معین زراعت و مالداری: جامعه جهانی باید به تعهداتش در قبال مبارزه با مواد مخدر در افغانستان عمل نماید

mail-admin
سه‌شنبه ۱۴۰۴/۴/۲۴ - ۱۶:۲۸
د کرنې او مالدارۍ مرستیال: نړۍواله ټولنه باید د افغانستان په اړه د مخدره توکو پر وړاندې د مبارزې ژمنې عملي کړي

۲۴ سرطان ۱۴۰۴ هـ.ش
مولوی صدراعظم عثمانی، معین زراعت و مالداری وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در دیدار با یومتیاسن رئیس عملیاتی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC)، موریل جوردن مسئول امور افغانستان و پولیک اوک سیری رئیس دفتر این اداره، از جامعه جهانی خواست تا به تعهدات خود در قبال مبارزه با مواد مخدر در افغانستان عمل نماید.
وی گفت: «پیش از حاکمیت امارت اسلامی، افغانستان بزرگترین تولیدکننده مواد مخدر بود، اما با روی کار آمدن امارت اسلامی، کشت کوکنار به‌گونه‌ چشم‌گیر کاهش یافته و تقریباً به صفر رسیده است.»
به گفته معین زراعت و مالداری، اقدامات عملی و قاطع در راستای مبارزه با مواد مخدر از سوی امارت اسلامی برداشته شده، اما جامعه جهانی تا هنوز به تعهداتش مبنی بر فراهم‌سازی بدیل معیشت برای دهاقین و تأمین منابع حمایتی جهت تقویت این روند، عمل نکرده است.
وی تأکید کرد: «جامعه جهانی باید به تعهدات خود در برابر ملت افغانستان عمل نماید و در زمینه تأمین بدیل‌های مناسب زراعتی، ساخت زیرساخت‌ها و ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای دهاقین، نقش فعال و مؤثر ایفا کند.»
بر اساس آمارهای نهادهای بین‌المللی، کشت کوکنار در افغانستان در دو سال اخیر بیش از ۹۰ درصد کاهش یافته، اما نبود حمایت‌های لازم باعث شده است که دهاقین با مشکلات اقتصادی روبه‌رو شوند.
در این دیدار، مقامات دفتر UNODC نیز گفتند که باید برای دهاقینی که قبلاً کوکنار کشت می‌کردند، کمک‌های لازم فراهم گردد و بدیل‌های زراعتی پیشنهاد شود. آنان افزودند که تلاش دارند برای محصولات زراعتی بازاریابی مناسب انجام دهند تا دهاقین درآمد بهتر و پایدارتری داشته باشند.
در همین حال، ریاست معیشت بدیل وزارت زراعت با بودجه اندک توانسته گام‌های مؤثری در راستای کاهش کشت کوکنار بردارد، اما این بودجه کافی نبوده و نیاز به همکاری بیشتر و صادقانه جامعه جهانی وجود دارد.

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۵/۴/۲۸ - ۱۶:۰
Background image

وزارت زراعت برای برگزاری نمایشگاه محصولات زراعتی و مالداری افغانستان نشست هماهنگی برگزار کرد

۲۸ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری به‌منظور هماهنگی و جلب همکاری نهادهای ملی و بین‌المللی برای برگزاری هرچه بهتر نمایشگاه محصولات زراعتی، مالداری افغانستان، نشست مشترکی را. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۴/۲۸ - ۱۵:۵۸
Background image

رئیس جدید ریاست عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های وزارت زراعت معرفی شد

۲۸ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
مولوی عبدالعلی عمری به اساس پیشنهاد وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و منظوری مقام عالی ریاست‌الوزرای امارت اسلامی افغانستان، به‌حیث رئیس عمومی پلان و هماهنگی برنامه‌های. . .

یکشنبه ۱۴۰۵/۴/۲۸ - ۱۵:۵۷
Background image

حاصلات توت در پنجشیر ۱۳ درصد افزایش یافت

۲۸ سرطان ۱۴۰۵ هـ.ش
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پنجشیر اعلام کرد که حاصلات توت در این ولایت در سال جاری نسبت به سال گذشته ۱۳ درصد افزایش یافته است.
قاری فضل‌الله دیوبند، رئیس. . .

بازگشت به خبرها