نیمروز، می‌تواند گهواره‌ی خرمای افغانستان باشد

mail-admin
شنبه ۱۳۹۸/۷/۲۷ - ۱۴:۲۸
/Ministry.Of.Agriculture.Afghanistan/photos/a.1121398224551443/2775342459157003/?type=3&eid=ARBpFgNk6MkN4zs0K5sl_Ddu31ars3JpF_7aadDwEMtH9ZsPPHHYytwf_ZgI-r6kgALHeik7fm02hbTg&size=490%2C1008&fbid=2775342459157003&source=13&player_origin=pages&__xts__%5B0%5D=68.ARCbu0GGrxSrywi0pONxyixNzkJEjCl5IH5htVQPq-5xO6veWXHKwzWx-PjjEzJe9rPYES8eY-tR9_BkIa5ZMrDaUa8h7JyRns12M5x0jewKMsux1cW2UitgEvmLAuOxyjUrG30MsfK-Hi2lbcE8yONZFyfbCxAX8EMsGIC8aRwOLsgw4Jb-BDX-D3GL2tC7dghUflj-wjRVs3lefT58l5SLvkMaTIRYx5pzpFO4dIUYDzIO8PVwyy6ko3YH1

نیمروز، می‌تواند گهواره‌ی خرمای افغانستان باشد
آیا می‌دانید گرده‌افشانی در درختان خرما چطور صورت می‌گرد؟
۲۷ میزان ۱۳۹۸
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت نیمروز می‌گوید که نخلستان‌های خرما در این ولایت، «بهترین نتیجه» را می‌دهد و دهقانانی که در پرورش این نخل‌ها مشکل دارند، به این ریاست مراجعه کنند و مشکلات‌شان را حل کنند.

محمداکبر شریفی، رییس زراعت ولایت نیمروز می‌گوید: «خرما درختی است که خودش نمی‌تواند خودش را القاح کند، باید در موقع گل کردن، گرده درخت خرمای نر را از یک قسمت خوشه‌ی آن قطع کنید و در بین خوشه باز نشده‌ی خرمای ماده بگذارید و بعداً خوشه درخت ماده را که یک قسمت از خوشه‌ی تر در بین آن جابه‌جا شده توسط، برگ‌هایش بسته کنید تا بدین صورت گرده افشانی صورت گیرد و درخت خرما بارور گردد.»

آقای شریفی می‌گوید که یک راه دیگر این است که گرده‌ی خرمای نر را از بازار خریده و هنگامی خرما ماده گل می‌کند، پیش از شکفتن و باز شدن، حلقه‌ی خوشه گرده را بالای خوشه بریزیم؛ باید علاوه کنیم که گرده‌ای که می‌افزاییم، به هیچ صورت فاسد نمی‌شود.»

رییس زراعت نیمروز گفت که اگر در باغ، بر علاوه درخت‌های ماده‌ی خرما، درخت نر خرما باید داشته باشیم و درخت نر در موقعیت مناسب موقعیت داشته باشد، توسط باد، حشرات و پرنده‌گان نیز عمل القاح صورت می‌گیرد، اما اگر به صورت دستی گرده افشانی کنیم بهتر است.»

هم‌چنان باید گفت که استاد جمعه خان که یک باغدار مبتکر و با استعداد ولایت نیمروز است، در باغچه‌اش خرما پرورش داده که خوشه‌های بزرگی از آن تولید شده است. هر گاه در مورد گرده‌افشانی خرما و یا طرز گرفتن گرده، باغداران مشکل داشته باشند لطفاً به ریاست زراعت مراجعه کنند، تا راه‌نمایی‌های لازم برای‌شان داده شود.

رییس زراعت نیمروز می‌گوید: «دهقانان، مالداران باغداران پیش‌قدم مانند استاد جمعه خان و امثال‌شان افتخار جامعه زراعت ولایت نیمروز اند؛ زراعت نیمروز از تجارب آنان که الگو هستند، دست‌آوردهای زیاد در عرصه ساخت باغ‌های عناب، نارنج و کشت انواع سبزیجات به دست آورده است.»

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۴/۹/۲ - ۱۵:۶
Background image

جلسه آموزشی و آگاهی‌دهی برای مسئولان فارم‌های مرغداری در بادغیس برگزار شد

۲ قوس ۱۴۰۴ هـ.ش
۲ جُمادی‌الثانی ۱۴۴۷ هـ.ق
جلسه آموزشی و آگاهی‌دهی برای مسئولان فارم‌های مرغداری، به هدف ایجاد هماهنگی و ارتقای ظرفیت در بخش مرغداری، در سالون جلسات ریاست زراعت، آبیاری و. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۹/۲ - ۱۴:۴۷
Background image

توسط وزارت زراعت، زمین به وزارت ترانسپورت و هوانوردی انتقال داده شد

۲ قوس ۱۴۰۴ هـ.ش
۲ جُمادی‌الثانی ۱۴۴۷ هـ.ق
در نشست برگزارشده در ریاست اراضی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری که با حضور مولوی سید محمد سعید رئیس انتقال و توزیع زمین ریاست اراضی و حزب‌الله. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۹/۲ - ۱۱:۵۷
Background image

در ولایت فراه روند توزیع تخم اصلاح‌شده گندم و کود کیمیاوی برای هزاران دهقان مستحق آغاز شد

۲ قوس ۱۴۰۴ هـ.ش
۲ جُمادی‌الثانی ۱۴۴۷ هـ.ق
به تلاش ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت فراه، با همکاری تخنیکی مؤسسه «سی.اچ.ای» و با تمویل اداره خوراک و زراعت سازمان ملل متحد، روند توزیع. . .

بازگشت به خبرها