بهره‌برداری از یک فارم با ظرفیت تولید سالانه‌ی یک میلیون جوجه‌ماهی: بلخ در تولید جوجه‌ماهی به خودکفایی نزدیک شد

mail-admin
پنجشنبه ۱۳۹۹/۵/۹ - ۱۱:۵۳
بهره‌برداری از یک فارم با ظرفیت تولید سالانه‌ی یک میلیون جوجه‌ماهی: بلخ در تولید جوجه‌ماهی به خودکفایی نزدیک شد

بهره‌برداری از یک فارم با ظرفیت تولید سالانه‌ی یک میلیون جوجه‌ماهی:
بلخ در تولید جوجه‌ماهی به خودکفایی نزدیک شد

۹ اسد ۱۳۹۹
یک فارم تولید جوجه‌ماهی که به کمک وزارت زراعت برای یکی از سرمایه‌گذاران ایجاد شده، به تولید و تکثیر جوجه‌ماهی و فروش جوجه‌ماهیان گرم‌آبی آغاز کرده است.
این فارم ظرفیت تخمینی تولید یک میلیون جوجه‌ماهی در یک سال را دارد.
وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در حدود دو سال قبل، یک فارم «هیچری» (یا تولید و تکثیر) جوجه‌ماهیان گرم‌آبی را در ولسوالی دهدادی ولایت بلخ از طریق پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری «NHLP» در محدوده‌ی ۲۰ جریب زمین ایجاد کرد.
جریان کار ساخت و فعالیت این فارم، توسط مسوولان و همکاران فنی زون شمال پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت تا به ثمر رسیدن، به گونه‌ی دقیق نظارت می‌شد. هم‌چنان در این مدت، کارکنان فارم یادشده، از کارمندان پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت راه‌نمایی‌های لازم را دریافت می‌کردند. 
حاجی خلیل، مالک این فارم که در اوایل به تولید جوجه‌ماهی و فروش آن به بازار، امید چندانی نداشت، در حال حاضر به دلیل به ثمر رسیدن فارمش، خیلی خرسند است.
او که در حال حاضر فروش جوجه‌ماهی را برای فارم‌داران ولایت بلخ و حتا بعضی از ولایت‌های شمال آغاز کرده است، از کارش ابراز رضایت می‌کند.
حاجی خلیل، ضمن تقدیر از کارهایی که وزارت زراعت برایش کرده، می‌گوید حال باور دارد که آینده‌ی بسیار درخشانی در انتظار کاروبارش هست و می‌تواند از یگانه فارم تولید و تکثیر جوجه‌ماهی در زون شمال، مفاد بسیاری به دست بیارود. 
بر اساس تخمین کارمندان تخنیکی پروژه‌ی ملی باغداری و مالداری وزارت زراعت، در بخش ماهی پروری، فارم تکثیری و تولیدی جوجه‌ماهیان گرم‌آبی حاجی خلیل در ولسوالی دهدادی ولایت بلخ در یک‌سال، ظرفیت تولید حدود یک میلیون جوجه‌ماهی را دارد.
در عین حال شماری از ماهی‌پروران در ولایت بلخ ضمن ستایش از آغاز تولید جوجه‌ماهی در خود این ولایت، ساخت این فارم را برای کاروبارشان یک گام بسیار مهم و ارزنده می‌دانند و تاکید می‌کنند که دیگر ضرورت به خریداری جوجه‌ماهی از پاکستان و دیگر ولایت‌ها ندارند و جوجه‌ماهی‌های باکفیت را به بهای مناسب، می‌توانند از فارم حاجی خلیل به دست بیاورند.
باید گفت که وزارت زراعت، همه ساله به منظور تشویق سرمایه‌گذاری‌ها در بخش ماهی‌پروری، مرغ‌داری، باغ‌داری و... برای سرمایه‌گذاران ده‌ها فارم می‌سازد.

خبرهای تازه

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۴ - ۱۲:۲
Background image

آگاهی‌دهی به دهاقین درباره کشت پیاز تخمی به شکل قطار در ولسوالی دند غوری

۴ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
برای دهاقین ولسوالی دند غوری  ولایت بغلان برنامه آگاهی‌دهی در مورد کشت پیاز تخمی به شکل قطار از سوی کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری آن ولایت برگزار شد. 
این. . .

دوشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۴ - ۱۲:۰
Background image

برگزاری برنامه آموزشی برای دهاقین و باغداران در ولسوالی آبشار

۴ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
برنامه آموزشی از سوی ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت پنجشیر  برای دهاقین و باغداران قریه دوست علی ولسوالی آبشار آن ولایت  برگزار شد. 
در این برنامه، برای ده‌ها تن از. . .

یکشنبه ۱۴۰۴/۱۲/۳ - ۱۲:۵۸
Background image

بازدید از روند ترمیم فارم قره‌قل در بلخ

۳ حوت ۱۴۰۴ هـ.ش
کارمندان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت بلخ از روند ترمیم فارم قره‌قل  آن ولایت بازدید و بررسی به‌عمل آوردند.
این بازدید به تأسی از هدایت وزارت زراعت، آبیاری و. . .

بازگشت به خبرها