تربوز؛ دومین میوه از لحاظ تولید بیشتر

content_admin
دوشنبه ۱۴۰۰/۴/۲۱ - ۱۷:۶
آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نشان می‌دهد که تربوز پس از انگور، بیشترین مقدار تولید در سطح کشور را دارد. براساس این آمارها، سال گذشته بیش از 66 هزار هکتار زمین تحت کشت تربوز قرار داشت و از آن ۹۹۰ هزار و ۳۱۸ متریک‌تُن حاصل به‌ دست آمده است.

۲۱ سرطان ۱۴۰۰
آمار وزارت زراعت، آبیاری و مالداری نشان می‌دهد که تربوز پس از انگور، بیشترین مقدار تولید در سطح کشور را دارد. براساس این آمارها، سال گذشته بیش از 66 هزار هکتار زمین تحت کشت تربوز قرار داشت و از آن  ۹۹۰ هزار و ۳۱۸ متریک‌تُن حاصل به‌ دست آمده است.
نیمروز، فراه و بادغیس از تولیدکننده‌گان اصلی تربوز در سطح کشور به شمار می‌روند. سال گذشته ولایت نیمروز شاهد برداشت ۱۵۰ هزار و ۸۹۲ تُن، فراه ۱۳۷ هزار و ۲۰۷ تُن و بادغیس ۱۱۳ هزار و ۵۱ متریک‌تُن تربوز بود.
امسال نیز با وجود خشک‌سالی در اکثر ولایت‌ها، میزان تولید تربوز خوب بوده، اما جنگ و ناامنی سبب شده تا این حاصلات برداشت درست نشود.
 شماری از دهقانان نیمروز، کندز، فراه، هرات، قندهار، بلخ و بادغیس می‌گویند که آنان به‌ دلیل جنگ نتوانسته‌اند محصولات‌شان را به‌درستی جمع‌آوری کنند. این دهقانان نگران فاسد شدن محصولات‌شان هستند.
محمداسماعیل، یکی از باشنده‌گان مرکز ولایت فراه، می‎گوید که حاصلات تربوز امسال با وجود خشک‌سالی و کمبود آب خوب است، اما نبود امنیت و بازار فروش، قیمت این محصول را پایین آورده است. او گفت که قیمت یک کیلوگرام تربوز تا چهار افغانی رسیده است.
مسوولان ریاست‌های زراعت در این ولایات نیز می‌گویند که ناامنی، انتقال این محصول به دیگر ولایات را دشوار ساخته است.

خبرهای تازه

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۳ - ۱۲:۵۸
Background image

بازدید از روند ترمیم فارم قره‌قل در بلخ

۳ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ از روند ترمیم فارم قره‌قل  آن ولایت بازدید و بررسی به‌عمل آوردند.
این بازدید به تأسی از هدایت وزارت زراعت، آبیاری و. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۳ - ۱۲:۱۰
Background image

آغاز کمپاین گسترده نهال‌شانی در ارزگان تحت شعار «غرس نهال صدقه جاریه است»

۳ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
۵ رمضان المبارک ۱۴۴۷ هـ.ق
ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت ارزگان کمپاین سالانه نهال‌شانی را تحت عنوان «غرس نهال صدقه جاریه است» به‌گونه رسمی آغاز کرد.
در مراسم. . .

شنبه ۱۴۰۴/۱۲/۲ - ۱۴:۱۸
Background image

با هماهنگی ریاست زراعت بلخ، به ۱۱۷ زعفران‌کار در ولسوالی چمتال کمک توزیع شد

۲ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
با هماهنگی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری بلخ، به تعداد ۱۱۷ تن از بزگران زعفران‌کار در سطح ولسوالی چمتال کمک کیمیاوی توزیع گردید.
این کمک از سوی موسسه «لاس په لاس» با. . .

بازگشت به خبرها