراعت به من داد. همین‌ کارها سبب شد که وزارت زراعت یک سردخانه سیب هم برایم بسازد.»
هم‌چنین سید یعقوب نجات، یک کارگر که مصروف ساخت یکی از سردخانه‌های سیب در بامیان است، می‌گوید که راه‌اندازی پروژه‌های جدید باعث ایجاد فرصت‌های کاری شده است.
با این حال، عبدالوهاب محمدی رییس اداره زراعت بامیان، می‌گوید که طی سال‌های اخیر بیش‌تر از شش‌هزار جریب باغ جدید در بامیان ساخته شده است. او گفت: «وزارت زراعت در طی چهار سال اخیر بیش‌تر از شش‌هزار جریب باغ جدید را در سطح ولایت بامیان ساخته است که گامی بسیار مهم در ترویج باغداری و ترویج پرورش و تولید میوه در این ولایت است.»
قبل از این تنها ولسوالی‌های کهمرد و سیغان بامیان، باغ‌های میوه وجود داشت، اما طی سال‌های اخیر فعالیت باغداری در سطح بامیان گسترش یافته است.

خبرهای تازه

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۱۳:۲۶
Background image

توزیع مساعدت نقدی برای مهاجرین در ولسوالی کشنده ولایت بلخ

۲۰ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
برای ۳۰۰ تن از افراد نیازمند در ولسوالی کشنده ولایت بلخ از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ در همکاری موسسات همکار مساعدت نقدی صورت گرفت.
این برنامه از سوی. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۱۳:۲۵
Background image

رئیس زراعت کندز با مسئول مؤسسه توانمندسازی اجتماعی افغانستان دیدار کرد

۲۰ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
۲۲ رمضان المبارک ۱۴۴۷ هـ.ق
مولوی نیاز محمد عابد، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندز، در دفتر کار خود با عبدالبصیر وهاج، مسئول مؤسسه توانمندسازی اجتماعی افغانستان. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲۰ - ۱۲:۴۶
Background image

کمپاین نهال‌شانی در ولسوالی‌های زیباک، بهارک و وردوج ولایت بدخشان

۱۸ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
کمپاین نهال‌شانی با غرس هزار اصله نهال مثمر شامل چهارمغز، سیب، توت و زردآلو در ولسوالی زیباک ولایت بدخشان برگزار شد. این برنامه تحت پروژه تغییر اقلیم با حمایت مالی. . .

بازگشت به خبرها