در کندهار کار ساخت یک چک‌دم بزرگ به هزینه ۱۶ میلیون افغانی آغاز شد

mail-admin
شنبه ۱۴۰۴/۸/۳ - ۱۴:۷
در کندهار کار ساخت یک چک‌دم بزرگ به هزینه ۱۶ میلیون افغانی آغاز شد

۳ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۷ هـ.ق
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان از بودجه انکشافی خویش کار ساخت یک چک‌دم بزرگ را در قریهٔ کندلان ولسوالی کښته شاولیکوت ولایت کندهار رسماً آغاز کرد. مجموع هزینه این چک‌دم ۱۶ میلیون و ۸۳۶ هزار افغانی برآورد شده است.
در مراسم افتتاح این پروژه، مولوی بازمحمد فیضان معاون آبیاری و منابع طبیعی وزارت زراعت، مولوی عبدالراشید منیب رئیس زراعت، آبیاری و مالداری کندهار، نمایندگان مقام ولایت، هیئت تخنیکی وزارت و شمار زیادی از باشندگان محل حضور داشتند.
مولوی بازمحمد فیضان در این مراسم اطمینان داد که امارت اسلامی تلاش‌های خود را برای ساخت چک‌دم‌های مشابه در ولایت کندهار و سایر نقاط کشور به‌گونه دوامدار ادامه خواهد داد. او افزود که امارت اسلامی می‌کوشد تا برای مهار، مدیریت و استفاده مؤثر از آب‌ها، امکانات لازم را در اختیار دهقانان قرار دهد.
مولوی عبدالراشید منیب رئیس زراعت کندهار گفت که ریاست زراعت گام‌های عملی را در راستای ارتقای ظرفیت دهقانان، افزایش آگاهی عامه، حمایت از مالداران و مهار آب‌ها برداشته است. او از دهقانان خواست تا از ضایع شدن آب جلوگیری کنند و در زمینه زراعت مؤثر و جلوگیری از بیماری‌های نباتی با متخصصان مشوره نمایند.
انجنیر نورمحمد همکار، آمر منابع طبیعی، جزئیات تخنیکی پروژه را شریک ساخته و گفت که این چک‌دم دارای ۱۳.۵ متر بلندی، ۶ متر پهنا، ۱۲۲ متر درازا و حوزهٔ آب‌گیری به وسعت ۵۰ کیلومتر مربع است. کار ساخت آن توسط یک شرکت خصوصی در مدت سه ماه به‌صورت سنگی و معیاری تکمیل خواهد شد.
به گفته او، این چک‌دم ظرفیت ذخیره‌سازی ۱.۶ میلیون مترمکعب آب را دارا بوده و از طریق آن حدود ۱۸ هزار دهقان از آبیاری ۹ هزار جریب زمین بهره‌مند خواهند شد.
این چک‌دم در بخش مهار و ذخیره آب‌های موسمی، جلوگیری از سیلاب‌ها، بلندبردن سطح آب‌های زیرزمینی، تقویت کاریزها و مبارزه با خشک‌سالی نقش مهمی ایفا خواهد کرد. همچنان، با تطبیق این پروژه زمینهٔ کاری برای شماری از باشندگان محل نیز فراهم می‌شود.
شایان ذکر است که ریاست زراعت کندهار تلاش‌های خود را در مبارزه با خشک‌سالی شدت بخشیده است. تنها چند روز پیش، در این ولایت کار ساخت یک چک‌دم جدید و بازسازی دو چک‌دم دیگر در سه ولسوالی به هزینه ۴.۵ میلیون افغانی نیز آغاز شده بود.

خبرهای تازه

شنبه ۱۴۰۴/۸/۳ - ۱۴:۱۲
Background image

حاصلات شفتالو در کشور به بیش از ۶۵ هزار متریک تُن رسید

۳ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
بر بنیاد آمار ریاست احصاییه و معلومات زراعتی وزارت زراعت، آبیاری و مالداری، در سال جاری ۶۵ هزار و ۳۴۱ متریک تُن شفتالو از باغ‌های کشور به‌دست آمده است.
ولایت‌های هرات،. . .

شنبه ۱۴۰۴/۸/۳ - ۱۴:۷
Background image

در کندهار کار ساخت یک چک‌دم بزرگ به هزینه ۱۶ میلیون افغانی آغاز شد

۳ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۷ هـ.ق
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری امارت اسلامی افغانستان از بودجه انکشافی خویش کار ساخت یک چک‌دم بزرگ را در قریهٔ کندلان ولسوالی کښته شاولیکوت ولایت. . .

شنبه ۱۴۰۴/۸/۳ - ۱۳:۳۲
Background image

در هلمند برای هزاران دهقان مستحق تخم‌های اصلاح‌شده گندم و کود کیمیاوی توزیع می‌شود

۳ عقرب ۱۴۰۴ هـ.ش
۳ جُمَادَى الأول ۱۴۴۷ هـ.ق
به سعی و تلاش ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت هلمند و با همکاری مالی مؤسسه خیریه «نسل‌های آینده افغانستان»، روند توزیع تخم‌های اصلاح‌شده. . .

بازگشت به خبرها